BURSA | Ultima Ora

BET, principalul indice al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a scazut cu 2,6% in noiembrie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-07 10:08

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a evoluat in linie cu majoritatea pietelor din regiune, in luna noiembrie, BET, principalul indice al BVB, a coborat cu 2,6%, potrivit unui comunicat al BVB.

BET Total Return (BET-TR) a incheiat luna noiembrie cu 3,3% peste nivelul inregistrat la finalul anului trecut. Indicele BET-TR reflecta evolutia celor mai lichide zece actiuni listate la BVB, cuprinse in indicele BET, precum si dividendele distribuite actionarilor de aceste companii.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni a urcat cu peste 9% in noiembrie, la 737,5 milioane lei (166 milioane euro). Rulajul cu actiuni este, totodata, cu 32% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului 2014.

Valoarea medie zilnica de tranzactionare a fost de 36,9 milioane lei (8,3 milioane euro) in noiembrie 2015, cu 20% peste cea inregistrata in octombrie 2015.

In noiembrie 2015, investitorii au tranzactionat in total actiuni, unitati de fond, obligatiuni si produse structurate de 1,03 miliarde lei (231,9 milioane euro), cu 51% peste valoarea consemnata in aceeasi luna a anului trecut.

Capitalizarea bursiera a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti a ramas aproape neschimbata, la 144 miliarde lei (32,5 miliarde euro) in noiembrie 2015. Din aceasta suma, capitalizarea bursiera a companiilor romanesti a fost de 77,2 miliarde lei (17,3 miliarde euro), cu 2,4% sub nivelul de la finalul lunii octombrie.

Stiri de piata

Bursa de Valori Bucuresti a organizat data de 14 noiembrie, a 3-a editie a Forumului pentru Investitori, dupa doua editii in Neptun si Cluj-Napoca. Pentru prima data, evenimentul s-a adresat atat celor cu cunostinte minime despre investitii, cat si investitorilor cu experienta, prin crearea unor sesiuni paralele specifice.

Peste 200 de persoane interesate de investitii si administrarea finantelor personale au participat la prezentarile, sesiunile interactive si seminariile desfasurate pe parcursul intregii zile. Prima parte a evenimentului a inclus dezbateri si prezentari prin care publicul a fost invitat sa-si identifice nevoile si obiectivele de investitii si sa cunoasca mai multe detalii despre optiunile investitionale disponibile in prezent.

Partea a doua a evenimentului a fost structurata in doua sesiuni diferite: pentru incepatori si avansati. Astfel, numarul in continua crestere de participanti la Forumurile BVB pentru investitori, primele cluburi de investitori infiintate in Romania, succesul evenimentului Banii Tai Expo si proiectul Fluent in Finante demonstreaza progresul de transformare profunda prin care trece piata de capital din Romania catre modernizare. Partenerii BVB in organizarea evenimentului au fost: Banca Transilvania (TLV), BT Securities, Erste Asset Management, Deloitte si Transelectrica (TEL).

Dupa doar cateva zile, BVB a anuntat lansarea programului “Fluent in Finante 2.0”, care extinde proiectul initial “Fluent in Finante”, cu seminarii educationale adresate oamenilor obisnuiti, indiferent de angajatorul lor. “Fluent in Finante” a fost lansat in data de 15 iulie si isi propune sa contribuie la dezvoltarea personala si profesionala a angajatilor companiilor din Romania, precum si sa creasca gradul de informare in ceea ce priveste administrarea finantelor personale. Prin “Fluent in Finante 2.0”, BVB isi propune sa aduca pietele financiare si de capital mai aproape de cei care isi doresc sa afle mai multe despre bursa si investitii, pe cont propriu. Primele patru seminarii vor avea loc in Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Timisoara in perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016. Orasele unde vor fi organizate alte seminarii vor fi anuntate in ianuarie 2016. Alpha Finance, BT Securities, Estinvest si Intercapital Invest sunt Brokerii – Parteneri in acest proiect. Structura initiala a seminariilor care au fost organizate pana in prezent pentru angajatii companiilor va fi imbogatita cu o prezentare de o ora sustinuta de Eusebiu Burcas, coach de finante personale si fondatorul “Burcash”. Persoanele interesate sa participe la “Fluent in Finante 2.0” se pot inregistra la seminarii direct pe website-ul proiectului: http://fluentinfinance.bvb.ro. De la lansarea proiectului in 15 iulie 2015, BVB a reusit sa ajunga in peste 20 de companii, depasind tinta stabilita la inceputul acestui program.

