BANCI | Ultima Ora

Fondul american J.C. Flowers renunta la Banca Carpatica, dupa esecul preluarii Piraeus Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-31 00:54

Fondul american de investitii JC Flowers, care urma sa preia controlul Bancii Carpatica, a esuat in negocierile de a cumpara Piraeus Bank, astfel ca a renuntat si la banca din Sibiu, care a anuntat ca in aceste conditii a inceput negocierile cu un alt investitor potential.

Banca Comerciala Carpatica a anuntat intr-un comunicat ca fondul american de investitii JC Flowers (JCF) “a comunicat bancii faptul ca, avand in vedere neindeplinirea conditiilor din cadrul ofertei transmise de catre JCF, acesta va declina invitatia de a participa la capitalizarea BCC, inaintata catre JCF in cadrul ofertei de subscriere.”

“Avand in vedere intentia BCC de a finaliza majorarea de capital in perioada imediat urmatoare, directoratul bancii a identificat si a inceput negocierile cu un alt investitor potential ce detine resurse pentru a participa la majorarea de capital a BCC prin intermediul unui plasament privat, sub rezerva anumitelor conditii”, se mai arata in comunicatul Carpatica.

Ambele tranzactii, atat de preluare a Carpatica, cat si a Piraeus Bank, de catre fondul de investitii american, au fost anuntate ca fiind aproape finalizate de catre seful supravegherii din cadrul BNR, Nicolae Cinteza.

Initial, preluarea Carpatica a fost impiedicata de opozitia actionarului majoritar, Ilie Carabulea, insa intr-un final banca a anuntat ca acesta a incheiat un acord cu JC Flowers. Ulterior, americanii au conditionat preluarea Carpatica de achizitia Piraeus Bank, informatie nedezvaluita public decat acum.

Negocierile cu Piraeus Bank s-a impotmolit, se pare, pe ultima suta de metri, in conditiile in care banca-mama din Grecia a fost recapitalizata iar Parlamentul din Romania a adoptat legea darii in plata a caselor ipotecate, care ar putea afecta serios Piraeus Bank, intrucat banca detine un stoc important de credite in franci elvetieni (CHF).

Daca Piraeus Bank poate fi sustinuta in continuare de catre banca-mama din Grecia, Carpatica nu are suportul financiar al actionarului principal, astfel ca banca are nevoie urgenta de capital pentru indeplinirea ratei minime de capitalizare (8% rata fondurilor proprii totale si 5,125% rata fondurilor proprii de nivel 1 de baza, din 1 ianuarie 2016).

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraING Bank va emite carduri din plastic reciclat

Începând cu luna septembrie a acestui an, ING Bank va începe tranziția portofoliului de carduri către o alternativă sustenabilă și prietenoasă cu mediul, din plastic reciclat. Astfel, banca va reduce amprenta de carbon a cardurilor nou-emise cu 75%, dar și energia detalii

Aplicatiile Raiffeisen nu functioneaza (actualizat)

Nu functioneaza aplicatiile de mobile banking si internet banking Raiffeisen Smart Mobile pentru clienți persoane fizice, Raiffeisen Online pentru clienți persoane fizice și Raiffeisen Smart Business, a anuntat Raiffeisen Bank, in jurul orei 18,20, pe detalii

ROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor. L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani detalii

First Bank si-a sporit semnificativ profitul

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față detalii

  

Ultimele Comentarii