BANCI | Stirea Zilei

BCE a redus dobanda de politica monetara la 3,25%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-06 15:30

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus, joi, dobÔnda de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, la 3,25%, a doua măsură de acest tip adoptată ţn decurs de o lună, ţn conformitate cu aşteptările analiştilor.

Majoritatea analiştilor au anticipat reducerea ratei de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, ţn contextul reducerii temerilor privind inflaţia şi a perspectivei economice.

Preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, va explica decizia Consiliului Guvernatorilor ţn cadrul unei conferinţe de presă, la ora 13:30 GMT.

Analiştii anticipează că oficialul va afirma că măsura reprezintă un răspuns la ţncetinirea economiei şi că este justificată datorită reducerii rapide a temerilor privind inflaţia.

Economia zonei euro a ţnregistrat o contracţie de 0,2% ţn trimestrul al doilea. Majoritatea economiştilor anticipează că datele privind evoluţia PIB-ului zonei euro ţn trimestrul al treilea, care vor fi publicate la 14 noiembrie, vor confirma faptul că economia a intrat oficial ţn recesiune, ţn contextul ţn care cele mai recente statistici au arătat că sectorul privat a fost grav afectat de criza mondială.

Comisia Europeană (CE) a anunţat, luni, că economia zonei euro se află deja ţn recesiune tehnică şi a anticipat că aproape va stagna anul viitor.

Rata anuală a inflaţiei din zona euro a scăzut cu 0,4 puncte procentuale ţn octombrie, la 3,2%, faţă de 3,6% ţn septembrie şi de maximul de 4% atins ţn iulie, potrivit datelor preliminare furnizate de Eurostat. Totuşi, inflaţia se menţine peste obiectivul BCE de sub 2%, dar ţn apropiere de acest nivel.

Relaxarea politicii monetare a dus dobÔnda cheie la 3,25%, cel mai scăzut nivel din peste doi ani. BCE a redus, la ţnceputul lunii octombrie, dobÔnda de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, la 3,75%, aceasta fiind prima măsură de acest tip din ultimii cinci ani.

Tot joi, Banca Angliei şi Banca Naţională a Elveţiei au redus ratele dobÔnzilor de politică monetară cu 1,5 puncte procentuale, respectiv cu 0,5 puncte procentuale. De asemenea, Rezerva Federală americană şi Banca Japoniei au decis, săptămÔna trecută, relaxare politicilor monetare.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii