ASIGURARI | Ultima Ora

ASF a lansat proiectul Formarea Profesională şi Educaţia Financiară pentru cele trei piețe supravegheate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-03 11:04

ASF a lansat proiectul Formarea Profesională şi Educaţia Financiară pentru cele trei piețe supravegheate (comunicat de presa):

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va organiza un grup de lucru împreună cu reprezentanţii pieţelor supravegheate pentru proiectul „Formarea Profesională şi Educaţia Financiară”, la care invită să participe toate asociaţiile profesionale ale entităţilor din domeniile pieţei de capital, asigurărilor şi pensiilor private.

Grupul de lucru va contribui atât la finalizarea proiectului de regulament privind formarea profesională, cât şi la identificarea unor acţiuni de parteneriat pentru proiectul de educaţie financiară lansat de ASF împreună cu Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice.

Proiectul de educație financiară a debutat deja în București, unde peste 1.350 de elevi din trei şcoli generale şi şase licee beneficiază de cursuri menite să le dezvolte şi să le consolideze cunoştinţele financiare. Prezentările, susţinute de lectori din cadrul ASF, sunt adaptate vârstei şcolare şi abordează noţiuni de bază despre asigurări, piaţa de capital şi sistemul pensiilor private.

Prin intermediul parteneriatului cu pieţele reglementate acest program se poate extinde la nivelul întregii țări, prin implicarea lectorilor puși la dispoziție de asociațiile profesionale, în scopul atingerii obiectivelor comune de educare, dezvoltare de competențe și de susținere a incluziunii financiare.

Cele două iniţiative - regândirea sistemului de formare profesională a specialiştilor pieței și promovarea educației financiare pentru consumatorii de servicii - închid un cerc absolut necesar pentru asigurarea unei piețe financiare educate, bazate pe competențe și formate în spiritul transparenței, profesionalismului și al eticii.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraING Bank va emite carduri din plastic reciclat

Începând cu luna septembrie a acestui an, ING Bank va începe tranziția portofoliului de carduri către o alternativă sustenabilă și prietenoasă cu mediul, din plastic reciclat. Astfel, banca va reduce amprenta de carbon a cardurilor nou-emise cu 75%, dar și energia detalii

Aplicatiile Raiffeisen nu functioneaza (actualizat)

Nu functioneaza aplicatiile de mobile banking si internet banking Raiffeisen Smart Mobile pentru clienți persoane fizice, Raiffeisen Online pentru clienți persoane fizice și Raiffeisen Smart Business, a anuntat Raiffeisen Bank, in jurul orei 18,20, pe detalii

ROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor. L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani detalii

First Bank si-a sporit semnificativ profitul

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față detalii

  

Ultimele Comentarii