Cum sa nu ai venit din darea in plata, din moment ce predai bancii o casa cu o valoare mai mica decat creditul?
Autor: Bancherul.ro
2016-05-19 18:31
Problema legii privind darea in plata reclamata de toate autoritatile locale si europene, inclusiv BCE si FMI, este ca bancile suporta pierderi din diferenta dintre valoarea caselor primite de la clienti si cea a creditelor ce urmau sa fie rambursate, asadar clientii lor beneficiaza de castiguri, deci de un venit ce trebuie impozitat, conform Codului Fiscal.
E atat de logic incat doar sustinatorii legii privind darea in plata pot veni cu o pretentie la fel de absurda ca respectiva lege, afirmand ca ei de fapt au pierderi, nu castiguri.
Argumentul lor este un sofism cinic: “pierdem un imobil.” De fapt, ei castiga diferenta dintre valoarea imobilului si datoria ce o au la banca.
Sustinatorii legii darii in plata mai sustin ca de fapt bancile nu au pierderi, acestea fiind compensate de castigurile nemeritate pe care le-au obtinut pana acum din dobanzi si comisioane abuzive si din cursul valutar.
Numai ca problema clauzelor abuzive si a cursului valutar, precum si cea a clientilor care nu-si mai pot plati creditele, trebuie tratate separat de principala problema a darii in plata.
Bancile platesc atunci cand ANPC sau o instanta de judecata constata ca au practicat dobanzi si comisioane abuzive. Iar daca din cauza cursului valutar beneficiarii creditelor au ajuns supraindatorati, trebuie luate masuri pentru impartirea poverii in mod egal, corect, intre banca si client, din simplul motiv ca nimeni nu poate anticipa evolutia cursului valutar.
Rezolvarea problemei clientilor supraindatorati nu ar fi trebuit sa se faca printr-o lege care anuleaza principiul economic, moral si legal al rambursarii unei datorii, asa cum face legea darii in plata, ci printr-o lege de protectie sociala, care sa se adreseze doar acelor clienti care trebuie ajutati.
Cand imprumuti bani, trebuie sa dai inapoi acei bani, conform contractului, nu casele ipotecate drept garantii. Indiferent de valoarea acestora. Iar daca apreciezi ca dobanzile si comisioanele pentru credit sunt prea mari iar ratele au crescut prea mult din cauza cursului, poti recurge la alte legi civile si de protectie a consumatorului.
Comentarii
cititorProblema e mai complexa la creditele de consum
La creditele de nevoi personale cu ipoteca pe o locuinta, imprumutatii au luat bani numerar! Deci au avut un venit. La 250 mii euro credit luat in 2008, garantat cu o locuinta pe care ai dat in 2004-2005 doar vreo 70-90 mii, sa o dai in plata in 2016 inseamna un venit net de vreo 130-150 de mii, daca se scad ratele de credit principal... Si mai complicat e cazul celor deja executati silit, care vor da in plata o obligatie de plata...
Ion Vasile
Ineptii bancheresti
As vrea sa stiu care ar fi pierderea fizica a băncii fiindcă atunci când vinde creanțe ale debitorului o vinde cu 5% dar nu pierde iar acum pierde cu legea asta; cred că trebuie să mai găsiți argumente pertinente fiindcă principiile economice invocate pica.
Cititor
Cei care isi vand singuri locuinta sunt defavorizati
Cei care isi vand singuri locuinta pentru a stinge creditul ar fi defavorizati, intrucat ei platesc impozit pe tranzactie, desi in final nu le ramane nimic, probabil. Iar presiunea pusa pe Finante readuce in discutie o intrebare: unde este granita intre traffic de influenta si lobby?
constantin
aberatii bancheresti
Cea ce voi bancherii sustineti ,este o aberatie colosala ,pt ca ,ca si presupusa voastra pierdere care este calculata la cat era posibil sa castigati dintr-un credit acordat camatareste ,asa este si gandirea voastra despre inpozit prezentata mai sus ,numai ca chestia asta pica instant deoarece cel ce da in plata nu obtine bani fizici sau vreun venit ci doar poate lua viata de la zero si linistit !! Asa ca pute-ti voi sa spuneti si interpretati in orice fel ca raspunsul va fi acelasi si de la MF ,nu exista bani deci nici impozit !!
