BANCI | Ultima Ora

OTP Bank anunta ca 2.600 de clienti din cei 10.500 au semnat deja ofertele de conversie a creditelor in CHF

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-03-01 07:49

OTP Bank anunta ca 2.600 de clienți cu credite in franci elvetieni (CHF), din totalul de 10.500, au primit deja reduceri însumând peste 23 de milioane CHF, în cadrul programului de conversie in lei, după ce au acceptat ofertele personalizate propuse de bancă și au semnat contractele de conversie.

De altfel, 83% dintre clienții cu credite în CHF au contactat deja unitățile băncii, exprimȃndu-şi interesul faţă de programul de conversie, în timp ce mai mult de 4.300 de clienți au acceptat deja ofertele personalizate, se arata intr-un comunicat de presa al bancii, in care se mai precizeza urmatoarele:

Ȋn plus, între 140 şi 180 de clienţi semnează noi contracte de conversie, în fiecare zi.

„Clienții au ajuns la concluzia că acest program de conversie a fost dezvoltat cu cele mai bune intenții, şi anume reconsolidarea încrederii în relaţia noastră. Aceştia au înțeles că le oferim reduceri semnificative şi, mai ales, sigure ale soldurilor creditelor, cu un impact important asupra ratelor lunare. Au fost cazuri de clienţi sceptici, care au preferat să meargă în continuare în instanţă, însă au obținut, la final, sume mult mai mici sau au pierdut procesele, aşa că au revenit asupra deciziilor lor iniţiale şi au solicitat ofertele propuse de noi”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.

OTP Bank Romȃnia oferă clienților săi reduceri corecte, raportate la condițiile de preț ale contractelor de credit deținute. Reducerile aplicate la soldurile creditelor în CHF reprezintă o certitudine, spre deosebire de un litigiu cu banca, care implică atȃt o perioadă de timp indelungată, cȃt şi riscul obţinerii unor sume mult mai mici sau chiar pierderi.

De exemplu, unul dintre clienții incluși în programul de conversie a refuzat reducerea propusă de bancă, în valoare totală de 32.700 de CHF, alegȃnd să continue litigiul iniţial și să meargă în instanță, unde a pierdut procesul, definitiv şi integral, pe toate pretențiile.

Un alt client a câștigat, în urma litigiului, 650 de CHF plus dobânda legală pentru această sumă, în timp ce banca i-a oferit o reducere de 10.200 de CHF pe care acesta a refuzat-o. În plus, clientul a trebuit să acopere cheltuielile de judecată și o taxă de timbru în valoare de 4.500 de lei.

Un alt exemplu este cel al clientului care a câștigat în instanță suma de 18.400 de CHF plus 3.400 de lei, în timp ce banca i-a oferit 31.600 de CHF drept reducere a soldului creditului deținut.

În urma unui alt litigiu, un alt client a câștigat 6.500 de lei, însă reducerea din cadrul programului de conversie pe care a refuzat-o a fost de 11.600 de CHF.

O altă clientă a câștigat, în urma procesului, 9.000 de lei, mult sub oferta băncii, care era de 14.400 CHF.

Programul de conversie dedicat creditelor în CHF a fost lansat în decembrie 2015 și este bazat pe soluții personalizate, prin care banca oferă un discount semnificativ al soldului curent al creditelor, urmat de conversia sumei rămase în lei sau euro, la alegerea clientului.

Oferta OTP Bank se adreseaza unui numar de 10.500 de clienti cu credite in CHF

OTP Bank a lansat, la finalul anului trecut, o oferta de conversie in lei sau euro a creditelor in franci elvetieni (CHF), cu o reducere a datoriei intre 17,5% si 25%, discount-ul mediu fiind estimat de oficialii bancii in jurul a 22%, la fel ca oferta de succes a Bancii Transilvania pentru clientii Volksbank, derulata in vara lui 2015.

Oferta se adreseaza unui numar de 10.500 de clienti cu credite in valoare de 477 milioane franci elvetieni sold brut, care include si dobanzile, inclusiv dobanzi restante si comisioane. Jumatate dintre aceste imprumuturi sunt credite ipotecare, iar cealalta jumatate este reprezentata de credite de consum garantate cu ipoteci. (vezi aici detalii)

Comentarii

chris
Cata ipocrizie!
In data 10.02.2016, Curtea de Apel București a respins apelul OTP Bank într-un litigiu deschis de ANPC care vizează clauza de dobândă din toate contractele băncii cu ipotecă încheiate cu persoanele fizice, clauza ce a generat costuri suplimentare pentru debitori. OTP este o banca delicventa! In loc sa returneze sumele de bani debitorilor, ii determina pe acestia sa accepte o conversie la sold, in conditiile in care pana acum s-a platit dobanda, la un curs de 4.1 lei/CHF...Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraAplicatiile Raiffeisen nu functioneaza (actualizat)

Nu functioneaza aplicatiile de mobile banking si internet banking Raiffeisen Smart Mobile pentru clienți persoane fizice, Raiffeisen Online pentru clienți persoane fizice și Raiffeisen Smart Business, a anuntat Raiffeisen Bank, in jurul orei 18,20, pe detalii

ROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor. L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani detalii

First Bank si-a sporit semnificativ profitul

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față detalii

BNR a majorat dobanda la 3,75%, peste estimarile analistilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu 0,75 puncte, la 3,75%, mai mult decat estimarile analistilor, care asteptau o crestere de o jumatate de punct. Decizia a fost determinata de majorarea inflatiei, precum si de deciziile de detalii

  

Ultimele Comentarii