BANCI | Ultima Ora

Netopia mobilPay: Plățile digitale au crescut cu peste 25% în 2015

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-02 06:07

NETOPIA mobilPay, liderul plăților digitale din România, a intermediat pe parcursul anului 2015 peste 2,6 milioane tranzacții online și mobile, în creștere cu 25% față de anul anterior. În plus, mai bine de 45% din totalul acestora au fost realizate de pe dispozitive mobile, se arata intr-un comunicat al companiei, in care se mai precizeaza urmatoarele:

Potrivit datelor  NETOPIA mobilPay, și valoarea integrală a sumelor achitate digital în 2015 a crescut cu peste 60% comparativ cu anul trecut, cumulând peste 135 milioane euro. În ceea ce privește valoarea medie achitată per tranzacție online în 2015, aceasta s-a situat la 230 lei.

Majoritatea plăților intermediate de companie anul anterior au fost pentru produse IT&C, servicii și pachete turistice, dar și home & deco, fashion, produse de înfrumusețare, cărți și jocuri digitale. Dacă o tranzacție medie digitală realizată de români  în 2015 s-a ridicat la 230 lei, unii au ales să achite sume record, pentru mobilier high-end sau pachete turistice în destinații exotice, în valoare de peste 10.000 euro. Mai mult, a compania procesat peste 40.000 tranzacții care au depășit suma de 1.000 de euro.

”Anul trecut a fost încă unul cu creșteri pe toate liniile, în care ne-am convins că plățile digitale nu mai sunt viitorul, ci prezentul din realitatea românească. NETOPIA mobilPay continuă avangarda plăților mobile și pe mobilPay Wallet, singurul portofel digital din țară cu care se pot achita cumpărături la hypermarket, facturi, masa la restaurant și, mai nou, întreținerea la bloc”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator al NETOPIA mobilPay.

Potrivit acestuita, un motor important în evoluția pe 2015 a fost portofoliul de clienți care au ales serviciile NETOPIA. Peste 2000 de comercianți noi procesează prin platforma mobilPay de anul trecut.

Plățile cu portofelul digital mobilPay Wallet: Avans de peste 200% în 2015

Achizițile realizate de români prin aplicația mobilPay Wallet au crescut, de asemenea, cu peste 200% în 2015, volumul lor urcând cu 400%.

Utilizarea wallet-ului dezvoltat de NETOPIA a accelerat pe fondul introducerii de opțiuni precum plata la  hipermarketuri Cora și Carrefour din Capitală, a transportului în comun în Cluj Napoca, Alba Iulia și Turda, de achitare a taxei de pod de la Fetești sau a amenzilor de circulație. Mai nou, începând din decembrie 2015, peste 20.000 de proprietari din București își pot plăti întreținerea la bloc prin intermediul mobilPay Wallet, în baza unui parteneriat încheiat cu Scomet.ro, cel mai mare provider de servicii de administrare a blocurilor de locuințe din Capitală.

În ceea ce privește valoarea medie a tranzacției prin portofelul digital, aceasta s-a ridicat, anul trecut, la circa 50 lei, în scădere cu 50% față de 2014, pe fondul numărului ridicat de tranzacții realizate pentru servicii mici din punct de vedere valoric, precum biletele de transport în comun și taxa de pod.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraAplicatiile Raiffeisen nu functioneaza (actualizat)

Nu functioneaza aplicatiile de mobile banking si internet banking Raiffeisen Smart Mobile pentru clienți persoane fizice, Raiffeisen Online pentru clienți persoane fizice și Raiffeisen Smart Business, a anuntat Raiffeisen Bank, in jurul orei 18,20, pe detalii

ROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor. L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani detalii

First Bank si-a sporit semnificativ profitul

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față detalii

BNR a majorat dobanda la 3,75%, peste estimarile analistilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu 0,75 puncte, la 3,75%, mai mult decat estimarile analistilor, care asteptau o crestere de o jumatate de punct. Decizia a fost determinata de majorarea inflatiei, precum si de deciziile de detalii

  

Ultimele Comentarii