vasilica
Constantine, Constantine,
notiunea de "camatareste" e destul de ciudata cand o asociezi unui credit garantat cu ipoteca, unde dobanzile la CHF erau undeva pe la 6-7% prin 2008. Faptul ca s-a dublat francul si s-a injumatatit valoarea imobilului nu era chiar 100% previzibil, sa spui ca banca a facut cu intentie lucrul asta. Si te asigur ca, daca dublarea chf nu e problema bancii, injumatatirea valorii garantiei e o mare problema si daca bancile ar fi prevazut asta sigur si-ar fi luat masuri de siguranta, acordand credit pana la 60-70% din valoarea garantiei si nu 90-95% cum se dadea pe atunci. Legat de acest aspect al impozitului, vorbeste cu un contabil. Din cate stiu sunt destule cazuri in care o reducere a datoriei se considera venit si e impozitata.
Tanase Zbanghiu
Multe jeguri mananca cacatul bancherilor
Mare prost este unul care se semneaza cititor in acest site. Cum mai dobitocule ala a avut venit daca a luat 250.000 si da inapoi o garantie de 100.000 Euro? Tu ai habar ce este acela venit? In plus ceea ce tu ca un idiot sustii acolo ar fi valabil daca s-ar petrece darea in plata imediat luarii creditului. Dar ca o scursura ordinara nu amintesti ca banca in acesti 10 ani a incasat si dobanda si comisioane, evident abuzive, care aproape au acoperit creditul integral. Si unde este ma nenorocitule venitul ala de 130 - 150.000 cand vad ca omul a pierdut avansul, taxe, dobanzi si comisioane, plus garantia imobiara. Nu vezi mai imputitule ca banca a facut profit dupa 10 ani fix valoarea de piata a garantiei? Nu este un castig bun?
Gogu
Care e diferenta dintre pierderi si profit
Pai atunci cand ai luat 100.000 Euro, ai platit rate si dobanda de 50.000 si mai ai de plata 80.000, dar dai in plata un imobil care valoreaza acum 50.000 Euro, ce profit ai facut? Sau asta nu se pune? De fapt creditul de ipoteca constituie o garantie a pierderii vietii sau venitului celui imprumutat, creditorul dobandind bunul ipotecat, nu? Daca ar muri creditorul, banca ce ar mai lua? Praful de pe toba... Dar voi bancherii tot faceti pe prostii.
Avocat Gigelea
Hello postaci !
Vad ca multi dintre postacii grupului CHF au migrat aici de pe Bursa sau Hotnews unde erau moblizati, normal, trebuie executat script-ul zilnic ca sa iasa banii. Bun, repet ce am mai demult, un calcul matematic simplu: Un om are un venit NET in valoare de 5 lei pe zi. Are de cheltuit pentru el 3 lei si 2 lei de platit datorii. Vine si da in plata, nu mai are cei 2 lei de platit pe zi la datorii si are de cheltuit pe zi TOTI cei 5 lei. Deci, pe cale de consecinta matematica, are un castig de 2 lei pe zi, cei 2 lei pe care nu ii mai da. Clar???
cristian dogaru
postaci beneristi
avocat gigelea esti in eroare.....cum poti considera faptul ca nu mai plateste ratele un castig, cata vreme bunul pentru care se plateau ratele a fost predat bancii?...a revenit la momentul T zero, inainte de credit....cum ar reveni Vasile la momentul in care scria pentru marele public si nu pentru bancheri
Cumatru Jucaus
Pute a cacat rau printre comentarii
Bai pula mea care te numesti Avocatul Pizdii. Cumetre in momentul in care ti-ai ipotecat casa nu mai este a ta. Diareea in Plata in gura ta inseamna doar o stingere a datoriei, casa fiind deja la banca prin ipoteca. Si atunci unde este lindic ce esti venitul? In plus ma nevertebrata ce esti, consumatorul a dat inapoi tot creditul prin clauze abuzive gen dobanda 10% in acesti ani. A platit avans, notari, puse toate pe hartie dau mult peste creditul acordat. Banca preluand oficial garantia este in fapt profitul sau slobotiule care esti. Bancile n-au nicio pierdere, si nici de venituri nu este vorba aici cur inrosit de coceanu bancherilor.
