City Insurance contesta, fara argumente, decizia ASF de redresare financiara
Autor: Bancherul.ro
2016-04-23 16:52
Firma de asigurari City Insurance, detinuta de Dan Odobescu, cumnatul fostului prim-ministru Adrian Nastase, judecat in prezent pentru fapte de coruptie alaturi de fosta conducere a ASF, a emis un comunicat in care contesta, dar fara argumente, decizia ASF de a trimite firma in redresare financiara pe baza de plan.
ASF a anuntat in 18 aprilie ca decizia se bazeaza pe deficiențe privind solvabilitatea și nivelul capitalului societăţii, precizand ca inca de la finalul lui 2014 City Insurance nu se încadra în cerințele minime de lichiditate, conform regimului Solvabilitate I şi nu îndeplinea prevederile privind cerința de capital de solvabilitate, conform regimului de supraveghere Solvabilitate II. (vezi aici comunicatul ASF)
In comunicatul prin care contesta decizia ASF, City Insurance nu face nicio referire la aceste aspecte ci invoca in apararea sa alte elemente, precum onorarea obligatiilor asumate de asigurati. Mai mult, firma de asigurari devine necredibila declarandu-se o victima a ASF din motive nationaliste, acuzand autoritatea ca vrea sa desfiinteze firmele de asigurari cu capital romanesc.
Comunicatul City Insurance:
"Prin Decizia nr. 901/18.04.2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară a dispus deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan asupra Societății de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A..
Pentru a lua această măsură, Autoritatea de Supraveghere Financiară invocă dispozițiile art. 7, lit. a, din Legea nr. 503/2004.
Pentru corecta informare a partenerilor noștri, a asiguraților, dar și, în general, a opiniei publice, considerăm necesar să facem pe această cale următoarele precizări:
1. Decizia Autorității de Supraveghere Financiare prin care s-a dispus deschiderea procedurii de redresare financiară a Societății de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A. este esențial nelegală și profund netemeinică. Fără a intra într-o analiză de fond, vă informăm că toate considerentele acestei decizii nu dovedesc existența niciunei împrejurări din cele expres și limitativ prevăzute de lege care să permită luarea unei asemenea măsuri.
Textul invocat în decizie impune ca, pentru a se lua o asemenea măsură, era necesar ca autoritatea să fi constatat – pe bază de date obiective – că, prin încălcări ale obligațiilor specifice, s-a pus în pericol onorarea obligațiilor asumate față de asigurați.
Nu numai că nu s-a constatat o asemenea situație, dar conducerea Autorității de Supraveghere Financiară a ignorat cu rea credință rezultatul auditului comunicat de noi la data de 18.04.2016 și din care rezultă că îndeplinim și depășim toți indicatorii impuși de Solvency II – legea în vigoare începând cu data de 01.01.2016.
2. Deși conform dispozițiilor legale, măsura redresării financiare este subsumată unui singur scop – anume protejarea intereselor creditorilor asigurați – prin Decizia amintită ni se impun măsuri care prin ele însele sunt de natură să diminueze capacitatea de plată a societății, în detrimentul asiguraților. Amintim aici faptul că, prin planul de redresare, ni se interzice să vindem o întreagă clasă de asigurări – asigurările de garanții – și este limitat, per ansamblu, volumul de activitate al societății la nivelul de 75% din volumul anului 2015.
3. Semnalăm cu acest prilej faptul că aceste măsuri restrictive și represive fac parte dintr-un context mai larg al preocupării Autorității de Supraveghere Financiare de a diminua până la desființare activitatea societăților de asigurare/reasigurare cu capital românesc, în favoarea explicită a celor cu capital străin.
În sprijinul acestei afirmații, enumerăm multele și diversele situații în care conducerea Autorității de Supraveghere Financiare și-a exprimat explicit opinia că societățile de asigurări cu capital românesc nu sunt performante, că nu respectă regulile de piață și că ar trebui ca pe piața asigurărilor să rămână doar societățile mari de profil, adică multinaționalele.
Urmărind cu consecvență acest scop, Autoritatea de Supraveghere Financiară folosește o paletă largă de mijloace precum:
- Controale repetate și lungi, urmate de măsuri netemeinice și contradictorii. Vă prezentăm separat o parte din acțiunile de control la care a fost supusă Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A. și din care rezultă clar că o mare parte din timp am fost „ocupați” cu întocmirea de situații, prezentarea de documente, raportări repetate etc., vezi site www.cityinsurance.ro/centru-media/.
- Divulgarea către media a unor „știri” nereale despre existența unor așa-zise probleme în activitatea societății cu capital românesc dar și a unor date confidențiale, nedestinate publicității, despre unele aspecte economice aflate cu ocazia controalelor întreprinse.
- Refuzul de a acorda sprijinul necesar atunci când societatea a fost nedreptățită prin decizii luate de către alte instituții sau în situațiile litigioase.
Toate aceste atitudini abuzive au ca efect știrbirea imaginii societății, rezerve în ceea ce privește subscrierea potențialilor asigurați, dar și mari dificultăți în atragerea de finanțări.
4. Informăm toți clienții noștri că Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A. îndeplinește toate cerințele de capital, potrivit regulilor de calcul stabilite de Directiva Europeană Solvency II, și că este în măsură să satisfacă toate cererile justificate de despăgubire.
Vom face toate eforturile necesare pentru a depăși cu bine dificultățile create prin planul de redresare stabilit de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, fără a afecta interesele clienților noștri.
5. Referitor la faptul că de nenumărate ori s-au făcut referiri la numărul mare de reclamații legate de neplata dosarelor de daună RCA, ținem să vă informăm faptul că, în ultimele trei luni (1 ianuarie – 31 martie 2016) Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A. a despăgubit dosare de daună în valoare de 23 milioane EURO. Totodată, la un volum anual al vânzărilor de asigurări obligatorii RCA de 1,124 milioane polițe, cele 1.557 reclamații înregistrate împotriva societății reprezintă un procent infim de doar 0,13% din totalul numărului de clienți ai Societății de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A.
6. În cel mai scurt timp vom întreprinde toate demersurile legale pentru a ne apăra interesele, a anula acțiunile și măsurile abuzive ale Autorității de Supraveghere Financiare și a diminua la maximum consecințele negative ale acestora."
Cine este Dan Odobescu
Dan Odobescu, 62 de ani, de profesie avocat, a plecat din tara in 1982, dupa ce s-a casatorit in strainatate, unde a lucrat pentru diverse firme de asigurati in calitate de consultant juridic.
Revenit in tara dupa Revolutie, a fost proprietarul firmei de asigurari Charisma, din 1993 pana in 2001, cand a vandut-o catre Alpha Insurance.
Ulterior, in perioada 2004-2006, a condus firma de asigurari Unita, actuala Uniqua.
Odobescu a preluat City Insurance, infiintata in 1998, la finalul lui 2012, de la un investitor italian, prin intermediul unui SRL, Vivendi International, care detine 85% din capitalul firmei de asigurari, in timp de apoape 9% din capital este detinut de Florin Dima iar restul de doi italieni si alte persoane fizice.
Vivendi International era o firma de apartament, cu o cifra de afaceri de doar 5.400 de lei in 2011, conform informatiilor publice.
Sotia lui Dan Odobescu este Rodica Odobescu, fost director general al Tarom si sora lui Adrian Nastaste, fostul premier al Romaniei.
In martie 2014, procurorii DNA au extins ancheta in dosarul in care Dan Radu Rusanu, fostul sef al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a fost arestat pentru coruptie, astfel ca au decis sa inceapa urmarirea penala si impotriva lui Dan Odobescu.
Procurorii l-au aucuzat pe Odobescu pentru ca ar fi intervenit pe langa alti sefi ai unor companii de asigurari, la cererea lui Silviu Moldoveanu, pe atunci vicepresedinte al ASF, pentru ca Radu Mustatea, protejaul lui Rusanu, sa fie ales la conducerea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR).
