BANCI | Ultima Ora

Sefa FNGCIMM, Silvia Ciornei, ar putea fi schimbata din functie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-02-21 23:14

Silvia Ciornei, presedintele Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), numita in urma cu doi ani la conducerea fondului, de catre fostul premier Ponta, ar putea fi schimbata din functie in aceasta saptamana, cand ii expira mandatul, in urma unui control al activitatii acesteia realizat de Ministerul Finantelor.

Controlul a fost dispus dupa ce angajatii fondului reuniti intr-un sindicat au protestat de mai multe ori fata de activitatea ineficienta a sefei lor la conducerea institutiei.

"Manager numit pe criterii politice, dna Silvia Ciornei a dovedit fără echivoc, în cei peste 2 ani de la numirea sa, că nu are abilitățile și capacitatea managerială necesară exercitării unei poziţii de top management într-o instituţie cu capital integral de stat", se arata intr-un comunicat al sindicatului in care se cere autoritatilor sa nu-i mai prelungeasca acesteia mandatul. (vezi aici detalii)

De asemenea, sefii a doua banci, Libra Bank si UniCredit Bank, au declarat ca nu mai colaboreaza eficient sau chiar deloc cu fondul in vederea acordarii de garantii pentru creditele pentru IMM-uri, dupa ce institutia a refuzat sa efectueze o serie de plati pentru credite neperformante. (vezi aici detalii)

Ministerul Finanțelor Publice a precizat, pentru Bancherul.ro, ca “a luat act de comunicatul de presă, scrisoarea deschisă și sesizările transmise de către Sindicatul Garantare.

În urma sesizărilor respective, Ministerul Finanțelor Publice, prin Corpul de Control al Ministrului, desfășoară în prezent o acțiune de verificare la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM.

Totodată, Ministerul Finanțelor Publice, având calitatea de acționar unic la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, a solicitat Consiliului de administrație să verifice aspectele semnalate de Sindicatul Garantare și să prezinte un punct de vedere referitor la acestea.

Având în vedere faptul că mandatul președintelui Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM expiră la data de 24.02.2016, la nivelul Ministerului se află în curs de desfășurare o analiză în vederea desemnării persoanei care va ocupa funcția de președinte după această dată. În fundamentarea acestei decizii, se va ține cont inclusiv de rezultatul acțiunii Corpului de Control și de răspunsul Consiliului de administrație la aspectele sesizate de Sindicatul Garantare.”

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCum se face amanarea ratelor la creditele Banca Romaneasca

Care este procedura de suspendare a ratelor la creditele acordate de Banca Romaneasca, conform OUG 90/2022, potrivit informatiilor publicate de banca: Supendare Rate conform OUG 90/2022 Inainte de a completa și de a transmite Băncii solicitarea de suspendare a obligațiilor de plată, solicitantul este rugat să parcurgă toate informațiile din prezenta secțiune. Transmiterea solicitării echivalează cu luarea la cunoștintă și, acolo unde este cazul, cu acceptarea de către solicitant a celor enumerate mai jos: DETALII IMPORTANTE: OUG nr. 90/2022 stabilește următoarele criterii cumulative de eligibilitate aplicabile în cazul fiecărei solicitări de suspendare: (1) Solicitantul detalii

BNR a majorat dobanda la 5,5%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a decis majorarea dobanzii de politica monetara cu 0,75 de puncte procentuale, la 5,50% pe an, usor sub estimarile medii ale analistilor, care se asteptau la o crestere de un punct. Unii analisti, precum cei ai Erste Bank, au ghicit decizia BNR ( detalii

Dobânda BNR ar putea fi majorată la 5,75%

Dobânda de politica monetară ar putea fi majorată cu un punct, la 5,75%, în ședința de astăzi de la Banca Națională a României (BNR), conform mediei prognozelor analiștilor. Economiștii Erste Group sunt mai conservatori, detalii

Creditele Alpha Bank pentru IMM-uri, in crestere cu 56%

Portofoliul de credite al Alpha Bank Romania a depășit, la finalul lunii iunie 2022, 2,8 miliarde euro, marcând un avans anual de 7,0%, în timp ce depozitele atrase de la clienți s-au situat la aproximativ 2,7 miliarde euro, +5,1% an/an, anunta banca detalii

  

Ultimele Comentarii