BANCI | Stirea Zilei

Fitch scade ratingurile BCR, BRD Bancpost, UniCredit Tiriac si Banca Romaneasca

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-10 19:09

Agenţia de evaluare financiară Fitch a anunţat, luni, că a cobort ratingurile BCR, BRD-Groupe Societe Generale, Bancpost, UniCredit Ţiriac Bank şi Banca Romnească, ca urmare a scăderii ratingurilor de ţară, dar a confirmat calificativul acordat Băncii Transilvania.

Luni dimineaţă, agenţia de evaluare Fitch a scos Romnia din categoria statelor cu calificativ "investment grade", prin coborrea cu două trepte a ratingului pentru credite pe termen lung n valută, de la 'BBB' la 'BB+'.

Plafonul de ţară al Romniei a fost cobort de la 'A-' la 'BBB'.

Ca o consecinţă a retrogradării ţării, Fitch a cobort ratingurile pentru credite pe termen lung şi ratingul de suport pentru cinci bănci din Romnia, ca urmare a susţinerii instituţionale din partea băncilor-mamă şi a limitei impuse de plafonul de ţară 'BBB' al Romniei.

Plafonul de ţară limitează măsura n care un eventual ajutor din partea băncilor-mamă poate fi luat n analiza calificativelor pentru credite pe termen lung şi a celui de suport, explică comunicatul agenţiei de rating.

Fitch a cobort de la 'A-' la 'BBB' ratingul pentru credite pe termen lung al Băncii Comerciale Romne (BCR), de la 'A-' la 'BBB' calificativul pentru credite pe termen lung n lei' - ambele avnd perspectivă negativă - şi de la 'F3' la 'F2' ratingul pentru mprumuturi pe termen scurt n valută.

Fitch a confirmat ratingul individual 'C/D' al BCR şi a cobort ratingul suport de la '1' la '2'.

Fitch a cobort, totodată, de la 'A-' la 'BBB', ratingurile pentru credite pe termen lung n valută şi, respectiv, de la 'F2' la 'F3' calificativele pentru credite pe termen scurt n valută ale BRD - Groupe Societe Generale, Bancpost şi UniCredit Ţiriac Bank.

Agenţia de rating a cobort, de asemenea, de la '1' la '2', ratingul de suport pentru aceste bănci şi a confirmat ratingul individual 'D' al UniCredit Ţiriac Bank.

Ratingul Băncii Romneşti pentru credite pe termen lung n valută a fost cobort de la 'BBB+' la 'BBB', iar Fitch a revizuit n scădere şi perspectiva asociată calificativului, de la 'stabilă' la 'negativă'.

Fitch a cobort şi ratingul pentru credite pe termen scurt n valută al Băncii Romneşti, de la 'F2' la 'F3', şi a confirmat ratingul de suport '2' şi cel individual 'D' al băncii evaluate.

Agenţia de rating a confirmat, totodată, ratingul 'BB-' pentru credite pe termen lung n valută al Băncii Transilvania, dar i-a cobort perspectiva de la 'pozitivă' la 'stabilă', ca urmare a faptului că banca este o instituţie de creditare privată romnească, iar ratingul pentru credite pe termen lung nu este constrns de plafonul de ţară 'BBB', fiind determinat de puterea intrinsecă a băncii.

Coborrea perspectivei de la 'pozitivă la 'stabilă' reflectă, nsă, faptul că Fitch nu se aşteaptă la o ameliorare a mediului operaţional, din cauza perspectivei negative a ratingurilor suverane pentru credite pe termen lung.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



CSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB către consumatori este să apeleze doar în ultimă instanță la amânarea plății ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaugă imprevizibilitatea situației economice din momentul reluării detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank și Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele șase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 bănci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

 



 

Ultimele Comentarii