TEHNOLOGII BANCARE - FinTech | Profil

Intesa Sanpaolo lanseaza serviciul de plati la POS-urile contactless cu telefoanele mobile tip NFC

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-31 12:15

Banca italiana Intesa Sanpaolo a lansat serviciul de plati tip NFC cu telefoanele mobile la POS-urile contactless din magazine, denumit PayGo si disponibil in cadrul aplicatiei pentru smartphones La tua banca.

Platile cu telefonul mobil sunt foarte simplu de realizat, la fel ca atunci cand platesti cu un card contactless. Mai exact, in loc sa scoti cardul din portofel pentru o plata, deschizi aplicatia de mobile banking de pe telefonul mobil, selectezi serviciul de plati PayGo, apoi cardul introdus in aplicatie cu car vrei sa platesti, dupa care introduci codul PIN special ales pentru plati, valabil pentru orice card.

Intesa precizeaza intr-un comunicat ca noul serviciu de plati a fost dezvoltat “in house”, fara o colaborare cu vreun operator de telefonie mobila, in parteneriat cu Setefi, firma de comert electronic din cadrul grupului, care opereaza 350.000 de terminale de plati, dintre care 50.000 sunt POS-uri mobile.

Banca a folosit tehnologia cloud HCE, tip NFC (near-field communnication), introdusa in premiera pe piata bancara italiana, ceea ce inseamna ca platile se pot face doar cu telefoanele de ultima generatie, care au incorporate sistemul de comunicatii NFC.

Intesa sustine ca 70% dintre telefoanele smartphones de pe piata italiana dispun de tehnologia NFC. Serviciul este disponibil deocamdata doar pentru telefoanele cu sistem de operare Android, insa banca spune ca in urmatoarele luni va fi disponibil si pentru telefoanele de alt tip, precum iPhones.

Intesa mai precizeaza ca noul serviciul de plati mobile va determina reducerea volumului de plati cash din Italia, estimat la 4,5 miliarde de euro (anual).

Intesa spune ca in Italia numarul de terminale POS contactless la care se pot efectua plati mobile reprezinta 30% din totalul terminalelor, comparativ cu doar 10% in SUA.

Intesa mai precizeaza ca la inceputul lui 2016 va lansa o noua solutie de transfer de bani prin SMS, denumita JiffyPay, utilizata de 120.000 dintre cei peste 11 milioane de clienti ai bancii.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilAegon vrea sa-si creasca cu 34% volumul de asigurari in 2019

Firma de asigurari Aegon România estimează pentru 2019 o creștere de 34% a volumului primelor brute subscrise, care ar urma să ajungă la circa 117, 4 milioane lei.  “Piața de asigurări de viață a avut un parcurs interesant în 2018, fiind influențată detalii

CEC Bank poate acorda credite firmelor mici care au acces limitat la finantare in conditii standard

Miercuri, 3 aprilie 2019, CEC Bank si Fondul European de Investitii (FEI) au parafat incheierea unui parteneriat sub egida COSME Loan Guarantee Facility (COSME LGF), pentru a sustine companiile mici si mijlocii romanesti, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: COSME LGF este un detalii

Alpha Bank, impreuna de 25 de ani

În 1994, Alpha Bank era prima bancă străină care intra pe piaţa din România. Dezvoltarea băncii a fost una treptată, prin investirea sistematică a resurselor şi creştere organică, în cei 25 de ani de activitate Alpha Bank fiind o prezență constantă în detalii

CEC Bank finanteaza dezvoltarea firmei romanesti MG TEC Industry

CEC Bank si MG TEC Industry au semnat un contract de finantare in valoare de circa 48 milioane euro, avand ca scop infiintarea unei unitati de productie pentru fabricarea produselor absorbante, de uz gospodaresc si igienico-sanitare, din celuloza si maculatura, anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Ultimele Comentarii

 • ?

  În ce tratat european zice că bunurile din patrimoniul public al unei țări să fie ținute în ... detalii

 • Stergere birou de credite.ridicarea popririi

  Buna ziua Am poprire de salariu de 3 luni .am de achitat 4000ron se mai poate face ... detalii

 • ?

  @Apreciați că este legal și necesar ca BNR să dețină și o evidență a tuturor ... detalii

 • ?

  @ Apreciați că infracțiunile din bănci din perioada anterioară de aproximativ 30 de ani, multe ... detalii

 • ?

  @Cum ați aprecia despre desființarea profesiei de bancher, după 1989, deci vreme de vreo 30 de ... detalii