PENSII PRIVATE | Ultima Ora

CSSPP a aprobat norma de raportare si transparenta a fondurilor de pensii private

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Asigurareamea.ro
2008-02-14 14:15

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat Norma privind obligatiile de raportare si transparentă în sistemul pensiilor administrate privat, emisă în aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările si completările ulterioare, se arata intr-un comunicat al CSSPP.

Noile prevederi reglementează obligatiile de raportare si transmitere de informatii ale administratorilor de fonduri de pensii administrate privat, ale depozitarilor activelor fondurilor de pensii administrate privat, precum si ale agentilor de marketing persoane juridice, care desfăsoară activitatea de marketing al fondurilor de pensii administrate privat, denumite entităti raportoare.

Pentru activitatea proprie si pentru fondul de pensii administrat privat, entitătile raportoare au obligatia de a transmite raportări contabile, al căror continut este întocmit în conformitate cu legislatia aplicabilă si cu normele CSSPP privind reglementările contabile aplicabile entitătilor reglementate, autorizate, supravegheate si controlate de către CSSPP.

Atât administratorii, cât si depozitarii fondurilor de pensii administrate privat, vor transmite zilnic CSSPP informatii despre valoarea activului total, valoarea activului net, valoarea unitară a activului net si numărul de unităti de fond. Săptămânal, administratorii transmit CSSPP informatii despre participantii la fondurile de pensii administrate privat. Raportările contabile anuale si semestriale depuse la CSSPP vor fi însotite de dovada depunerii la Ministerului Economiei si Finantelor, după caz.

Potrivit prevederilor acestei norme, administratorii au obligatia să publice pe pagina proprie de web:
 raportările anuale si semestriale
 semestrial - valoarea ratei de rentabilitate a fondului de pensii administrat privat
 lunar - situatia detaliată a investitiilor
 săptămânal - valoare activ total, valoare activ net, valoare unitară a activului net si număr unităti de fond, precum si numărul de participanti pentru ultima zi lucrătoare a săptămânii încheiate.

De asemenea, administratorii au obligatia de a oferi participantilor informatii cu privire la activul personal si situatia fondului de pensii administrat privat.

Entitătile raportoare, după caz, vor fi responsabile pentru prejudiciile create prin neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a obligatiilor lor de raportare si transparentă.

Norma privind obligatiile de raportare si transparentă în sistemul pensiilor administrate privat a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial si va fi disponibilă si pe site-ul www.csspp.ro, Rubrica: Legislatie, la data publicării sale.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCare sunt modificarile la noul Program Prima Casa, redenumit Noua Casa, in forma finala publicata in Monitorul Oficial

In Monitorul Oficial Oficial din 5 august 2020 a aparut forma finala a noului Program Prima Casa, redenumit Noua Casa, prin care se pot obtine de la banci si IFN-uri credite imobiliare pentru cumpararea de locuinte, garantate de stat. (vezi mai jos textul integral) Este vorba de detalii

Erste Bank asteapta o scadere semnificativa a profitului in 2020

Erste Bank se asteapta la o scadere semnificativa a profitului in 2020, din cauza crizei coronavirusului, se arata intr-un comunicat al bancii. Profitul Erste Group a scazut deja in primul semestru din 2020 cu 60%, la 293,8 milioane euro, ca urmare alocarii unor provizioane semnificative detalii

Rezultatele Garanti BBVA Romania in primul semestru din 2020: numarul clientilor este in crestere

Grupul Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, care reunește Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, a înregistrat venituri nete de 263,1 milioane RON în prima jumătate din 2020, conform unui detalii

Rezultatele financiare ale BCR in S1 2020: rata creditelor neperformante creste la 4,5%

Rata creditelor neperformante acordate de BCR a crescut la 4,5% in iunie 2020, de la 4,1% in decembrie 2019, din cauza unei finantari de mare valoare pentru o firma care are probleme sa-l mai ramburseze, in conditiile crizei COVID-19. BCR a facut provizioane pentru riscul de credit in detalii

Ultimele Comentarii