BANCI | Stirea Zilei

Mugur Isarescu: Ce fonduri sa luam de la FMI, nu vedeti ca nu avem ce sa facem cu rezerva externa?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-03 16:21

Romania nu are nevoie de sprijin financiar din parte FMI iar economia tarii nu se confrunta cu probleme de genul celor avute de tarile vecine, precum Ungaria, a declarata astazi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in cadrul conferintei de presa prilejuita de prezentarea raportului asupra inflatiei.

Referindu-se la un eventual sprijin financiar acordat RomÔniei de către Fondul Monetar Internaţional (FMI), Isărescu a arătat că nu există "nici un fel de negocieri".

"Ce să mai luăm de la FMI, nu aţi văzut ce rezervă avem? Unde să o mai punem?", a precizat Isărescu.

El a precizat că RomÔnia nu are probleme de genul celor cu care se confruntă ţările vecine.

"Avem o cu totul şi cu totul altă situaţie a finanţelor naţionale", a continuat guverantorul BNR.

El a arătat că, ţn primul rÔnd, datoria publică a RomÔniei este la un nivel foarte jos, ca raport ţn PIB, respectiv de 12%, fata de 60% in alte tari.

PÔnă ţn prezent, Ucraina şi Ungaria au solicitat sprijin financiar din partea FMI, pentru a putea depăşi efectele provocate de criza globală.

Agenţia de evaluare financiară Standard&Poor's a redus, săptămÔna trecută, ratingul RomÔniei pentru ţmprumuturi ţn monedă străină pe termen lung la "BB+", de la "BBB-", şi calificativul pentru creditele pe termen scurt la "B", de la "A-", ambele cu perspectivă "Negativă", ca urmare a riscurilor determinate de necesarul ridicat de finanţare de pe pieţele internaţionale de credit.

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) ar trebui să trimită ţn RomÔnia o echipă de specialişti care să cunoască realităţile şi să refacă datele "scrise pe lÔngă subiect", a declarat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Sperăm ca S&P să trimită o echipă de specialişti care să refacă cele două pagini scrise pe lÔngă subiect", a afirmat şeful băncii centrale.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii