BANCI | Ultima Ora

BCR a primit noi garantii de 490 mil. lei pentru programul Prima Casa, cu care va acorda 7.500 de credite ipotecare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-02-16 10:46

Banca Comercială Romană (BCR) anunta ca a obţinut un plafon suplimentar de garantii in valoare de 490 milioane lei în cadrul programului Prima Casă, creditele putand fi utilizate pentru achiziţia oricarui tip de locuinţă.

BCR estimează că va acorda peste 7.500 de noi credite Prima Casă din noul plafon de garantii, care ar trebui suplimentat din nou spre finalul anului.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) garanteaza jumatate din valoarea unui credit acordat de banci prin programul Prima Casa, in schimbul unui comision anual de 0,49% aplicat la soldul creditului.

BCR a primit un plafon în valoare de 490 milioane lei pentru acordarea de garanţii în cadrul programului Prima Casă 7. Preconizăm că vom utiliza integral plafonul alocat si vom avea nevoie de plafon suplimentar spre sfarşitul anului”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR, citata intr-un comunicat al bancii.

BCR a acordat deja în cadrul programului Prima Casa 6 aproximativ 6.000 de credite, iar de la începutul programului şi până în prezent, circa 38.000 de credite, în valoare de peste 6,3 miliarde lei.

Evoluţia vânzărilor de credite ipotecare in 2014 a arătat o creştere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vânzările prin programul Prima Casă, dar la finalul plafonului alocat Programului, evoluţiile au indicat vânzări mai puternice pe Prima Casă.

Pe perioada derulării Programului, creditul Prima Casă şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri.

BCR promovează, o ofertă de top pentru creditul Prima Casă - indicele Robor la 3 luni + 2,3 marjă pentru clienţii cu virare salariu.

DAE = 4,13% pentru un credit în valoare totală de 160.000 lei, pe 30 de ani; dobândă variabila: 3,8% (ROBOR 3M + 2,3%); taxă de evaluare: 370 lei inclusiv TVA; rată lunară: 746 lei; valoare totală plătibilă: 275,536 lei.

Exemplul de calcul este orientativ, valabil in luna Februarie 2015 pentru clienţii care îşi primesc salariul în cont la BCR

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCEC Bank acorda credite ipotecare cu cea mai mica dobanda fixa din piata

CEC Bank acorda credite ipotecare cu o dobanda fixa in primii cinci ani de 4,7%, cea mai mica dintre ofertele altor banci cu acelasi tip de credit. Alte banci care acorda credite pentru locuinte cu dobanzi fixe in primii cinci ani sunt: BCR (5,45%), Patria Bank (6,2%), Unicredit (4,99%), detalii

Probleme la platile online cu cardurile Mastercard emise de toate bancile (actualizat)

"Cardurile Mastercard emise de toate bancile romanesti au probleme de utilizare la tranzactiile online, care functioneaza cu intermitente, si-au anuntat unele banci clientii.
"Va informam ca exista o problema generala legata de utilizarea cardurilor Mastercard la nivelul detalii

Probleme de functionare la aplicatia George a BCR (actualizat)

BCR anunta ca aplicatia de internet/mobile banking are probleme de functionare: "În acest moment, George funcționează cu o serie de intermitențe. Lucrăm intens pentru remedierea situației. Pentru orice întrebări, ne puteți suna la *2227, unde suntem disponibili detalii

Banca Transilvania ofera un credit verde cu cea mai mica dobanda din piata

Banca Transilvania (BT) a lansat un credit de nevoi personale verde, destinat achiziţionării de electrocasnice verzi (green), cu consum redus de energie, biciclete, trotinete si alte echipamente sau materiale prietenoase cu mediul. Imprumutul poate fi folosit si ca avans la credite detalii

  

Ultimele Comentarii