BANCI | Ultima Ora

OTP Bank anunta ca 60% dintre clientii cu credite in franci elvetieni au acceptat oferta de conversie in lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-04-01 07:42

Cu trei săptămâni înainte de încheierea programului de conversie a creditelor în franci elveţieni (CHF), 60% (peste 6.000 de clienți) dintre clienții cu credite în CHF ai OTP Bank România au acceptat deja ofertele de conversie. Dintre aceștia, 96% au ales conversia creditelor în moneda națională, anunta banca intr-un comunicat, in care mai precizeaza urmatorele:

Până în acest moment, OTP Bank România a acordat clienților săi reduceri în valoare totală de peste 45 milioane CHF (184 milioane RON), în cadrul programului de conversie.

Corectitudinea ofertei este dovedită şi de faptul că, în litigiile dintre OTP Bank România și clienți, închise printr-o decizie irevocabilă, de la începutul anului şi pȃnă în prezent, în 73% dintre cazuri oferta băncii s-a dovedit a fi mai convenabilă decât soluția obținută de client în instanță.

Clienții care au ales varianta litigiilor, au pierdut aproximativ 1,2 milioane RON, în comparaţie cu ofertele personalizate primite din partea băncii.

Mai mult, 608 clienți au renunțat la litigiile în derulare, optând pentru soluțiile personalizate de conversie a creditelor, în cadrul programului pus la dispoziție de OTP Bank România.

Programul de conversie dedicat creditelor în CHF este bazat pe soluții personalizate, prin care banca oferă un discount semnificativ al soldului curent al creditelor, urmat de conversia sumei rămase în lei sau euro, la alegerea clientului.

Ȋn definirea termenilor contractuali, oficialii băncii au ținut cont de informațiile primite din partea clienților și a reprezentanților asociațiilor de profil. Astfel, clauzele contractuale clarifică faptul că, în cazul în care o inițiativă legislativă privind conversia obligatorie a creditelor va fi aprobată de către autoritățile statului, banca va aplica un mecanism de compensare a sumelor acordate voluntar ca reducere şi cele la care clienţii ar fi îndreptățiţi în urma actului normativ.

Astfel, dacă eventualele soluții impuse de către autoritățile statului ar depăși procentual reducerea oferită de către bancă, prin programul său voluntar, atunci banca va suporta diferența, în favoarea clienţilor. În caz contrar, condițiile prevăzute în contractul de conversie încheiat între bancă și clienți vor rămâne neschimbate. OTP Bank Romȃnia îşi asigură astfel clienţii că aceştia vor beneficia de oferta cea mai avantajoasă.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Comentarii

cosmin
Banca Romaneasca va falimenta in acest ritm
E singura banca care nu a venit cu o oferta concreta pentru clientii in CHF. Va garantez ca aceasta banca cu greu va prinde sfarsitul anului, va fi vanduta anul viitor pe nimic.....De ce.. simplu... blestemele oamenilor.... FALIMENTUL VA ASTEAPTA.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraScaderea costului creditului este principala doleanta a celor care apeleaza la CSALB

Ultimii doi ani de criză au adus modificări importante în profilul consumatorului care se adresează Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Analiza celor detalii

CEC Bank plateste dividende de 634 milioane lei statului roman

- Dividendele sunt aferente profitului din 2019 și 2020 - Peste 85% din profitul net a fost repartizat, în linie cu acordul privind majorarea capitalului social CEC Bank, convenit cu Comisia Europeană în 2019 CEC detalii

Garanti BBVA finanteaza proiectul imobiliar The Ivy

Speedwell, unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori imobiliari din România, a semnat un nou acord de finanțare cu Garanti BBVA, pentru construirea celei de-a doua clădiri din proiectul THE IVY, conform unui comunicat de presa, in care se mai arata: Valoarea totală a detalii

Atac phishing la utilizatorii aplicatiei YOU BRD

Utilizatorii aplicatiei de internet/mobile banking YOU BRD sunt vizati de un atac tip phishing, o tentativa de frauda online prin care se incearca furtul datelor personale si a parolelor/PIN-urile cardurilor si aplicatiilor bancare. Atacul se deruleaza printr-un email care apare a veni detalii

  

Ultimele Comentarii