BANCI | Ultima Ora

Decizii adoptate de ASF: Regulamentul de functionare a entității de soluționare alternativă a litigiilor (SAL-FIN) în domeniul financiar non-bancar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-16 15:25

Decizii adoptate de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în şedinţa de astăzi, solicitarea Bursei de Valori Bucureşti S.A. de aprobare a modificării Codului BVB - operator de piață, ca urmare a eliminării Cărții II - Piața Reglementată.

A fost aprobat Regulamentul privind organizarea și funcționarea Entității de Soluționare Alternativă a Litigiilor (SAL-FIN) în domeniul financiar non-bancar.

În cadrul şedinţei a fost prezentată şi situaţia petiţiilor înregistrate la ASF în anul 2015 (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).

Consiliul ASF a fost informat asupra evoluţiei pieţei pensiilor private în anul 2015 (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).

A fost aprobată retragerea autorizaţiei de funcţionare în cazul a 4 brokeri care nu au făcut demersurile necesare de încadrare în cerinţele minime de capital, conform obligaţiilor legale.

Consiliul ASF a aprobat numiri ale unor persoane de conducere sau persoane semnificative (conducător executiv, administrator) în cazul unor brokeri de asigurare.

Au fost aprobate modificări ale actelor constitutive în cazul unor societăţi de asigurare şi brokeri (majorare capital social, cesiune părţi sociale, schimbarea sediului social, cooptare noi asociaţi, schimbarea auditorului financiar).

A fost aprobată solicitarea SAI Intercapital Investment Management SA de radiere din Registrul Public al ASF a Fondului Închis de Investiții Sectorial iFond Gold, ca urmare a ajungerii la maturitate a acestuia.

A fost aprobată eliberarea Certificatelor de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru produsele structurate emise de SSIF Broker SA Cluj Napoca.

Au fost aprobate amendamente pentru două oferte publice de preluare aflate în derulare.

Au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 25 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 35 agenţi de marketing.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraAplicatiile Raiffeisen nu functioneaza (actualizat)

Nu functioneaza aplicatiile de mobile banking si internet banking Raiffeisen Smart Mobile pentru clienți persoane fizice, Raiffeisen Online pentru clienți persoane fizice și Raiffeisen Smart Business, a anuntat Raiffeisen Bank, in jurul orei 18,20, pe detalii

ROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor. L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani detalii

First Bank si-a sporit semnificativ profitul

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față detalii

BNR a majorat dobanda la 3,75%, peste estimarile analistilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu 0,75 puncte, la 3,75%, mai mult decat estimarile analistilor, care asteptau o crestere de o jumatate de punct. Decizia a fost determinata de majorarea inflatiei, precum si de deciziile de detalii

  

Ultimele Comentarii