BANCI | Stirea Zilei

FMI: Tarile dezvoltate se indreapta spre cea mai grava recesiune de la cel de-al Doilea Razboi Mondial

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-07 08:25

Perspectivele de creştere economică s-au deteriorat ţn ultima lună, şi ţările dezvoltate se ţndreaptă către prima comprimare a economiilor de la cel de-al Doilea Război Mondial, a anunţat joi Fondul Monetar Internaţional (FMI), citat de Reuters.

FMI estimează ţn prezent pentru 2009 o creştere economică mondială de 2,2%, nivel revizuit ţn scădere cu 0,8 puncte procentuale faţă de previziunea din octombrie. ╬n timp ce eforturile guvernului de a limita impactul crizei au fost de ajutor, au fost necesare mai multe măsuri, a precizat Fondul.

"Condiţiile din pieţe ţncep să răspundă la acţiunile de politică monetară, ţnsă ţn ciuda implementării rapide, tensiunile financiare ar putea fi ţn octombrie mai adÔnci şi mai extinse decÔt estimam", a mai anunţat FMI ţn cadrul unui comunicat.

"Este o nevoie clară de stimuli macroeconomici suplimentari faţă de cei anunţaţi pÔnă ţn prezent. Ar trebui să se profite de posibilitatea de coborÔre a dobÔnzii de politică monetară", a menţionat FMI.

Banca centrală a Marii Britanii a coborÔt joi dobÔnda cheie cu 1,5 puncte procentuale, ţnsă Banca Centrală Europeană (BCE) şi banca centrală a Elveţiei au redus dobÔnda cu numai jumătate de punct.

FMI estimează că economia Statelor Unite se va comprima cu 0,7% ţn anul viitor, după ce previziunile din octombrie indicau o creştere economică de 0,1%. ╬n ţările din zona euro, economia va scădea, probabil, cu 0,5% ţn 2009, faţă de previziunea anterioară, ţn care FMI miza pe o creştere de 0,2%. FMI mai prevede a scăderea a economici britanice cu 1,3% ţn 2009.

Pentru economiile emergente şi ţn curs de dezvoltare, FMI estimează o creştere de 5,1%, nivel mai mic cu 1 punct procentual faţă de previziunea din octombrie, ţn parte din cauza scăderii preţurilor la mărfuri. ╬n timp ce ieftinirea ajută la temperarea inflaţiei ţn ţările bogate, afectează exportatorii de mărfuri.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii