BURSA | Stirea Zilei

Andreas Treichl: cumparati acum actiuni Erste Bank si asteptati sa vedeti ce valoare vor avea peste 10 ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: GhiseulBancar.ro
2008-02-14 13:44

Directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, recomandă românilor să investească pe termen lung în actiunile Erste, pentru că este nevoie de investitii în această regiune, care are un ritm de crestere considerabil, potrivit declaratiilor acestuia din prima zi de listare a Erste la Bucuresti.

"Fără îndoială, acesta este un moment istoric pentru Erste Bank, pentru Bursa de Valori Bucuresti, pentru investitorii locali. Actiunile Erste oferă investitorilor locali oportunitatea de a profita de potentialul de crestere pe termen lung al uneia dintre cele mai dinamice regiuni din Europa", a declarat joi directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, citat de The Money Channel.

Treichl le-a recomandat investitorilor români o abordare pe termen mediu si lung - să cumpere acum actiuni Erste Bank, fară să asculte prea mult comentariile analistilor, si să se uite peste 10 ani la valoarea acestora.

"Nu analizati prea mult, cumpărati si asteptati să vedeti ce se întâmplă peste 10 ani. Am spus asta pentru că în prezent România este criticată pentru că are un deficit al contului curent foarte mare, pentru că are o situatie politică dificilă, pentru că salariile au crescut dramatic si de asemenea este un an electoral", a mai spus Andreas Treichl cu ocazia primei zile de tranzactionare la Bucuresti.

Directorul general al Erste crede că România trebuie analizată ca o tară ce se află în centrul de interes al multor investitori industriali din întreaga Europă si este o localizare extraordinară, dacă luăm în considerare un orizont de timp mediu.

Titlurile Erste Bank au debutat joi la tranzactionare pe Bursa de la Bucuresti, a treia piată pe care sunt listate (după Wiener Borse si Burza Cennych Papiru Praha), si a avut ca pret de referintă cotatia de închidere din 13 februarie de la Bursa de la Viena, calculată în lei la cursul Băncii Nationale a României (BNR), de 139,10 lei.

Începând din martie 2005, Bursa din Viena calculează si afisează indicele comun ROTX. Mai mult, Bursa din Viena detine licenta pentru marketarea indicilor BVB (BET, BET-FI si BET Compozit), iar din iulie anul trecut, furnizorii de date financiare de la Wiener Börse au acces în timp real si la datele de tranzactionare ale BVB prin intermediul liniilor de date existente.

Întrebat dacă presedintele Bursei de la Viena ar trebui să se teamă de listarea Erste si la BVB, Andreas Treichal a spus că momentan nu are de ce să îsi facă griji, dar ar trebui să fie atent la faptul că peste câtiva ani Bursa de la Bucuresti ar putea fi mai mare decât cea de la Viena.

"Considerăm că interesul pentru BVB a crescut datorită acestor actiuni atractive si foarte căutate si, de asemenea, că listarea la BVB va aduce actiunile Erste Bank si mai mult în atentia investitorilor români. Operatiunile de arbitraj care pot rezulta în urma listării de pe cele două burse au potentialul de a stimula tranzactiile cu actiuni Erste Bank la Bursa din Viena, ceea ce rezultă în profit pentru ambele burse", a declarat joi directorul general al Bursei din Viena, Michael Buhl.

Actiunile băncii austriece se tranzactionează începând de joi la categoria actiuni internationale de la BVB, sub simbolul EBS, conform ultimelor modificări ale Codului Bursei.

Pe piata de capital din Bucuresti sunt listate toate cele aproximativ 316,28 milioane de actiuni emise de Erste Bank, al cărei capital social este 632,58 milioane euro.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii