BANCI | Profil

OTP Bank a obtinut un profit de 8,8 milioane lei in T1 2016, in crestere cu 50%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-05-13 16:50

Volumul de credite al OTP Bank a scazut din cauza reducerilor oferite clientilor cu credite ipotecare in franci elvetieni

OTP Bank România a obtinut un profit net de 8,8 milioane RON in primul trimestru din acest an, in crestere cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, anunta banca intr-un comunicat, in care mai precizeaza urmatoarele: 

Conform raportului publicat astăzi în Budapesta, OTP Bank România a înregistrat un profit consolidat neajustat după impozitare de 8,8 milioane RON, în creștere cu 50% față de aceeaşi perioadă a anului precedent. Câștigurile înainte de impozitare, în valoare de 16,7 milioane RON, au depășit nivelul din primul trimestru al anului 2015 de aproape două ori.

Profitul operațional s-a îmbunătățit în mod semnificativ, de la un trimestru la altul şi a scăzut cu 3% de la un an la altul. Veniturile totale în primul trimestru din 2016 au crescut cu 27% față de trimestrul precedent, însă au scăzut de la an la an cu 6%, în principal din cauza scăderii cu 26% a veniturilor din comisioane.

În ceea ce privește declinul trimestrial al venitului net din dobânzi, acesta a rezultat în urma scăderii volumelor de credite (-3%) cauzate de reducerile oferite clienților cu credite ipotecare în franci elvețieni, în cadrul programului de conversie.

Cheltuielile operaționale au scăzut cu 7%, față de aceeaşi perioadă a anului trecut și cu 16% fată de trimestrul precedent, OTP Bank România numărându-se printre sucursalele cu cele mai semnificative reduceri de costuri, în primul trimestru din 2016. Costurile totale de risc au fost cu 47% mai mici față de anul precedent.

Portofoliul total de credite brute, ajustat la efectul cursului de schimb valutar, s-a redus cu 8%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2015, pe fondul reducerii volumului creditelor persoanelor fizice şi a scăzut cu 5% de la un trimestru la altul.

Ȋn conformitate cu reglementările locale, rata de adecvare a capitalului băncii a fost de 14,6%, la sfârșitul lunii martie, ceea ce semnifică o îmbunătăţire de 0,4% fată de trimestrul anterior.

La nivelul grupului, OTP Group a înregistrat un profit ajustat de 47,6 miliarde HUF (aprox. 153 mn EUR) în primul trimestru din 2015, cu o creștere semnificativă atât de la an la an, cât și de la trimestru la trimestru. Îmbunătățirea s-a datorat reducerii costurilor de risc. În ceea ce privește performanța subsidiarelor grupului, toate subsidiarele străine ale OTP Group (cu excepția Touch Bank) au afișat profit.

Taguri: credite ipotecare  curs BNR  Easy Credit  OTP Bank  dobanzi depozite  comisioane cont bancar  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilOTP Bank acorda granturi nerambursabile din fonduri europene pentru IMM-uri

OTP Bank România a devenit bancă parteneră a programului de granturi implementat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) pentru susținerea mediului de afaceri din România, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Programul prin care se detalii

Banca Transilvania va acorda credite de 700 de milioane de lei prin programul Noua Casa

Banca Transilvania a început să acorde credite prin programul Noua Casă. De asemenea, BT a lansat pentru clienţi un ghid online despre paşii necesari achiziţionării unei locuinţe, detalii

Garanti BBVA Leasing extinde finantarile in leasing pentru firme, cu ajutorul EFSE

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România - unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, extinde oportunitățile de finanțare pentru întreprinderile mici și micro din România, prin semnarea unui acord de împrumut de 7 detalii

Garanti BBVA a fost premiata pentru serviciile digitale

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală, a primit, din nou, premiul pentru “Best Consumer Digital Bank in Romania” din partea prestigioasei reviste Global Finance, conform unui comunicat de presa al bancii, in care se mai arata: Acesta este cel detalii

Ultimele Comentarii

 • stergere crc

  Buna ziua, nu mai am niciun credit, doresc sa iau unul, dar inca mai apar in crc, dupa 3 ani tel ... detalii

 • Da

  Am nevoie de ... detalii

 • Nimic

  Am încercat cu ifn înțelegere, am apelat la csakb nici nu au vrut sa colaboreze și ce este mai ... detalii

 • Nimic

  Am încercat cu ifn înțelegere, am apelat la csakb nici nu au vrut sa colaboreze și ce este mai ... detalii

 • ?

  & Comportament infracțional al instituțiilor și al BNR, care pe fondul insistenței ... detalii