ASIGURARI | Ultima Ora

ASF a aprobat masurile de crestere de capital la firmele de asigurari, dupa exercitiul Balance Sheet Review (BSR)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-08-20 13:13

Asirom a prezentat o propunere de majorare a capitalului social, prevăzută pentru luna august 2015, în sumă de 110 milioane lei, anunta ASF intr-un comunicat.

EximAsig își va majora capitalul social cu suma de 20 milioane de lei până la data de 15 octombrie 2015.

In cazul Euroins, ASF a solicitat refacerea planului de măsuri în vederea reanalizării. Firma are nevoie de două majorări de capital social de câte 100 milioane de lei.

ASF a aprobat planurile de măsuri prezentate de societăţile de asigurări ca urmare a finalizării exerciţiului Balance Sheet Review (BSR) - comunicat ASF:

În urma desfășurării exercițiului BSR, încheiat la 15 iulie 2015, societățile de asigurare participante au transmis Autorității de Supraveghere Financiară, până la data de 4 august 2015, planuri de măsuri pentru remedierea aspectelor constatate în cadrul exercițiului. Planurile de măsuri au fost analizate în cadrul ASF și au fost evidențiate următoarele concluzii:

Societățile Astra și Carpatica, aflându-se în procedură de redresare financiară, vor continua să îndeplinească măsurile stabilite în cadrul planurilor de redresare asumate de fiecare societate în parte.

Cu toate acestea, societatea Carpatica a propus ASF un set de măsuri suplimentare, care a fost aprobat de către Consiliul Autorității, și care completează planul de redresare inițial.

Printre acestea se numără: vărsarea, până la 31 august 2015, a capitalului subscris de către acționari, în valoare de 2,5 milioane de lei; încasarea părților sociale cesionate de către Carpatica către acționari, în sumă de 2,7 milioane lei, începând cu luna septembrie a acestui an; atragerea unui împrumut subordonat în sumă de cel puțin 30 milioane de lei; scurtarea perioadei de atragere a unui investitor strategic astfel încât, până la data de 15 decembrie 2015, să poată fi încheiată tranzacția cu acesta.

Pentru 10 societăți – EximAsig, Groupama, Asirom, Allianz-Țiriac, Axa, Generali, NN Asigurări de Viață, Omniasig, Uniqua Asigurări și PAID - Consiliul ASF a aprobat planurile de măsuri trimise de acestea deoarece din analiza efectuată a rezultat că sunt conforme cu necesitățile de ajustare în urma exercițiului BSR.

Astfel, EximAsig își va majora capitalul social cu suma de 20 milioane de lei până la data de 15 octombrie 2015.

Societatea Groupama îndeplinește marja de solvabilitate începând cu luna iulie 2014.

Asirom a prezentat o propunere de majorare a capitalului social, prevăzută pentru luna august 2015, în sumă de 110 milioane lei.

În cazul societăților Allianz-Țiriac, Axa, Generali, NN Asigurări de Viață, Omniasig, Uniqa Asigurări și PAID recomandările auditorilor au fost preluate în planurile de măsuri, o parte dintre ele fiind deja implementate. Altele sunt în curs de implementare și vor fi urmărite ca atare de către ASF.

În cazul societății Euroins, planul de măsuri prezentat pe data de 4 august 2015 nu a răspuns în întregime necesităților de ajustare rezultate din exercițiul BSR. Planul de măsuri prezentat inițial prevede ca aspecte esențiale ale rectificărilor, urmare a exercițiului BSR, două majorări de capital social de câte 100 milioane de lei, cu termene de realizare 31 decembrie 2015, respectiv 30 iunie 2016, precum și un nou contract de reasigurare pentru RCA.

Din analiza aspectelor menționate a fost evidențiat faptul că termenele propuse de societate în calendarul majorărilor de capital social depășesc termenul de 3 luni de la data publicării rezultatelor exercițiului BSR (15 octombrie 2015), iar suma totală prezentată de companie în acest calendar de majorări este insuficientă pentru restabilirea atât a deficitului de capitaluri proprii (Solvabilitate I), cât și a fondurilor proprii (Solvabilitate II). Ca urmare, ASF a solicitat refacerea planului de măsuri în vederea reanalizării.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraRaiffeisen Bank inchide toate ghiseele, din 1 februarie 2022: persoanele fizice vor putea face operatiuni doar cu cardul sau online

Raiffeisen Bank va elimina, din 1 februarie 2022, operatiunile cu numerar la ghisee pentru persoane fizice, care-si vor putea utiliza conturile bancare pentru retrageri/depuneri de numerar sau plati doar prin intermediul cardurilor. "Orice operațiune de detalii

CEC Bank obtine un imprumut subordonat de la Ministerul Finantelor si pregateste emiterea de obligatiuni, pentru consolidarea capitalului

- Împrumutul este necesar pentru a asigura conformarea la cerințele europene privind capitalizarea băncilor (MREL) și a fost inclus în Planul de Afaceri aprobat de Comisia Europeană în 2019, plan care a stat la baza majorării capitalului social al băncii și detalii

Profit record al sistemului bancar in primele noua luni din 2021

Sistemul bancar romanesc, format din 34 de institutii de credit, dintre care o cooperativa de credit (Creditcoop) si doua banci pentru locuinte, a obtinut in primele trei trimestre din 2021 un profit reecord de aproximativ 6,6 miliarde lei, conform indicatorilor agregati publicati de Banca detalii

BRD isi avertizeaza clientii despre cresterea tentativelor de fraude online

BRD isi avertizeaza clientii despre cresterea tentativelor de fraude online, prin intermediul unor mesaje prin e-mail, SMS sau retelele sociale care aparent vin din partea bancii, dar care in realitate sunt ale hackerilor care incearca sa fure datele personale si parolele cardurilor si detalii

  

Ultimele Comentarii