Marius
semn de intrebare
Stau si ma intreb daca asa-zisii "debitori" care injura ca niste animale aici, pe Facebook sau pe comentariile altor ziare, sunt chiar creditati reali sau doar golani platiti?
valeriu
aiureli
Aiureli contabilicesti.Amesteca creantele firmelor cu datoria la banca.Incompetenti.Bancile or plati impozit pe creditele vandute pe 2 lei catre recuperatori ?Sau acolo inchidem ochii.
luceafarul
INCOMPETENTI SI SMENARI
In primul rand banca a incasat pana in prezent aproape 75% din creditul acordat. La data respectiva clientului i se acorda credit 75% din valoarea imobilului si 25% venea cu bani de acasa. Dupa 9 ani asadar banca a incasat 75% din valoarea creditului, ramane si cu casa si se considera in pierdere. Asta e mmmuuuuuiiieee pe fata si o stiu si ei. Al doilea aspect ---- la darea in plata ar fi bine ca juristii, avocatii si toti cei in drept sa se pronunte ..... ce va pot spune este ca acest impozit nu se va achita sau cine il achita este un prost... de ce? la fel ca si in cazul executarii silite cand imobilul vandut nu se mai percepe impozit asa cum o faceau baietii destepti la OCPI ca altfel nu iti inscria casa in CF daca nu era 2% achitat ..... la fel e si aici, este o situatie de exceptie, nu este o tranzactie de vanzare-cumparare obisnuita, ci urmare a unei constrangeri ..... omul nu are de ales ...... dar probabil pana nu va iesi o instanta cu o decizie definitiva se va percep acest impozit ca asa e la romani....
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Opinie
Romanii au incredere in banci ca le pot rezolva problemele, arata un sondaj
Peste jumătate (56%) dintre consumatorii de produse și servicii financiare consideră că băncile și IFN-urile însele ar trebui să le asigure protecția, prin intermediul unor oferte comerciale transparente, claritatea clauzelor din contract și prin explicațiile oferite detalii
Bancile sunt suspectate ca blocheaza accesul unor clienti la credite, prin scorul FICO al Biroului de Credit
Consiliul Concurenței a finalizat inspecțiile inopinate derulate la zece bănci, precum și la Biroul de Credit și la Asociația Română a Băncilor, anunta institutia intr-un comunicat, in care adauga: Băncile inspectate sunt: Alpha Bank Romania S.A., CEC Bank S.A., Garanti detalii
Doar 21% dintre romani au probleme cu băncile și IFN-urile, arata un sondaj CSALB
Doar 21% dintre consumatorii români de produse și servicii financiare spun că au avut în 2022 și 2023 probleme în relație cu băncile și IFN-urile, potrivit unui sondaj CURS la nivel național, realizat în luna iulie, la cererea Centrului de Soluționare detalii
De ce trebuie sa merg la ghiseu pentru activarea aplicatiei YOU BRD? (actualizat)
Un cititor se plange ca BRD il trimite la ghiseul unei sucursale bancare pentru activarea aplicatiei YOU BRD, dupa reinstarea acesteia pe alt telefon: "Sunteti un dezastru mai cu aplicatia voastra youbrd. Voi credeti ca noi totii avem timp sa ne plimbam pe detalii
- Contractele cu bancile si IFN-urile pot fi imbunatatite cu ajutorul CSALB
- ARB acuza ANPC de abuz si prejudicii grave de imagine aduse sistemului bancar
- BCR explica diferenta dintre ratele egale si cele descrescatoare la credite
- Băncile din România respectă legislația națională privind modalitatea de calcul a ratelor
- Dobanda BNR va ramane la 7% pana la finalul lui 2023
- Consumatorii și băncile au reacționat bine la situațiile complicate de pe piața financiar-bancară din ultimul an
- Banii mei investiti in cripto sunt blocati in Blockchain. Cum pot sa-i recuperez?
