BANCI | Stirea Zilei

Guvernul francez ameninta ca va prelua controlul bancilor care nu vor sa mai acorde credite

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-04 13:13

Guvernul francez a ameninţat că va prelua controlul băncilor locale şi va concedia managerii, ţn cazul ţn care aceştia nu vor contribui la stabilizarea economiei prin acordarea de credite companiilor confruntate cu lipsa de lichidităţi, scrie The Telepgraph.

"Băncile trebuie să acorde credite companiilor, deoarece dispun de mijloacele necesare", a spus premierul francez Francois Fillon, care a acuzat conducerea băncilor de crearea unor rezerve de lichidităţi.

"Suntem de părere că băncile nu acţionează ţn cel mai eficient mod. Putem să retragem finanţările acordate de stat băncilor, ceea ce le va pune ţntr-o situaţie dificilă", a mai spus Fillon.

╬n urma planului guvernamental de salvare a sectorului bancar, băncile au acceptat să crească gradul de creditare cu 3-4% ţn schimbul unei injecţii de capital de 10 miliarde euro (8 miliarde lire sterline).

╬n Germania, banca HSH Nordbank, deţinută ţn proporţie de 59% de municipalitatea oraşului Hamburg şi de landul Schleswig-Holstein, a surprins luni prin solicitarea unor garanţii bancare de 30 miliarde euro. Banca a ţnregistrat pierderi masive ţn urma falimentului băncii americane Lehman Brothers, iar activele sale s-au depreciat cu 2,3 miliarde dolari ţn decursul ultimului an.

Alte bănci germane care au solicitat ajutor financiar din partea statului sunt: Commerzbank, cu o recapitalizare de 23 miliarde euro, BayernLB - 5,4 miliarde euro şi banca ipotecară Hypo Real Estate, care are nevoie de 50 miliarde euro.

╬n Austria, statul a intervenit luni pentru salvarea băncii Kommunalkredit, confruntată cu probleme de lichiditate. Băncile din Austria au o expunere ridicată ţn faţa crizei creditelor din Ucraina şi Ungaria.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii