BANCI | Ultima Ora

Sindicatul FNGCIMM saluta schimbarea conducerii si depolitizarea fondului de garantare a creditelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-11 15:30

Sindicatul Garantare, reprezentativ la nivelul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) întâmpină cu satisfactie şi încredere schimbările intervenite în componența conducerii executive și neexecutive a FNGCIMM, se arata intr-un comunicat de presa al sindicatului.

Dragos Oltenescu (foto), fost director financiar la firma de asigurari BNP Paribas Cardif, a fost numit recent de catre Ministerul Finantelor noul presedinte al FNGCIMM, in locul Silviei Ciornei, al carei mandat a expirat.

Ciornei, numita in urma cu doi ani la conducerea fondului, de catre fostul premier Ponta, a fost schimbata in urma unui control al activitatii acesteia realizat de Ministerul Finantelor, dupa ce angajatii fondului reuniti intr-un sindicat au protestat de mai multe ori fata de prestatia ineficienta a sefei lor la conducerea institutiei.

De asemenea, mai multi bancheri s-au declarat nemultumiti de activitatea fondului din ultima perioada. (vezi aici detalii)

Consiliul de Administratie al FNGCIMM are in prezent urmatoarea componenta:

Dragoș-Nicolae OLTENESCU - Președinte
Alina-Ioana BURLĂ - membru
Paul GHEORGHIU - membru
Ion GHIZDEANU - membru
Cristian-George LASCU -membru
Dumitru NANCU -membru
Dragoș-Nicolae PÎSLARU -membru
Alina-Mihaela TOMA -membru
Vlad VASILE-VOICULESCU -membru

In comunicatul sindicatului FNGCIMM se mai arata urmatoarele:

Importanța acordată instituției noastre de către conducerea Ministerului Finanțelor Publice și Guvernul României și-a găsit expresia în efortul depus pe linia asigurării unui management care poate oferi premisele necesare desfășurării activității companiei în condiții de eficiență.

Este pentru prima dată când factorii decidenți au analizat cu maximă atenție și seriozitate problemele semnalate de Sindicatul Garantare, iar prin asumarea deciziei de schimbare a conducerii au fost confirmate angajamentele asumate pe linia depolitizării și profesionalizării managementului companiilor de stat și s-a recunoscut implicit faptul că resursa umană reprezintă un important factor de succes în realizarea de performanțe la nivelul FNGCIMM.

Sindicatul Garantare va continua să urmărească și să susțină implementarea strategiilor de susţinere a accesului la finanţare al întreprinderilor mici şi mijlocii precum şi derularea fără sincope a programelor guvernamentale încredinţate spre gestionare instituţiei noastre.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraAplicatiile Raiffeisen nu functioneaza (actualizat)

Nu functioneaza aplicatiile de mobile banking si internet banking Raiffeisen Smart Mobile pentru clienți persoane fizice, Raiffeisen Online pentru clienți persoane fizice și Raiffeisen Smart Business, a anuntat Raiffeisen Bank, in jurul orei 18,20, pe detalii

ROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor. L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani detalii

First Bank si-a sporit semnificativ profitul

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față detalii

BNR a majorat dobanda la 3,75%, peste estimarile analistilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu 0,75 puncte, la 3,75%, mai mult decat estimarile analistilor, care asteptau o crestere de o jumatate de punct. Decizia a fost determinata de majorarea inflatiei, precum si de deciziile de detalii

  

Ultimele Comentarii