Odobescu a fost trimis in judecata, in stare de libertate, in luna aprilie 2014, fiind acuzat pentru infractiunea de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.
Taguri: Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) City Insurance
Comentarii
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Ultima Ora
Problema cu platile in aplicatia Home Bank ING
Aplicatia Home Bank a ING are o problema cu platile in lei facte dupa un sablon, cele salvate sau cele frecvente, conform plangerilor clientilor bancii. "Nu pot face plata unei facturi, ca in fiecare luna, dupa ce completez datele nu se intampla nimic, nu o pot finalliza", reclama un cititor. ING a raspuns, pe Facebook, ca exista aceasta problema, iar solutia este ca platile sa se faca prin introducerea contului manual, fara a se uiliza datele presetate, sau sa se foloseasca datele din raportul de tranzactii: "Platile in lei functioneaza in parametrii normali, singura problema fiind la platile salvate/frecvente. Se poate realiza plata prin introducerea contului IBAN manual sau utilizand o plata din raportul de detalii
Noi credite APIA pentru fermieri de la Banca Transilvania
Banca Transilvania lansează Creditul De 5 ori APIA, destinat finanțării culturilor agricole și creșterii animalelor, prin care fermierii pot obține până la de 5 ori valoarea unui credit anual APIA, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii
ARB: Controlul Consiliului Concurenței la banci reprezintă o practică uzuală normală
Consiliul Concurenței verifică existența unui potențial comportament anticoncurențial la nivelul sectoarelor economice, un astfel de demers fiind o practică uzuală normală într-o economie funcțională, conform unui comunicat al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), in care se adauga; Asociația Română a Băncilor și băncile membre au o conduită conformă normelor de concurență, aceasta reprezentând o preocupare permanentă și prioritară la nivelul comunității bancare. În acest sens, la nivelul comunității bancare, a fost adoptat Ghidul privind conformarea cu regulile de concurență prin intermediul căruia participanții și-au asumat angajamentul de a da dovadă, în desfășurarea activităților, de un comportament detalii
Cumparaturile pentru scoala se fac in mall si supermarket, mai putin online
• Principalele tipuri de cheltuieli sunt cele cu îmbracămintea și încălțămintea
• 1 din 3 părinți spune că va apela la meditații pentru copilul său
• 3 din 4 părinți le-au cumpărat deja copiilor smartphone, tabletă sau laptop
2 din 3 părinți susțin că bugetul alocat pentru cumpărăturile cu începerea anului scolar va fi mai mare decât anul trecut. Astfel, peste 38% vorbesc despre o creștere a cheltuielilor cu 30%, în timp ce aproximativ 28% apreciază că această sumă a crescut cu 10%, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, conform unui comunicat de detalii
- Contul de economii cu alimentare periodică, disponibil în aplicația de Mobile Banking CEC app
- Banca Transilvania isi sporeste profitul cu 50% si plateste dividende de 1,13 lei/actiune
- Profitul sistemului bancar se dilata cu 43%
- Unitatile CEC Bank sunt inchise in 15 august
- Cardul este folosit mai mult la platile online decat la magazin
- Profitul BCR creste la 1,1 miliarde lei in prima jumatate a anului
- Grecia este tara preferata pentru vacanta de vara a romanilor, conform unui sondaj
- Card si aplicatie pentru copiii intre 10 si 14 ani de la Banca Transilvania
- Creditele CEC Bank se pot rambursa anticipat online
- Banca Transilvania are risc scazut la ESG (mediu, social, guvernanță)
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
- Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la contul curent cu card si online banking
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
- Contribuția sistemului bancar în economie în ultimii 30 de ani este de două ori cât PIB-ul României
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, în scădere cu 22% pe primele 7 luni ale anului
- Deficitul contului curent, în scădere cu 18% pe prima jumătate a anului
- Deficitul contului curent pe primele cinci luni, redus cu o șesime
- Deficitul contului curent pe primele patru luni din 2023, mai mic cu aproape 30%
- Indicatorii sistemului bancar in T1 2023
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
- CEC Bank a preluat Fondul de Garantare a Creditului Rural
- BCR aproba credite online prin aplicatia George, dar contractele se semneaza la banca
- Aplicatia Eximbank, indisponibila temporar
- UniCredit a consiliat vanzarea Pharmafarm și Gedeon Richter Farmacia către Dr. Max BDC, s.r.o.
Analize economice
- Pensia reală, în creștere cu 3,3%
- Eurostat: România, pe locul cinci în UE la inflația anuală
- Deficit comercial în scădere cu 17% pe primele 7 luni ale anului
- Creșterea din comerțul cu amănuntul, redusă sub prognoza avansului PIB
- Avansul deficitului bugetar, în scădere dar ajustarea reclamă creșterea veniturilor
Ministerul Finantelor
- Deficitul bugetar, cvasistaționar în iunie dar problematic la mijlocul anului
- Datoria publică a trecut din nou pragul de 50% din PIB pe date operative
- Datoria publică, scădere marginală la 49% în aprilie 2023
- Deficitul bugetar, majorat cu 17 miliarde lei după primele cinci luni ale anului
- Deficitul bugetar, majorat cu 11 miliarde lei, după prima treime a anului
Biroul de Credit
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
- Legalitatea prelucrarii datelor personale de catre Biroul de Credit
Procese
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
- Taxa de reziliere a abonamentului Vodafone inainte de termen este ilegala (decizia definitiva a judecatorilor)
Stiri economice
- Deficitul comercial, în scădere dar îngrijorător din perspectivă regională
- Datoria publică, redusă la 49% din PIB în iulie dar păstrarea ei sub pragul critic de 50% se anunță dificilă
- Scumpirea medicamentelor a anulat scăderea prețurilor la alimente
- Datoria publică a revenit sub pragul de 50% din PIB
- Comerțul cu amănuntul, pe trend scăzător
Statistici
- România, pe ultimul loc în UE la evoluția productivității muncii în agricultură
- INS: Veniturile romanilor au crescut anul trecut cu 10%. Banii de mancare, redistribuiti cu precadere spre locuinta, transport si haine
- Inflatia anuala - 13,76% in aprilie 2022 si va ramane cu doua cifre pana la mijlocul anului viitor
- Deficitul bugetar, deja 0,72% din PIB in februarie 2022
- Datoria publica, majorata la 48,9% din PIB in 2021
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
- O firma care a facut un schimb valutar gresit s-a inteles cu banca, prin intermediul CSALB
- Rolul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) in sustinerea stabilitatii financiare
First Bank
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
- Cetatenii americani din Romania pot incasa cecurile de asistenta financiara pentru COVID-19 doar la First Bank
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
- Banca Transilvania and EBRD become majority shareholders of Victoriabank in Moldova
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Producția industrială în iulie 2023, sub nivelul din urmă cu nouă ani
- România, singurul stat membru cu rată negativă a angajărilor
- Producția industrială, în scădere cu 5% pe primul semestru
- Deficit comercial în scădere cu 14% pe prima jumătate a anului
- De unde provine deficitul din comerțul exterior al României
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
Inseletorie imensa
Daca ne puteti ajuta, cum putem lua legatura, noi cei care suntem victimele acestor escroci, de la ... detalii
-
Credit banca pe 30 ani
Buna ziua! Am un credit pe 30 ani in valoare de 150.000 Lei,primii 5 ani au trecut. Rata lunara ... detalii
-
Genoxinvest trade frauda și hoție
Am fost contactat telefonic de o femeie Amalia care lucra la ei mi a retras 250 de euro ... detalii
-
Teapa platforma de investitii
Cand mi-a spus acest domn Petrescu David ca vor sa ma bage in programul lor de afiliati si ca pot ... detalii
-
Nu pot descarca aplicati pe telefon finca miam schibat buletinu
As vre sa descarc aplicatia brdpe telefon ca sa pot avea aces la ... detalii