BANCI | Stirea Zilei

Mihai Bogza, Bancpost: Vom colabora cu Consiliul Concurentei, dar vrem sa se respecte secretul bancar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-03 08:05

Bancherii vor colabora cu Consiliul Concurenţei ţn investigaţia ţncepută de instituţie pe piaţa serviciilor bancare şi interbancare şi vor furniza toate datele necesare, dar cer respectarea cu stricteţe a legilor, inclusiv a celor privind secretul bancar.

"╬nţelegem că ţn prezent Consiului Concurenţei derulează o investigaţie la toate cele 10 bănci care stabilesc ratele ROBIDROBOR, iar Bancpost este o bancă mare, care participă la acest sistem. Suntem o bancă romÔnească şi ne supunem tuturor legilor ţării. CÔtă vreme această investigaţie se derulează cu respectarea strictă a legilor, inclusiv cele privind secretul bancar, nu avem nimic de obiectat", a declarat, sÔmbătă, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele Bancpost, Mihai Bogza.

El a precizat că banca pe care o conduce nu a făcut niciun fel de ţnţelegere cu alte bănci legate de stabilirea dobÔnzilor sau orice alt factor care să conducă la distorsionarea concurenţei.

"Aşa că aşteptăm fără emoţie rezultatul investigaţiei şi avem tot interesul ca aceasta să se finalizeze cÔt mai rapid. De altfel, ţn perioada care pare a fi fost supusă investigaţiei, Bancpost nu a modificat preţul niciunui credit", a adăugat Bogza.

La rÔndul său, directorul de comunicare al Raiffeisen Bank, Corina Vasile, a declarat că banca a furnizat toate informaţiile solicitate de Consiliu şi nu se aşteaptă ca investigaţia să ducă la concluzia unei ţncălcări de concurenţă.

"Inspectorii Consiliului Concurenţei au solicitat o serie de informaţii, pe care noi le-am furnizat ţn ţntregime. Obiectivele controlului nu au fost strict definite, dar cel puţin Raiffeisen Bank nu se aşteaptă ca investigaţia să ducă la concluzia unei ţncălcări de concurenţă", a afirmat Vasile.

Ea a mai spus că nu i se pare ieşit din comun un astfel de demes, care poate fi ţncadrat ţn atribuţiile acestei instituţii privind verificare practicilor concurenţiale ţn sistemul bancar.

Totodată, directorul de comunicare al Unicredit Ţiriac Bank, Ioana Păun Ivancenco, a declarat, sÔmbătă, pentru MEDIAFAX, că acţiunea derulată ţn această săptămÔnă de Consiliul Concurenţei a vizat principalele bănci, printre care şi UniCredit Ţiriac Bank.

"Am fost şi rămÔnem deschişi să contribuim cu toate informaţiile necesare pentru clarificarea tuturor aspectelor ţn discuţie", a adăugat Ivancenco.

Şi ING Bank RomÔnia a arătat, sÔmbătă, ţntr-un comunicat, că respectă legislaţia şi principiile concurenţei loiale.

ING Bank Romania respinge categoric afirmatiile publicate in mass-media privind speculatiile pe piata monetara si participarea la o presupusa intelegere intre mai multe institutii financiare care sa distorsioneze dobanzile pe piata romaneasca.

ING Bank face urmatoarele precizari:
* Am respectat si respectam toate regulile pietei interbancare, asa cum sunt definite ele astazi;
* Nu am manipulat in nici un fel piata monetara;
* Nu facem parte din nici un fel de intelegere sau cartel care sa distorsioneze dobanzile de piata. Asa-zisa intelegere la care se face referire este, de fapt, un schimb de mesaje intre cativa membri ai Asociatiei Dealerilor din Romania, care nu are nici o legatura cu participarea bancilor din care provin acesti dealeri;
* Nu am modificat dobanzile la creditele pentru clientii nostri ca urmare a volatilitatii crescute de pe piata interbancara si nu am deviat de la dobanda pietei publicata de Banca Nationala a Romaniei.

Misu Negritoiu, Director General ING Bank Romania, afirma ĺING Bank Romania respecta legislatia in vigoare, respecta principiile concurentei loiale si, mai ales, isi respecta clientii, continuand se le ofere aceleasi servicii de calitate si competitive. Volatilitatea pietei interbancare locale nu s-a reflectat in nivelul dobanzilor la creditele pentru clientii nostri, persoane fizice si juridiceĺ.

De asemenea, ING Bank Romania atrage atentia asupra urmatoarelor:
* Afisarea unor dobanzi mentionate in presa s-a intamplat numai pe piata interbancara si nu afecteaza in nici un fel clientii din Romania ľ persoane fizice si juridice;
* In unele stiri si articole aparute in mass-media persista confuzia intre piata restransa a institutiilor financiare si serviciile financiare pentru populatie;

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii

 • loan lender

  Ol├í a todos, aqui est├í uma oferta de empr├ęstimo acess├şvel que mudar├í sua vida para sempre, ... detalii

 • Defectiune atm braila

  Reclama faptul că atm-ul de pe str.Galati in Brăila este un dezastru întrucât atunci când este ... detalii

 • Cont ╚Öi acte

  Solicit programare personal pentru actualizare cont și ... detalii

 • Nr tel

  Va rog mult mi am pierdut nr de teldeclarat la banca .cu as putea sa atașez noul nr ... detalii

 • Credet

  ... detalii