- De ce s-a prabusit Silicon Valley Bank, banca start-up-urilor din SUA, cu active mai mari decat toate bancile romanesti la un loc
- Cererea de credite ramane constanta, in ciuda dobanzilor mari
- Bancile au inasprit coditiile de creditare
Profil de Bancher
-
Eleni Skoura, Cards & Marketing Director
Garanti BBVA
„Dorim să îndeplinim cât mai multe dintre ... vezi profil
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
- Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la contul curent cu card si online banking
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
- Contribuția sistemului bancar în economie în ultimii 30 de ani este de două ori cât PIB-ul României
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, în scădere cu 22% pe primele 7 luni ale anului
- Deficitul contului curent, în scădere cu 18% pe prima jumătate a anului
- Deficitul contului curent pe primele cinci luni, redus cu o șesime
- Deficitul contului curent pe primele patru luni din 2023, mai mic cu aproape 30%
- Indicatorii sistemului bancar in T1 2023
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
- CEC Bank a preluat Fondul de Garantare a Creditului Rural
- BCR aproba credite online prin aplicatia George, dar contractele se semneaza la banca
- Aplicatia Eximbank, indisponibila temporar
- UniCredit a consiliat vanzarea Pharmafarm și Gedeon Richter Farmacia către Dr. Max BDC, s.r.o.
Analize economice
- Deficit comercial în scădere cu 17% pe primele 7 luni ale anului
- Creșterea din comerțul cu amănuntul, redusă sub prognoza avansului PIB
- Avansul deficitului bugetar, în scădere dar ajustarea reclamă creșterea veniturilor
- Inflația anuală a coborât la 9,44% după ieftinirea unor alimente
- România, lanterna roșie europeană a cheltuielilor guvernamentale pentru cercetare-dezvoltare
Ministerul Finantelor
- Deficitul bugetar, cvasistaționar în iunie dar problematic la mijlocul anului
- Datoria publică a trecut din nou pragul de 50% din PIB pe date operative
- Datoria publică, scădere marginală la 49% în aprilie 2023
- Deficitul bugetar, majorat cu 17 miliarde lei după primele cinci luni ale anului
- Deficitul bugetar, majorat cu 11 miliarde lei, după prima treime a anului
Biroul de Credit
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
- Legalitatea prelucrarii datelor personale de catre Biroul de Credit
Procese
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
- Taxa de reziliere a abonamentului Vodafone inainte de termen este ilegala (decizia definitiva a judecatorilor)
Stiri economice
- Scumpirea medicamentelor a anulat scăderea prețurilor la alimente
- Datoria publică a revenit sub pragul de 50% din PIB
- Comerțul cu amănuntul, pe trend scăzător
- România are a patra cea mai ieftină pâine din UE
- România - al cincilea deficit comercial din UE, după primele cinci luni ale anului
Statistici
- România, pe ultimul loc în UE la evoluția productivității muncii în agricultură
- INS: Veniturile romanilor au crescut anul trecut cu 10%. Banii de mancare, redistribuiti cu precadere spre locuinta, transport si haine
- Inflatia anuala - 13,76% in aprilie 2022 si va ramane cu doua cifre pana la mijlocul anului viitor
- Deficitul bugetar, deja 0,72% din PIB in februarie 2022
- Datoria publica, majorata la 48,9% din PIB in 2021
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
- O firma care a facut un schimb valutar gresit s-a inteles cu banca, prin intermediul CSALB
- Rolul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) in sustinerea stabilitatii financiare
First Bank
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
- Cetatenii americani din Romania pot incasa cecurile de asistenta financiara pentru COVID-19 doar la First Bank
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
- Banca Transilvania and EBRD become majority shareholders of Victoriabank in Moldova
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Producția industrială în iulie 2023, sub nivelul din urmă cu nouă ani
- România, singurul stat membru cu rată negativă a angajărilor
- Producția industrială, în scădere cu 5% pe primul semestru
- Deficit comercial în scădere cu 14% pe prima jumătate a anului
- De unde provine deficitul din comerțul exterior al României
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
Teapa platforma de investitii
Cand mi-a spus acest domn Petrescu David ca vor sa ma bage in programul lor de afiliati si ca pot ... detalii
-
Nu pot descarca aplicati pe telefon finca miam schibat buletinu
As vre sa descarc aplicatia brdpe telefon ca sa pot avea aces la ... detalii
-
Executare silita
Buna ziua. Am o întrebare . M-ați ajuta enorm de mult . Am o datorie de 5900 de lei la o banca ... detalii
-
Imprumut
Sunt persoană încadrați. gradul doi accentuat de handicap,am 66 ani etate.Doresc un împrumut ... detalii
-
Alt arugment care nu e
"S-ar putea ca cursul sa nu fie acelasi cu cel de luni cand se deschid pietele." Si asta cum e vreo ... detalii