TEHNOLOGII BANCARE | Ultima Ora

Clientii BRD efectueaza lunar 400 de transferuri de bani cu aplicatia myBRD Mobile catre un alt numar de telefon

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-09-08 00:10

Cei 160.000 de clienti ai BRD utilizatori ai aplicatiei de mobile banking myBRD Mobile, lansata in noiembrie 2013, au efectuat in luna iulie un numar de 405 transferuri de bani catre alte persoane, doar pe baza numarului de telefon mobil al acestora, ei putand retrage bani de la unitatile BRD fara a avea nevoie de un cont bancar.

Este un serviciu de transfer de bani cu telefonul mobil unic pe piata bancara, precizeaza BRD intr-un comunicat. Aplicatia mobila mai permite si alte servicii inovatoare, precum transferuri cu coduri QR catre alti utilizatori ai MyBRD Mobile, precum si plata facturilor de utilitati prin scanarea codului de bare.

Dintre cei 160.000 de utilizatori ai my BRD Mobile, 53% sunt clienti activi, care acceseaza aplicatia, dupa ce au descarcat-o din App Store sau Google Play si si-au setat o parola statica sau dinamica, cu un token mobil.

Dintre cei aproape 85.000 de ulizatori activi, 35%, adica aproape 30.000, realizeaza diverse tranzactii precum plata facturilor sau transferuri de bani. Majoritatea utilizeaza aplicatia pentru a vedea cati bani au in cont si ce operatiuni au fost efectuate.

BRD precizeaza ca in primele 7 luni ale acestui an utilizatorii au generat peste 430.000 de tranzactii in aplicatie (cu 20% mai mult fata de anul precedent), adica 61.400 de tranzactii lunar, ceea ce inseamna o medie de 2 tranzactii lunare pentru fiecare dintre cei 30.000 de clienti care efectueaza tranzactii pe telefonul mobil.

Banca spune insa in comunicat ca media lunara a tranzactiilor este de 4 tranzactii per client, iar utilizatorii activi ai serviciului de mobile banking ai BRD acceseaza aplicatia in medie de 16 ori pe luna, adica o data la doua zile.

Valoarea tranzactiilor realizate prin intermediul aplicatiei myBRD Mobile a fost in acest an de 671 milioane lei, pana la inceputul lunii iulie 2015, a precizat BRD, la solicitarea Bancherul.ro.

Cele mai frecvente operatiuni realizate de utilizatorii de mobile banking ai BRD sunt transferurile de bani intre conturile proprii, urmate de plata facturilor la utilitati.

Cei care accesează cel mai frecvent serviciul sunt utilizatorii de telefoane inteligente bazate pe sistemul iOS, urmaţi de posesorii de smart-phone-uri bazate pe sistemele de operare Windows şi Android.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBCR trimite in SUA opt firme din InnovX-BCR in cautare de investitii

8 businessuri de tehnologie din cadrul InnovX-BCR vor participa în perioada 26-29 iunie la cel mai important eveniment dedicat investițiilor străine directe din Statele Unite: SelectUSA Investment Summit. Cele opt companii fac parte din toate grupele acceleratorului InnovX-BCR detalii

BNR nu-l lasa pe inventatorul creditului doar cu buletinul sa-si faca banca

Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu este de acord ca inventatorul creditului doar cu buletinul din urma cu 15 ani, Dan Ostahie, proprietarul magazinelor Altex, sa-si faca banca, prin preluarea Porsche Bank. Motivul este lipsa de experienta a lui Ostahie in domeniul bancar, conform detalii

Dobanda de 8% la depozitele online pe 2 ani la Patria Bank

Patria Bank continuă să încurajeze economisirea și anunță dobânzi de top la depozitele în lei. În plus, 4 din 5 clienți noi de depozite accesează produsul 100% online, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Patria Bank a detalii

Preluarea Porsche Bank de Dan Ostahie a fost aprobata de Consiliul Concurentei

Dan Ostahie controlează Grupul Altex, care este organizat pe mai multe linii de activitate, respectiv: retail, servicii IT, import, producție și distribuție produse electro-IT&C, service, servicii financiare nebancare, transport, automotive, imobiliare, conform unui comunicat al detalii

  

Ultimele Comentarii