BANCI | Noutati BCE

Cum arata noua bancnota de 50 de euro, care va intra in circulatie abia din aprilie 2017

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-07-05 15:54

BCE dezvăluie publicului noua bancnotă de 50 EUR (comunicatul BCE):

- Noua bancnotă de 50 EUR va intra în circulație la data de 4 aprilie 2017

- Bancnota de 50 EUR este cea mai utilizată dintre toate cupiurile euro

- Introducerea unor bancnote noi și sigure evidențiază angajamentul Eurosistemului față de numerar

Banca Centrală Europeană (BCE) a dezvăluit astăzi publicului noua bancnotă de 50 EUR, care va fi pusă în circulație la data de 4 aprilie 2017. Introducerea noii bancnote marchează cea mai recentă etapă a procesului de asigurare a unor bancnote euro și mai sigure. După bancnotele de 5 EUR, 10 EUR și 20 EUR, aceasta este a patra cupiură din cea de-a doua serie de bancnote, cunoscută drept seria „Europa”.

„Introducerea noii bancnote de 50 EUR va spori și mai mult siguranța monedei noastre”, a declarat Yves Mersch, membru al Comitetului executiv al BCE. „Elementele sale de ultimă generație ne ajută să ne protejăm moneda. Acestea se înscriu în eforturile noastre continue de a menține stabilitatea euro, o monedă utilizată cotidian de 338 de milioane de cetățeni din întreaga zonă euro. Introducerea treptată a noilor bancnote, care conțin elemente de siguranță noi și optimizate, evidențiază, de asemenea, angajamentul Eurosistemului față de numerar ca mijloc de plată fiabil și eficient.”

Bancnota de 50 EUR este cea mai utilizată dintre toate cupiurile euro, reprezentând 45% din totalul bancnotelor aflate în circulație. Volumul bancnotelor de 50 EUR în circulație depășește volumul cumulat al bancnotelor de 5 EUR, 10 EUR și 20 EUR. De asemenea, numărul de bancnote de 50 EUR în circulație este aproape identic cu totalul tuturor cupiurilor aflate în circulație la sfârșitul anului 2002 – anul în care bancnotele și monedele euro au fost puse în circulație.

Noua bancnotă de 50 EUR include o fereastră-portret, element de siguranță inovator utilizat pentru prima dată în cazul bancnotei de 20 EUR din seria „Europa”. Atunci când bancnota este îndreptată spre o sursă de lumină, o fereastră transparentă din apropierea marginii superioare a hologramei redă portretul Europei, personaj din mitologia greacă, care este vizibil pe ambele fețe ale bancnotei. Același portret apare și în filigran.

Aversul bancnotei include un „număr verde-smarald”, respectiv un număr strălucitor care, la înclinarea bancnotei, își schimbă culoarea din verde-smarald în albastru-închis și creează un efect luminos care se deplasează în sus și în jos. Aceste elemente de siguranță facilitează verificarea autenticității noii bancnote de 50 EUR prin utilizarea metodei „atinge, privește, înclină”.

Pentru a asigura că echipamentele de procesare a bancnotelor și dispozitivele de stabilire a autenticității din întreaga zonă euro sunt pregătite la timp să accepte noua bancnotă de 50 EUR, Eurosistemul a lansat un program de parteneriat. Acesta include mai mult de 500 de parteneri din sector la nivelul întregii Europe și oferă o multitudine de instrumente educative și alte resurse referitoare la noua bancnotă.

De asemenea, pentru a-și evidenția angajamentul de a asigura introducerea fără sincope a noii bancnote, peste 50 de parteneri din sector au semnat, la data de 15 iunie 2016, un memorandum de înțelegere privind adaptarea echipamentelor de procesare a bancnotelor la noua bancnotă de 50 EUR.

Sursa: comunicat BCE

Taguri: BT Direct  Banca Centrala Europeana (BCE)  reclamatie Vodafone  

Comentarii

Albert
Bancnota 50 euro
Buna ziua, Bancnota de 50 euro din 2002 mai este valabila, si pana cand ?

Vasile Coman - Bancherul.ro
bancnota de 50 euro mai este valabila?
Vechea bancnota de 50 euro este in continuare valabila si in 2020, este in circulatie in paralel cu noua bancnota din 2017, pana cand Banca Centrala Europeana (BCE) va anunta data cand va iesi din circulatie. Dar chiar si dupa ce vor iesi din circulatie, vechile bancnote nu-si vor pierde valoarea si vor putea fi schimbate cu bancnote noi, conform informatiilor publicate de BCE, la acest link: https://www.ecb.europa.eu/euro/banknotes/europa/html/index.en.html

Bianca
Bancnota de 50 euro in 2002 este valabila in 2021?
Buna seara, am o mica economie in bancnote de 50 euro emise in 2002. Va rog sa imi spuneti daca au valabilitate in 2021 si unde anume as putea sa ii schimb in bancnote noi. Va multumesc!

Ilina nicu
Bancherul
Mai este valabila bancnota de 50euro,si pana cand?Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Noutati BCEBCE recomanda bancilor sa nu plateasca dividende

Banca Centrala Europeana (BCE) recomanda bancilor sa nu plateasca dividende in aceasta perioada, pentru a putea sa absoarba pierderile aferente crizei coronavirusului si sa poata acorda in continuare credite. Bancile ar trebui sa opreasca si rascumpararile de actiuni destinate platii detalii

Modul de functionare a relaxarii cantitative (quantitative easing – QE)

Banca Centrala Europeana (BCE) a început să achiziționeze active de la bănci comerciale în luna martie 2015 ca parte a măsurilor neconvenționale de politică monetară. Aceste achiziții de active, cunoscute și sub denumirea de „relaxare cantitativă” detalii

Dobanda la euro nu va creste pana in iunie 2020

Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat astazi ca nu va majora dobanda pentru moneda euro, aflata la 0%, pana la mijlocul anului 2020, prelungind astfel asa numita perioada de "forward guidance", parte a strategiei de politica monetara de stimulare a economiei zonei euro care inca nu si-a revenit din perioada de recesiune. Decizia BCE va influenta si politica monetara din Romania, asa incat nu ar trebui sa ne asteptam la cesteri de dobanda in urmatorul detalii

BCE trebuie sa fie consultata inainte de adoptarea de legi care afecteaza bancile nationale

Banca Centrala Europeana (BCE) trebuie sa fie consultata inainte de adoptarea unor reglementari care afecteaza bancile nationale, se arata intr-o scrisoare trimisa de BCE presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, initiatorul unui proiect de lege pentru repatrierea rezervei de aur detalii

  

Ultimele Comentarii