TEHNOLOGII BANCARE - FinTech | Profil

MasterCard si Samsung pregatesc lansarea platilor mobile in Europa, la un an de la lansarea Apple Pay

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-08-01 17:18

La aproape un an de la lansarea, in octombrie 2014, a Apple Pay, aplicatia disponibila in telefoanele de ultima generatie Iphone 6 si pe ceasul Apple Watch pentru platile la POS-uri contactless sau online, Samsung Pay, o aplicatie asemanatoare disponibila pe telefoanele S6, urmeaza sa se lanseze in aceasta toamna in America si Coorea de Sud, iar ulterior in Europa.

La fel ca Apple, Samsung va colabora cu bancile si cu organizatiile de plata Visa si MasterCard pentru a face posibile platile cu telefoanele mobile.

Astfel, MasterCard anunta intr-un comunicat ca a incheiat un parteneriat cu Samsung pentru a face posibile platile mobile in Europa:

"MasterCard și Samsung Electronics Co., Ltd. au anunțat extinderea parteneriatului lor global prin utilizarea platformei MasterCard Digital Enablement Service (MDES), pentru a implementa serviciul Samsung Pay în Europa. Samsung Pay este un serviciu de plăți mobile care le oferă consumatorilor posibilitatea de a folosi dispozitivele mobile de ultimă generație pentru cumpărături în magazine la terminale contactless şi cu bandă magnetică, utilizând tehnologiile NFC și MST.

Emitenții europeni de carduri vor putea să se conecteze la platforma MDES și să activeze serviciul Samsung Pay în Europa, după lansare, iar posesorii de carduri emise de instituțiile partenere își vor putea înrola cardurile de credit, debit, preplătite și business, în serviciul Samsung Pay și își vor putea folosi dispozitivele mobile pentru cumpărături. Recent anul acesta, MasterCard a anunțat că va furniza Samsung Pay serviciul de tokenizare pentru plăți securizate și rapide, asigurȃnd o conectare rapidă cu băncile partenere din Statele Unite ale Americii.

“Samsung Pay anunță cu plăcere că își unește forțele cu MasterCard pentru a oferi o experiență de plată mobilă simplă și sigură, ce vizează extinderea acceptării la comercianți, pentru posesorii și emitenții de carduri MasterCard în Europa” a declarat Injong Rhee, EVP al Samsung Electronics, Global Head al Samsung Pay. “Ambele organizații sunt dedicate pioneratului în materie de inovații financiar-tehnologice, care vor împlini promisiunea unui adevărat portofel mobil.”

“Considerând expansiunea globală și creșterea utilizării dispozitivelor mobile interconectate, suntem încȃntați să extindem parteneriatul nostru cu Samsung, prin oferirea serviciilor Samsung Pay și MDES posesorilor de carduri din Europa. Europenii au fost deschizători de drumuri în adoptarea noilor soluții de plată, iar prin parteneriatul puternic cu Samsung, ne propunem să continuăm inovația în comerțul mobil, prin crearea unor experiențe de plată digitală simple și sigure pentru consumatori,” a declarat Javier Perez, președintele MasterCard Europe.

Lansarea Samsung Pay în Statele Unite și Coreea de Sud este programată pentru finalul acestei veri, iar Samsung lucrează momentan cu bănci și parteneri, pentru a aduce serviciul de plăți în Europa.

De la lansarea MDES în 2013, milioane de conturi MasterCard au fost tokenizate pentru utilizarea în apreciatele servicii de tip portofel digital. În prezent, MDES oferă servicii de tokenizare pentru carduri de credit, debit, co-brand, preplătite și business. Tokenizarea cardurilor private label, anunțată în iunie, va demara în trimestrul al treilea al acestui an. Serviciile de tokenizare pentru aplicații, eCommerce și programe de stocare a datelor de card pentru tranzactii recurente vor fi disponibile comercianților din Statele Unite și Canada în cursul acestui an și se vor extinde la nivel global în toate piețele MDES."

Cum se fac platile cu noul iPhone 6 si Apple Watch: o singura atingere pe ecranul cu amprenta digitala Touch ID, fara ca macar sa deschizi telefonul!

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilAegon vrea sa-si creasca cu 34% volumul de asigurari in 2019

Firma de asigurari Aegon România estimează pentru 2019 o creștere de 34% a volumului primelor brute subscrise, care ar urma să ajungă la circa 117, 4 milioane lei.  “Piața de asigurări de viață a avut un parcurs interesant în 2018, fiind influențată detalii

CEC Bank poate acorda credite firmelor mici care au acces limitat la finantare in conditii standard

Miercuri, 3 aprilie 2019, CEC Bank si Fondul European de Investitii (FEI) au parafat incheierea unui parteneriat sub egida COSME Loan Guarantee Facility (COSME LGF), pentru a sustine companiile mici si mijlocii romanesti, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: COSME LGF este un detalii

Alpha Bank, impreuna de 25 de ani

În 1994, Alpha Bank era prima bancă străină care intra pe piaţa din România. Dezvoltarea băncii a fost una treptată, prin investirea sistematică a resurselor şi creştere organică, în cei 25 de ani de activitate Alpha Bank fiind o prezență constantă în detalii

CEC Bank finanteaza dezvoltarea firmei romanesti MG TEC Industry

CEC Bank si MG TEC Industry au semnat un contract de finantare in valoare de circa 48 milioane euro, avand ca scop infiintarea unei unitati de productie pentru fabricarea produselor absorbante, de uz gospodaresc si igienico-sanitare, din celuloza si maculatura, anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Ultimele Comentarii

 • ?

  În ce tratat european zice că bunurile din patrimoniul public al unei țări să fie ținute în ... detalii

 • Stergere birou de credite.ridicarea popririi

  Buna ziua Am poprire de salariu de 3 luni .am de achitat 4000ron se mai poate face ... detalii

 • ?

  @Apreciați că este legal și necesar ca BNR să dețină și o evidență a tuturor ... detalii

 • ?

  @ Apreciați că infracțiunile din bănci din perioada anterioară de aproximativ 30 de ani, multe ... detalii

 • ?

  @Cum ați aprecia despre desființarea profesiei de bancher, după 1989, deci vreme de vreo 30 de ... detalii