BANCI | Profil

OTP Bank a obtinut un profit de 8,8 milioane lei in T1 2016, in crestere cu 50%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-05-13 16:50

Volumul de credite al OTP Bank a scazut din cauza reducerilor oferite clientilor cu credite ipotecare in franci elvetieni

OTP Bank România a obtinut un profit net de 8,8 milioane RON in primul trimestru din acest an, in crestere cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, anunta banca intr-un comunicat, in care mai precizeaza urmatoarele: 

Conform raportului publicat astăzi în Budapesta, OTP Bank România a înregistrat un profit consolidat neajustat după impozitare de 8,8 milioane RON, în creștere cu 50% față de aceeaşi perioadă a anului precedent. Câștigurile înainte de impozitare, în valoare de 16,7 milioane RON, au depășit nivelul din primul trimestru al anului 2015 de aproape două ori.

Profitul operațional s-a îmbunătățit în mod semnificativ, de la un trimestru la altul şi a scăzut cu 3% de la un an la altul. Veniturile totale în primul trimestru din 2016 au crescut cu 27% față de trimestrul precedent, însă au scăzut de la an la an cu 6%, în principal din cauza scăderii cu 26% a veniturilor din comisioane.

În ceea ce privește declinul trimestrial al venitului net din dobânzi, acesta a rezultat în urma scăderii volumelor de credite (-3%) cauzate de reducerile oferite clienților cu credite ipotecare în franci elvețieni, în cadrul programului de conversie.

Cheltuielile operaționale au scăzut cu 7%, față de aceeaşi perioadă a anului trecut și cu 16% fată de trimestrul precedent, OTP Bank România numărându-se printre sucursalele cu cele mai semnificative reduceri de costuri, în primul trimestru din 2016. Costurile totale de risc au fost cu 47% mai mici față de anul precedent.

Portofoliul total de credite brute, ajustat la efectul cursului de schimb valutar, s-a redus cu 8%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2015, pe fondul reducerii volumului creditelor persoanelor fizice şi a scăzut cu 5% de la un trimestru la altul.

Ȋn conformitate cu reglementările locale, rata de adecvare a capitalului băncii a fost de 14,6%, la sfârșitul lunii martie, ceea ce semnifică o îmbunătăţire de 0,4% fată de trimestrul anterior.

La nivelul grupului, OTP Group a înregistrat un profit ajustat de 47,6 miliarde HUF (aprox. 153 mn EUR) în primul trimestru din 2015, cu o creștere semnificativă atât de la an la an, cât și de la trimestru la trimestru. Îmbunătățirea s-a datorat reducerii costurilor de risc. În ceea ce privește performanța subsidiarelor grupului, toate subsidiarele străine ale OTP Group (cu excepția Touch Bank) au afișat profit.

Taguri: credite ipotecare  curs BNR  Easy Credit  OTP Bank  dobanzi depozite  comisioane cont bancar  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilCEC Bank acorda Rodbun finanțări de 30 milioane lei

CEC Bank a acordat grupului de firme Rodbun linii de finanțare în valoare cumulată de 30 milioane lei, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Rodbun este cel mai ambițios proiect antreprenorial din agricultura românească - cu activități de dezvoltare de noi soiuri și inovație, rețea de distribuție pentru inputuri agricole, servicii și consultanță.  PCF Investment Banking a acționat în calitate de consultant financiar exclusiv al grupului de productie agricolă Rodbun în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției.  ”Suntem mândri să susținem business-uri agricole din România care se dezvoltă și inovează. Iar Rodbun este un model de urmat: proiectele recente vizează detalii

Banca Românească, acreditată pentru accesarea produselor bancare la distanță cu identificare video

Banca Românească (BROM) a obținut acreditarea Autorității pentru Digitalizarea României pentru accesarea produselor bancare la distanță cu identificare video, asigurând astfel o experiență digitală completă și sigură pentru clienții băncii, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:  BROM a dezvoltat și pune la dispoziția persoanelor fizice platforma www.e-bancamea.ro care poate înrola clienți noi 100% online, de pe un telefon mobil, tabletă, laptop sau desktop, confirmând astfel angajamentul pentru digitalizare și oferirea de produse și servicii bancare moderne, la cele mai înalte standarde.  Prin intermediul acestei platforme digitale, banca oferă acces facil, rapid și sigur la un pachet detalii

Garanti BBVA a acordat Speedwell un credit verde pentru proiectul imobiliar THE IVY

Garanti BBVA a acordat dezvoltatorului belgian Speedwell un credit verde pentru un proiect rezidențial certificat de Romania Green Building Council (RoGBC) conform standardelor internationale GREEN HOMES, respectiv pentru faza 1 a THE IVY – un nou proiect rezidențial situat în zona de Nord a Bucureștiului, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Proiectele rezidențiale verzi care beneficiază de acest tip de finanțare oferită de Garanti BBVA în cooperare cu RoGBC reflectă angajamentul băncii pentru sustenabilitate, similar cu alte produse de finanțare verde puse la dispoziția clienților băncii, cum ar fi creditul ipotecar Eco House. Certificarea internațională GREEN HOMES (UE, America de Sud, Africa, Asia) include cerințe detalii

Alpha Bank participa la Start-Up Nation 2022

Alpha Bank România își reafirmă angajamentul de a fi alături de mediul antreprenorial românesc, fiind astfel selectată de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului ca bancă parteneră în vederea implementării programului Start-Up Nation, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: În cadrul programului, antreprenorii vor putea beneficia de o finanțare nerambursabilă de maximum 200.000 lei (reprezentând maximum 95% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile) pentru dezvoltarea ideii lor de afaceri. Diferența poate fi acoperită printr-un credit bancar, care poate fi garantat până la 80% atât de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și detalii

  

Ultimele Comentarii