BANCI | Ultima Ora

Decizii adoptate de ASF: Regulamentul de functionare a entității de soluționare alternativă a litigiilor (SAL-FIN) în domeniul financiar non-bancar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-16 15:25

Decizii adoptate de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în şedinţa de astăzi, solicitarea Bursei de Valori Bucureşti S.A. de aprobare a modificării Codului BVB - operator de piață, ca urmare a eliminării Cărții II - Piața Reglementată.

A fost aprobat Regulamentul privind organizarea și funcționarea Entității de Soluționare Alternativă a Litigiilor (SAL-FIN) în domeniul financiar non-bancar.

În cadrul şedinţei a fost prezentată şi situaţia petiţiilor înregistrate la ASF în anul 2015 (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).

Consiliul ASF a fost informat asupra evoluţiei pieţei pensiilor private în anul 2015 (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).

A fost aprobată retragerea autorizaţiei de funcţionare în cazul a 4 brokeri care nu au făcut demersurile necesare de încadrare în cerinţele minime de capital, conform obligaţiilor legale.

Consiliul ASF a aprobat numiri ale unor persoane de conducere sau persoane semnificative (conducător executiv, administrator) în cazul unor brokeri de asigurare.

Au fost aprobate modificări ale actelor constitutive în cazul unor societăţi de asigurare şi brokeri (majorare capital social, cesiune părţi sociale, schimbarea sediului social, cooptare noi asociaţi, schimbarea auditorului financiar).

A fost aprobată solicitarea SAI Intercapital Investment Management SA de radiere din Registrul Public al ASF a Fondului Închis de Investiții Sectorial iFond Gold, ca urmare a ajungerii la maturitate a acestuia.

A fost aprobată eliberarea Certificatelor de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru produsele structurate emise de SSIF Broker SA Cluj Napoca.

Au fost aprobate amendamente pentru două oferte publice de preluare aflate în derulare.

Au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 25 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 35 agenţi de marketing.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraScaderea costului creditului este principala doleanta a celor care apeleaza la CSALB

Ultimii doi ani de criză au adus modificări importante în profilul consumatorului care se adresează Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Analiza celor detalii

CEC Bank plateste dividende de 634 milioane lei statului roman

- Dividendele sunt aferente profitului din 2019 și 2020 - Peste 85% din profitul net a fost repartizat, în linie cu acordul privind majorarea capitalului social CEC Bank, convenit cu Comisia Europeană în 2019 CEC detalii

Garanti BBVA finanteaza proiectul imobiliar The Ivy

Speedwell, unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori imobiliari din România, a semnat un nou acord de finanțare cu Garanti BBVA, pentru construirea celei de-a doua clădiri din proiectul THE IVY, conform unui comunicat de presa, in care se mai arata: Valoarea totală a detalii

Atac phishing la utilizatorii aplicatiei YOU BRD

Utilizatorii aplicatiei de internet/mobile banking YOU BRD sunt vizati de un atac tip phishing, o tentativa de frauda online prin care se incearca furtul datelor personale si a parolelor/PIN-urile cardurilor si aplicatiilor bancare. Atacul se deruleaza printr-un email care apare a veni detalii

  

Ultimele Comentarii