BANCI | Cariera

EximBank a selectat pentru internship trei studenti din ASE

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-01-13 13:36

EximBank a demarat, în această lună, a doua etapă a programului de internship derulat în parteneriat cu Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (FABBV) din cadrul Academiei de Studii Economice București, trei dintre masteranzii facultății fiind selecționați pentru a participa la acest stagiu de pregătire, anunta banca intr-un comunicat, in care mai precizeaza urmatoarele: 

Timp de un an de zile, cât durează programul, Maria Cristea (21 de ani), Gabriel Stavre (22 de ani) și Tudor Alexandrescu (22 de ani) vor lucra alături de specialiștii EximBank din toate departamentele băncii, acumulând cunoştinţe despre sarcinile generale de lucru, dar, mai ales, experienţă practică. În acest interval, internii vor fi remunerați, fiind angajați în cadrul băncii  cu contract individual de muncă pe perioadă determinată.

”Continuarea acestui proiect de internship este un demers firesc din partea EximBank care se poziționează ca o organizație cu o abordare responsabilă față de societate, nu numai din perspectiva misiunii, ci și din punctul de vedere al implicării în proiecte cu pronunțat caracter formativ.

Oferirea unei astfel de experiențe reale de lucru și, în același timp, de învățare, face mult mai rapidă și ușoară tranziția tinerilor de la şcoală la viaţa activă și ne bucurăm că Maria, Gabriel și Tudor ne-au acordat încredere și ne-au ales pentru a le fi ghizi în această etapă a formării lor profesionale. Am convingerea că vom avea o colaborare win-win, iar, la finalul programului, vor rămâne în continuare în echipa noastră”, spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Cei trei au fost selecționați în urma mai multor etape de evaluare, derulate atât de corpul profesoral al FFABBV, cât și de specialiști ai EximBank, la ultima etapă a acestui proces participând șase tineri înscriși la programele de masterat ale facultăţii.

”Am ales să mă înscriu la acest program de internship pentru că sunt convinsă că îmi va oferi perspective de dezvoltare profesională și personală care să îmi asigure cel mai bun start pentru cariera de bancher la care aspir, oferindu-mi acces la cultura corporatistă și principiile etice transpuse în activitatea zilnică a băncii”, a spus Maria Cristea, care urmează cursurile de Master Bănci şi Asigurări (BANCAS).

Gabriel Stavre, care este înscris în programul de Master Finanţe şi Bănci (DOFIN) și este și asistent de cercetare în cadrul Centrului de Cercetări Financiar-Monetare al FABBV, spune că acest an de pregătire reprezintă în egală măsură o provocare și o oportunitate personală. "Cred că programul de internship al EximBank oferă pregătirea de care orice tânăr profesionist are nevoie și oferă opotunități consistente pentru un student în formare", a explicat el.

”Sunt onorat că am oportunitatea de a participa la internship-ul organizat de EximBank și le transmit noilor mei colegi că voi da tot ce am mai bun pentru a mă ridica la nivelul și exigențele impuse de o astfel de organizație, cât și pentru a contribui la dezvoltarea modelului de business promovat de bancă”, a spus și Tudor Alexandrescu, masterand la Cercetări avansate în Finanțe (CEFIN).

EximBank a derulat prima etapă a programului de internship pe parcursul anului 2014, la finalul acesteia, doi dintre masteranzii participanți devenind angajați ai băncii pe perioadă nedeterminată. Și participanții care finalizează cu succes internship-ul din acest an vor avea oportunitatea de angajare, în funcție de evaluarea finală și de nevoile specifice ale băncii la acel moment.

EximBank este o instituţie specializată care se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice de finanțare, garantare și asigurare, alături de cele de trezorerie, cash management și trade finance, sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraSimona Halep si BT ureaza romanilor din strainatate: La multi ani! Tanti auguri a tutti i romeni! ¡Feliz día nacional para todos los rumanos, Happy National Day, Romania! (video)

De 1 Decembrie – şi nu numai – avem un mesaj despre români, România şi Banca Transilvania, anunta banca: Dăm startul unei noi campanii cu Simona Halep, un model şi întotdeauna un prilej de mândrie şi ambiție pentru noi, pentru toți detalii

Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din Romania (ACJSFB) are o noua conducere

Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din România (ACJSFB), fondată în 2004 în scopul creării şi consolidării cadrului general necesar promovării şi susţinerii intereselor profesionale ale juriştilor din sistemul financiar-bancar şi detalii

Bogdan Neacsu, noul director general al CEC Bank: avem planuri ambitioase

CEC Bank anunta intr-un comunicat ca in urma finalizarii procesului de nominalizare de catre Adunarea Generala a Actionarilor CEC BANK S.A. si a aprobarii de catre Banca Nationala a Romaniei, proces demarat in luna iulie a anului curent, componenta echipei de conducere a Bancii este detalii

Adrian Nastase preia conducerea Asseco Romania

Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) l-a desemnat pe Adrian Năstase drept noul Country Leader al companiei în România, anunta compania intr-un comunicat, in care adauga: Adrian Năstase lucrează în cadrul companiei din anul 2006, cea mai recentă calitate detalii

Ultimele Comentarii