BANCI | Interviu

Creditele Prima Casa au crescut substantial, cu 40%; mai sunt disponibile garantii de 410 milioane lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-04-14 23:24

Garantiile acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) pentru creditele prin programul Prima Casa au crescut cu aproape 40% in acest an, comparativ cu 2015.

Conform datelor furnizate de FNGCIMM la solicitarea Bancherul.ro, in acest an, in perioada ianuarie-10 aprilie 2016, s-au acordat peste 9.400 de garantii, in valoare de 864 milioane lei, ceea ce inseamna credite in valoare de 1728 miliarde lei, avand in vedere ca garantia statului acopera 50% din credit.

Comparativ, in perioada 1 ianuarie – 20 aprilie 2015 au fost acordate doar 6.800 de garantii, cu o valoare de 555 milioane lei, care au sustinut credite de 1,110 miliarde lei.

Din 2009, de la lansarea programului Prima Casa, pana in prezent, s-au acordat in total peste 175.700 de garantii, cu o valoare de peste 14,8 miliarde lei.

La data de 10.04.2016, plafonul de garantare disponibil pentru programul prima Casă era de peste 410 milioane lei, din plafonul total de 1,7 miliarde lei alocat petru 2016.

De asemenea, ponderea dosarelor incomplete (returnate bancilor pentru completare, dupa care pot fi restransmise fondului spre aprobare) este de aproximativ 30%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: InterviuCum a reusit Darren Cahill sa o imblanzeasca pe "diavolul" Simona Halep (video)

Simona Halep povesteste intr-un clip realizat de sponsorul ei, Banca Transilvania (BT), de ce l-a ales antrenor pe Darren Cahill si cum a reusit acesta s-o "imblanzeasca", adica sa o faca sa se simta bine pe terenul de tenis si la antrenamente si sa adopte o atitudine pozitiva. Simona detalii

De ce si-a schimbat Garanti Bank numele in Garanti BBVA?

Garanti Bank Romania si-a schimbat recent denumirea in Garanti BBVA. De ce? Iata precizarile bancii: "Grupul Garanti BBVA România este deținut de Garanti BBVA, a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este detalii

CEC Bank ar putea fi listata la Bursa

CEC Bank, banca detinuta de statul roman, ar putea fi listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) intr-un termen de aproximativ un an, a declarat ministrul Finantelor, Florin Citu. El a precizat ca Ministerul Finantelor va demara procedurile de vanzare pe piata de capital a unui pachet de detalii

Banca Transilvania are 10.000 de clienti bogati, care au o noua solutie digitala de administrare a averii

Banca Transilvania are peste 10.000 de clienți Private Banking, iar resursele acestora, administrate de BT, au ajuns la 2 miliarde euro, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Investițiile băncii în tehnologie au efecte pozitive inclusiv în ceea ce priveşte detalii

Ultimele Comentarii