Numarul de intermediari care ofera clientilor acces la platforma de tranzactionare online Arena XT a crescut la 10 in luna noiembrie, dupa ce casa de brokeraj Confident Invest a decis sa ofere clientilor sai versiunea web si mobil a Arena XT. Aceasta platforma de tranzactionare este dezvoltata de Bursa de Valori Bucuresti. Prin aceasta platforma investitorii pot tranzactiona instrumente financiare listate la BVB pe toate dispozitivele: aplicatii WindowsPC, aplicatii web, aplicatii dedicate pentru smartphone cu sisteme de operare iOS/Android. Arena XT web si mobil, prin aplicatia BVB Trading disponibila gratuit in Google Play si App Store, ofera clientilor acces la tranzactionare, date de piata in timp real (adancimea pietei, indici, precum si ticker-e), diverse rapoarte (tranzactii, portofoliu, dar si activitate), precum si grafice web.

In data de 23 noiembrie, Bursa de Valori Bucuresti a celebrat 20 de ani de la prima sedinta de tranzactionare din istoria sa moderna. La eveniment au participat fosti Presedinti si Directori Generali ai BVB, membri in Consiliul de Administratie, precum si reprezentantii Autoritatii de Supraveghere Financiara si ai Participantilor.

Bursa de Valori Bucuresti a anuntat in 25 noiembrie ca se alatura proiectului Clubul de leadership si antreprenoriat al romanilor de pretutindeni (CLARO Club), care vizeaza crearea unei comunitati de antreprenori romani in diaspora. CLARO Club a fost initiat de Eusebiu Burcas (coach finante personale si business), Andy Szekely (coach dezvoltare personala si dealership) si Cristian Onetiu (antreprenor).

Initiatorii proiectului si Bursa de Valori Bucuresti considera ca dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale si financiare ale emigrantilor romani raspunde nevoii strategice de consolidare a comunitatii romanesti de peste hotare, precum si de crestere si consolidare a mediului de afaceri din Romania. Practic, proiectul vizeaza dezvoltarea competentelor antreprenorilor de origine romana si atragerea lor in tara pentru exploatarea optima a oportunitatilor de afaceri din Romania.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraGuvernul nu vrea sa aplice legea noului Program Prima Casa, blocat de trei luni, ci propune alta varianta, prin Ordonanta de Urgenta

Guvernul nu vrea sa aplice noua lege a Programului Prima Casa, redenumit "O familie, o casa", in vigoare din 3 aprilie, dar nefunctionala, in lipsa normelor de aplicare, pe care executivul ar fi trebuit sa le adopte, conform legii, pana cel tarziu 3 mai. In schimb, Ministerul Finantelor detalii

BNR ii asigura pe cei raportati la Centrala Riscului de Credit pentru amanarea ratelor la credite ca nu vor fi afectati in relatia cu bancile

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a transmis un comunicat in care-i asigura pe cei raportati de banci la Centrala Riscului de Credit (CRC) pentru ca si-au amanat ratele la credite, conform OUG 37/2020, ca nu vor avea probleme in viitor, la obtinerea unui nou imprumut. BNR a facut aceste detalii

A inceput si relaxarea creditarii: 16.000 de romani au aplicat online pentru credite la Banca Transilvania

Peste 16.000 de clienţi au aplicat la Banca Transilvania pentru credite, în decurs de zece zile, pentru planuri personale sau pentru a- şi cumpăra locuinţă, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: BT a derulat în perioada 2 – 12 iunie a.c. o campanie de detalii

Ultima zi in care se mai pot amana ratele la credite este luni, 15 iunie

Luni, 15 iunie, este ultima zi in care persoanele fizice si firmele afectate de criza coronavirusului mai pot cere bancilor si IFN-urilor amanarea ratelor la credite, pana la finalul acestui an, conform prevederilor OUG 37/2020. Banca Transilvania si BCR, cele mai mari doua banci detalii

Ultimele Comentarii