TEHNOLOGII BANCARE - FinTech | Ultima Ora

Platile cu telefoanele mobile prin aplicatia Android Pay de la Google se vor face in Marea Britanie prin platforma MDES de la MasterCard

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-25 08:53

MasterCard anunta intr-un comunicat ca platforma MasterCard Digital Enablement Service (MDES) va permite utilizarea dispozitivelor Android compatibile cu Android Pay pentru plăți sigure și eficiente.

Astfel, milioanele de posesori de carduri MasterCard și utilizatori de dispozitive Android din Marea Britanie vor avea, în curând, o nouă modalitate sigură și eficientă pentru efectuarea cumpărăturilor şi a plăților prin intermediul dispozitivelor mobile, în contextul în care Google a anunțat ca va lansa Android Pay pe piața britanică.

HSBC, Lloyds, MBNA și M&S Bank vor fi primele bănci care vor oferi serviciul Android Pay în Marea Britanie, pe fondul succesului înregistrat de Android Pay la lansarea din Statele Unite ale Americii, în septembrie 2015.

Android Pay le permite deținătorilor de carduri de credit, debit, preplătite și de business să utilizeze smartphone-urile Android compatibile pentru plăți zilnice, atât în magazine, precum și online și în aplicațiile Android.

După descărcarea aplicației și înregistrarea unui cont de utilizator, posesorii de carduri MasterCard pot efectua plăți prin Android Pay într-un mod simplu, sigur și eficient. Pentru a plăti, consumatorii trebuie să își deblocheze telefonul și să îl apropie de un terminal de plată, în cadrul tuturor locațiilor din rețeaua de acceptare de plăți MasterCard contactless. MasterCard a pus bazele securității tranzacțiilor digitale, astfel încât consumatorii își pot utiliza cardurile când, unde și cum doresc.

Dezvoltatorii pot implementa cu ușurință Android Pay pentru plăți in-app pe paginile comercianților, prin intermediul platformei Simplifică Comerțul, și a Portalului de Plăți MasterCard. În Marea Britanie și pe alte piețe internaționale, Google s-a parteneriat cu aceste platforme MasterCard, pentru a simplifica procesul de integrare a soluțiilor de plată in-app de la utilizatori Android, pentru comercianți de toate tipurile.

“Punctul forte al tehnologiei noastre este acela că le oferă consumatorilor atât securitate, cât şi simplitate. Posesorii de carduri MasterCard pot utiliza cu încredere plățile digitale MasterCard pentru cumpărăturile zilnice” a afirmat Mark Barnett, Președinte MasterCard Marea Britanie și Irlanda.

Instituțiile emitente MasterCard care participă în programul MasterCard Digital Enablement Express pot beneficia rapid și simplu de serviciul Android Pay, o dată cu extinderea sa către noi piețe.

“Suntem încântaţi să aducem simplitatea și securitatea plăților mobile Android Pay consumatorilor MasterCard. Curând, aceştia vor putea să își utilizeze dispozitivul Android pentru a plăti la sutele de mii de terminale contactless din Marea Britanie” a afirmat Pali Bhat, Senior Director, Product Management, Google.

Plățile MasterCard contactless sunt acceptate în 74 țări și în peste patru milioane de locații ale comercianților, la nivel global.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBanca Transilvania a avut probleme cu functionarea sistemului de plati cu cardurile

Banca Transilvania (BT) a anuntat ca astazi au existat intermitente in functionarea sistemului de plati cu cardurile, cauzate de actualizarea obligatorie a sistemelor Visa si Mastercard, upgrade efectuat in noaptea de joi spre vineri, cumulata cu varful istoric in volumul detalii

Alpha Bank lanseaza primul program de obligatiuni ipotecare din Romania

Alpha Bank Romania anunta lansarea primului program de obligațiuni ipotecare din România, în valoare de 1 miliard euro. Prima emisiune de obligațiuni ipotecare, cu o limită de 200 milioane euro, va avea loc în viitorul apropiat, se arata intr-un comunicat de detalii

Varianta modificata a taxei bancare, publicata in Monitorul Oficial: noul ROBOR se va putea aplica si creditelor in derulare, nu doar celor noi

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea 1, nr. 245 din 29 martie 2019 a fost publicata Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 19 din 29 martie 2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative (vezi foto). Fata de proiectul publicat de Ministerul Finantelor, in forma din detalii

Guvernul a adoptat noua forma a taxei bancare

Guvernul a adoptat astazi noua forma a taxei bancare, prevazuta in Ordonanta care modifica OUG 114 din 2018, astfel ca bancile nu vor mai plati o taxa anuala de 1,2% din active, daca ROBOR depaseste 2% pe an, ci o taxa de 0,4% in cazul bancilor mari si 0,2% pentru cele mici, incepand cu primul detalii

Ultimele Comentarii

 • ?

  În ce tratat european zice că bunurile din patrimoniul public al unei țări să fie ținute în ... detalii

 • Stergere birou de credite.ridicarea popririi

  Buna ziua Am poprire de salariu de 3 luni .am de achitat 4000ron se mai poate face ... detalii

 • ?

  @Apreciați că este legal și necesar ca BNR să dețină și o evidență a tuturor ... detalii

 • ?

  @ Apreciați că infracțiunile din bănci din perioada anterioară de aproximativ 30 de ani, multe ... detalii

 • ?

  @Cum ați aprecia despre desființarea profesiei de bancher, după 1989, deci vreme de vreo 30 de ... detalii