BANCI | Cariera

Dragos Doros, noul sef al ANAF, numit in consiliul de administratie al CEC Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-23 10:30

Premierul Dacian Ciolos a aprobat un memorandum semnat de Anca Dragu, ministrul Finantelor, privind numirea lui Eugen-Dragoș Doros (foto), noul președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în calitatea de membru al Consiliului de administrație al CEC Bank – S.A, banca detinuta integral de stat.

Eugen Doros urmeaza sa-l inlocuiasca, astfel, in conducerea CEC Bank, pe Gelu Diaconu, fostul presedinte al ANAF.

Guvernul mentioneaza ca numirea lui Dragos Doros trebuie aprobata si de BNR.

In prezent, consiliul de administratie al CEC Bank are urmatoarea componenta:

Radu Gratian Ghetea - presedinte

Andrei Liviu Stamatian - membru

Mihaela Lucica Popa - membru

Gheorghe Carabasan - membru

Ciprian Badea - membru

Mirela Sitoiu - membru

Constantin Mihail - membru

Valentin Mavrodin - membru

Gelu Stefan Diaconu - membru

Dan Manolescu - membru

Mihai Gogancea Vatasoiu - membru

In memorandum se precizeaza urmatoarele:

“Potrivit art.84 alin. (1) si (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatii publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare, functia de secretar de stat, functia de subsecretar de stat precum si functiile asimilate acestora sunt incompatibile cu functia de “administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor la societatile, inclusiv bancile sau alte institutii de credit, societatile de asigurare si cele financiare.”

In conformitate cu dispozitiile art.84 alin. (3) din Legea nr. 161/2003, in mod exceptional, Guvernul poate aproba participarea persoanelor care detin functia de secretar de stat, functia de subsecretar de stat precum si functiile asimilate acestora “ca reprezentanti ai statului in adunarea generala a actionarilor ori ca membri in consiliul de administratie al regiilor autonome, companiilor sau societatilor nationale, institutiilor publice ori al societatilor comerciale, inclusiv bancile sau alte institutii de credit, societatile de asigurare si cele financiare, de interes strategic sau in cazul in care un interes public impune aceasta.”

Avand in vedere cadrul deja existent, pentru asigurarea conditiilor optime de indeplinire a atributiilor ce revin administratorilor, supunem aprobarii numirea domnului Eugen-Dragoș Doros, presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in functia de membru neexecutiv al Consiliului de Administratie al CEC Bank – SA.

Facem precizarea ca domnul Eugen-Dragoș Doros urmeaza sa-si exercite atributiile de membru neexecutiv in cadrul Consiliului de administratie, dupa ce aceasta nominalizare va fi aprobata de catre Banca Nationala a Romaniei.

Comentarii

Diicot
Presa
Te asteptam la DNA..sau DIICOT după preferintaAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraSimona Halep si BT ureaza romanilor din strainatate: La multi ani! Tanti auguri a tutti i romeni! ¡Feliz día nacional para todos los rumanos, Happy National Day, Romania! (video)

De 1 Decembrie – şi nu numai – avem un mesaj despre români, România şi Banca Transilvania, anunta banca: Dăm startul unei noi campanii cu Simona Halep, un model şi întotdeauna un prilej de mândrie şi ambiție pentru noi, pentru toți detalii

Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din Romania (ACJSFB) are o noua conducere

Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din România (ACJSFB), fondată în 2004 în scopul creării şi consolidării cadrului general necesar promovării şi susţinerii intereselor profesionale ale juriştilor din sistemul financiar-bancar şi detalii

Bogdan Neacsu, noul director general al CEC Bank: avem planuri ambitioase

CEC Bank anunta intr-un comunicat ca in urma finalizarii procesului de nominalizare de catre Adunarea Generala a Actionarilor CEC BANK S.A. si a aprobarii de catre Banca Nationala a Romaniei, proces demarat in luna iulie a anului curent, componenta echipei de conducere a Bancii este detalii

Adrian Nastase preia conducerea Asseco Romania

Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) l-a desemnat pe Adrian Năstase drept noul Country Leader al companiei în România, anunta compania intr-un comunicat, in care adauga: Adrian Năstase lucrează în cadrul companiei din anul 2006, cea mai recentă calitate detalii

Ultimele Comentarii