BANCI | Stirea Zilei

Fitch scade ratingurile BCR, BRD Bancpost, UniCredit Tiriac si Banca Romaneasca

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-10 19:09

Agenţia de evaluare financiară Fitch a anunţat, luni, că a coborÔt ratingurile BCR, BRD-Groupe Societe Generale, Bancpost, UniCredit Ţiriac Bank şi Banca RomÔnească, ca urmare a scăderii ratingurilor de ţară, dar a confirmat calificativul acordat Băncii Transilvania.

Luni dimineaţă, agenţia de evaluare Fitch a scos RomÔnia din categoria statelor cu calificativ "investment grade", prin coborÔrea cu două trepte a ratingului pentru credite pe termen lung ţn valută, de la 'BBB' la 'BB+'.

Plafonul de ţară al RomÔniei a fost coborÔt de la 'A-' la 'BBB'.

Ca o consecinţă a retrogradării ţării, Fitch a coborÔt ratingurile pentru credite pe termen lung şi ratingul de suport pentru cinci bănci din RomÔnia, ca urmare a susţinerii instituţionale din partea băncilor-mamă şi a limitei impuse de plafonul de ţară 'BBB' al RomÔniei.

Plafonul de ţară limitează măsura ţn care un eventual ajutor din partea băncilor-mamă poate fi luat ţn analiza calificativelor pentru credite pe termen lung şi a celui de suport, explică comunicatul agenţiei de rating.

Fitch a coborÔt de la 'A-' la 'BBB' ratingul pentru credite pe termen lung al Băncii Comerciale RomÔne (BCR), de la 'A-' la 'BBB' calificativul pentru credite pe termen lung ţn lei' - ambele avÔnd perspectivă negativă - şi de la 'F3' la 'F2' ratingul pentru ţmprumuturi pe termen scurt ţn valută.

Fitch a confirmat ratingul individual 'C/D' al BCR şi a coborÔt ratingul suport de la '1' la '2'.

Fitch a coborÔt, totodată, de la 'A-' la 'BBB', ratingurile pentru credite pe termen lung ţn valută şi, respectiv, de la 'F2' la 'F3' calificativele pentru credite pe termen scurt ţn valută ale BRD - Groupe Societe Generale, Bancpost şi UniCredit Ţiriac Bank.

Agenţia de rating a coborÔt, de asemenea, de la '1' la '2', ratingul de suport pentru aceste bănci şi a confirmat ratingul individual 'D' al UniCredit Ţiriac Bank.

Ratingul Băncii RomÔneşti pentru credite pe termen lung ţn valută a fost coborÔt de la 'BBB+' la 'BBB', iar Fitch a revizuit ţn scădere şi perspectiva asociată calificativului, de la 'stabilă' la 'negativă'.

Fitch a coborÔt şi ratingul pentru credite pe termen scurt ţn valută al Băncii RomÔneşti, de la 'F2' la 'F3', şi a confirmat ratingul de suport '2' şi cel individual 'D' al băncii evaluate.

Agenţia de rating a confirmat, totodată, ratingul 'BB-' pentru credite pe termen lung ţn valută al Băncii Transilvania, dar i-a coborÔt perspectiva de la 'pozitivă' la 'stabilă', ca urmare a faptului că banca este o instituţie de creditare privată romÔnească, iar ratingul pentru credite pe termen lung nu este constrÔns de plafonul de ţară 'BBB', fiind determinat de puterea intrinsecă a băncii.

CoborÔrea perspectivei de la 'pozitivă la 'stabilă' reflectă, ţnsă, faptul că Fitch nu se aşteaptă la o ameliorare a mediului operaţional, din cauza perspectivei negative a ratingurilor suverane pentru credite pe termen lung.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii