BANCI | Cariera

Johan Gabriels, presedintele Bancii Carpatica, si-a anuntat retragerea din conducerea bancii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-04-28 00:13

Johan Gabriels, presedintele Bancii Carpatica, si-a anuntat retragerea din functia de membru in conducerea bancii, in care a fost ales la inceputul lunii, dupa ce BNR a aprobat in prealabil doar trei membri ai Consiliului de Administratie al bancii, reprezentantii Patria Bank, care a devenit recent actionarul majoritar la Carpatica.

Actionarii Bancii Carpatica au decis in cadrul AGA din 2 aprilie 2016 trecerea de la un sistem dualist de conducere, format din directorat si consiliu de supraveghere, la un sistem unitar, format doar dintr-un consiliu de administratie.

In consecinta, au fost alesi cinci membri ai Consiliului de Administratie: doi din vechea conducere a Carpatica (seful bancii, Johan Gabriels si fostul presedinte al Consiliului de supraveghere, Ionut Patrahau) si trei reprezentanti ai noului actionar majoritar, Patria Bank, fosta Nextebank (Horia Manda, Bogdan Merfea si Daniela Iliescu).

Acum, BNR a aprobat doar trei membri in Consiliul de Administratie al Carpatica: Horia Manda, Bogdan Merfea si Daniela Iliescu.

In cadrul AGA s-a mai aprobat fuziunea prin absorbtie cu Patria Bank (fosta Nextebank), care a devenit recent actionarul majoritar al bancii, cu o detinere de 64,16% din actiunile BCC.

In acest scop, administratorii celor doua banci vor intocmi impreuna un proiect de fuziune, iar sefii Carpatica sunt imputerniciti sa indeplineasca toate operatiunile pentru implementarea acesteia, respectiv contractarea unor consultanti profesionisti independenti, semnarea de acorduri de confidentialitate etc. (vezi aici detalii)

Taguri: refinantare credit  Patria Bank  Johan Gabriels  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraSimona Halep si BT ureaza romanilor din strainatate: La multi ani! Tanti auguri a tutti i romeni! ¡Feliz día nacional para todos los rumanos, Happy National Day, Romania! (video)

De 1 Decembrie – şi nu numai – avem un mesaj despre români, România şi Banca Transilvania, anunta banca: Dăm startul unei noi campanii cu Simona Halep, un model şi întotdeauna un prilej de mândrie şi ambiție pentru noi, pentru toți detalii

Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din Romania (ACJSFB) are o noua conducere

Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din România (ACJSFB), fondată în 2004 în scopul creării şi consolidării cadrului general necesar promovării şi susţinerii intereselor profesionale ale juriştilor din sistemul financiar-bancar şi detalii

Bogdan Neacsu, noul director general al CEC Bank: avem planuri ambitioase

CEC Bank anunta intr-un comunicat ca in urma finalizarii procesului de nominalizare de catre Adunarea Generala a Actionarilor CEC BANK S.A. si a aprobarii de catre Banca Nationala a Romaniei, proces demarat in luna iulie a anului curent, componenta echipei de conducere a Bancii este detalii

Adrian Nastase preia conducerea Asseco Romania

Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) l-a desemnat pe Adrian Năstase drept noul Country Leader al companiei în România, anunta compania intr-un comunicat, in care adauga: Adrian Năstase lucrează în cadrul companiei din anul 2006, cea mai recentă calitate detalii

Ultimele Comentarii