ECONOMIE | Revista presei

Facebook va promova mai mult postarile prietenilor decat anunturile firmelor si articolele publicatiilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-07-01 17:50

Compania Facebook a anunțat o nouă schimbare în ceea ce privește modul în care se va face afișarea conținutului din news feed, mutând accentul de pe conținutul publicat de companii și de diferite publicații, site-uri și bloguri spre conținutul publicat de prietenii și membrii familiei fiecărui utilizator de Facebook, conform unui material publicat de New York Times, citat de Agerpres.

De-a lungul anilor, Facebook a curtat companiile și publicațiile mari și mici care au ajuns să se bazeze din ce în ce mai mult pe mediile de socializare pentru a-și crește audiențele. De această dată mesajul Facebook pentru aceste companii și publicații este de a-și tempera așteptările. Facebook a anunțat recent că urmează să facă o serie de schimbări la algoritmul său de news feed pentru a promova mai degrabă postările făcute de prietenii și membrii familiei utilizatorilor și nu cele provenite de la companii.

Astfel, ca un efect secundar al trecerii în prim-plan a acestui tip de conținut, materialele postate de companii și publicații vor deveni mai puțin vizibile în news feed, iar sutele de site-uri de știri, spre exemplu, care au devenit dependente de Facebook pentru a ajunge la cât mai mulți cititori, vor înregistra scăderi semnificative ale traficului.

Această decizie reprezintă rezultatul strategiei Facebook de a-și modifica și perfecționa permanent algoritmul de funcționare a news feed-ului pentru a menține un interes cât mai ridicat asupra sa din partea utilizatorilor. News feed-ul Facebook este văzut în fiecare lună de peste 1,65 de miliarde de utilizatori. De asemenea, chiar dacă Facebook este un mediu extrem de important pentru creșterea pe termen lung a companiilor care activează în domeniul presei, aceste companii au coborât pe lista de priorități a Facebook, semnalează New York Times.

Schimbările din news feed-ul Facebook privesc toate tipurile de conținut, inclusiv link-uri, clipuri video, transmisiuni video live și fotografii. Reprezentanții Facebook au recunoscut că se așteaptă la o scădere a traficului pentru publicațiile a căror audiență provine în special din rândul celor care accesează conținutul postat pe paginile oficiale de Facebook ale acestor publicații.

Aceste modificări ar avea un impact mai mic dacă cea mai mare parte a traficului înregistrat de o publicație provine de la utilizatori individuali care dau share și postează comentarii pe diferitele materiale publicate. Așa cum a fost și până acum și va rămâne neschimbat, conținutul postat de companii sau publicații cu care au interacționat deja prieteni sau membri ai familiei va apărea mai sus în lista de news feed față de postările făcute direct de companii sau publicații și cu care nu au interacționat (prin like, share, comentarii) prietenii unui utilizator Facebook.

Într-o perioadă de timp în care relațiile dintre publicații și Facebook sunt deja tensionate, orice modificare care mută accentul de pe materialele de presă pe care publicațiile încearcă să le promoveze pe Facebook nu face decât să intensifice aceste tensiuni, notează New York Times care adaugă că această decizie luată de Facebook le reamintește publicațiilor că nu dispun de acces direct la propriile lor audiențe online de pe platformele de socializare.

Numeroase companii și publicații au ezitat să abordeze acest subiect. Melissa Bell, vicepreședinte pentru dezvoltare la Vox Media, a susținut că decizia Facebook nu i se pare deloc surprinzătoare. "Cred că este o caracteristică a Facebook pe care am înțeles-o mereu (...) Până la urmă, Facebook este un loc în care oamenii se întâlnesc pentru a-și împărtăși acele lucruri care sunt importante pentru ei, fie că este vorba de o știre sau de clipuri cu primii pași ai copiilor lor", a susținut ea.

Alți directori de publicații se mulțumesc să aștepte primele efecte ale schimbărilor. "Cred că pur și simplu trebuie să urmărim schimbările", a susținut Kinsey Wilson, vicepreședinte executiv la The New York Times, adăugând că nu crede că această schimbare de strategie în cazul Facebook va atrage și o importantă schimbare de strategie în cadrul publicației newyorkeze.

Aceste modificări însă pot afecta mai mult publicațiile aflate la început de drum și care sunt dependente de social-media pentru a se face cunoscute și a-și extinde audiența. Rob Toledo, editor și cofondator al site-ului Exstreamist.com, un site despre servicii de streaming care ajunge lunar la aproximativ 500.000 de accesări, a început deja să examineze posibilitatea de a se promova pe alte platforme, așa cum este Twitter, pentru că Facebook nu-i mai poate oferi un ritm de creștere satisfăcător. Modificarea acestui algoritm ar putea să ducă la înjumătățirea numărului de utilizatori de Facebook care ajung pe site-ul său. "Aproape că nu mai merită pentru micile publicații", a subliniat el.

Taguri: plati instant cu telefonul  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Revista preseiCaz incredibil la BRD: angajatii s-au autodenuntat pentru ca dadeau mita functionarilor statului de la CNAS

Mai intai a aparut informatia in Ziarul Financiar ca sefa resurselor umane din BRD, Adela Jansen, pleaca din banca, fara nicio explicatie. Motivul a fost devoalat ulterior de Profit.ro, care a dezvaluit un caz incredibil care s-a petrecut la BRD: Adela Jansen si subalternii sai de la detalii

Leumi Bank a fost cumparata de First Bank

Banca israeliana Leumi Bank a fost cumparata de First Bank, fosta Piraeus Bank, detinuta de fondul de investitii JC Flowers. Bank Leumi este o banca mica, cu active de 1,1 miliarde lei si o cota de piata de 0,2% din totalul activelor sistemului bancar, fiind pe locul 27 in topul celor detalii

Ministrul Finantelor spune ca s-a ajuns la un consens cu bancile privind taxa pe active: aceasta va fi modificata si nu va mai fi legata de ROBOR

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, a anuntat ca s-a ajuns la un consens cu bancile privind modificarea taxei pe active, iar modificarea OUG 114 va fi finalizata pana la finalul lunii martie, dupa ce va fi notificata si Banca Centrala Europeana. "Noi, la Finanţe, săptămâna detalii

Doi angati ai BRD au furat din banca 2 milioane de lei

Doi angajati ai BRD din Iasi au fost prinsi dupa ce au furat din banca doua milioane de lei, prin schimbarea etichetelor de pe sacii de bani cu care se alimentau ATM-urile si falsificarea datelor din sistemul informatic al bancii.  "Nu putem oferi informatii detaliate, pentru ca detalii

Ultimele Comentarii