BURSA | Ultima Ora

Bursa de la New York a crescut joi cu 2-2,5%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-31 10:20

Bursa de la New York a crescut joi cu 2-2,5%, după ce investitorii, optimişti īn urma reducerii dobānzilor de politică monetară īn mai multe ţări, inclusiv SUA, au cumpărat acţiuni pentru a profita de cele mai reduse preţuri de tranzacţionare din ultimii cinci ani.

Deşi economia Statelor Unite s-a contractat īn trimestrul al treilea, scăderea de 0,3% a Produsului Intern Brut (PIB) - cea mai acută din ultimii şapte ani - a fost mai redusă decāt aşteptările analiştilor şi ale pieţelor, determinānd astfel un sentiment de optimism printre investitori.

Jucătorii la bursă au interpretat declinul economic sub aşteptări ca pe un semn că recesiunea nu va fi atāt de severă pe cāt se estima.

Totodată, investitorii au considerat că eforturile de a dezgheţa pieţele de credit au īnceput să-şi facă efectul, după ce dobānzile de pe pieţele interbancare pentru tranzacţiile īn dolari au scăzut.

Una dintre cele mai performante companii listate la New York a fost, joi, Colgate-Palmolive, a cărei cotaţie a urcat cu 7,1% datorită rezultatelor trimestriale peste aşteptări anunţate de producătorul de bunuri de consum.

Indicele Dow Jones al industriei americane a urcat cu 2,11%, la 9.180,69 puncte, iar Standard & Poor's 500 (S&P 500) a crescut cu 2,58%, la 954,09.

Nasdaq Composite a avansat, totodată, cu 2,49%, la 1.698,52 puncte.

Pe piaţa Nasdaq, acţiunile Apple, producătorul iPhone şi iPod, au crescut cu 6,2%, iar cotaţia grupului Intel a avansat cu 8,2%, sectorului high-tech fiind considerat de analişti unul dintre cei mai importanţi beneficiari ai unei revigorări a economiei.

Office Depot, care operează unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine de articole de birou şi papetărie, a urcat cu un impresionant 48,6%, după ce compania a anunţat că va amāna deschiderea unor noi magazine din cauza condiţiilor economice nefavorabile.

Compania rivală Staples, cel mai mare retailer de articole de birou, a crescut cu 15,6%, după ce a anunţat că profitul pe trimestrul al treilea va depăşi estimările.

Īn pofida acestor creşteri, octombrie va īnsemna probabil pentru indicii de pe Wall Street perioada cu cele mai grave declinuri pe parcursul unei singure luni, de la prăbuşirea globală a pieţelor de capital din 1987.

Avansul bursei americane a avut loc īn urma reducerii dobānzii de politică monetară īn SUA, urmată de măsuri similare īn China, Hong Kong şi Taiwan.

Analiştii anticipează că Japonia va reduce vineri rata de referinţă, iar Banca Centrală Europeană, banca naţională a Australiei şi Banca Angliei vor opera modificarea săptămāna viitoare.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCEC Bank acorda credite ipotecare cu cea mai mica dobanda fixa din piata

CEC Bank acorda credite ipotecare cu o dobanda fixa in primii cinci ani de 4,7%, cea mai mica dintre ofertele altor banci cu acelasi tip de credit. Alte banci care acorda credite pentru locuinte cu dobanzi fixe in primii cinci ani sunt: BCR (5,45%), Patria Bank (6,2%), Unicredit (4,99%), detalii

Probleme la platile online cu cardurile Mastercard emise de toate bancile (actualizat)

"Cardurile Mastercard emise de toate bancile romanesti au probleme de utilizare la tranzactiile online, care functioneaza cu intermitente, si-au anuntat unele banci clientii.
"Va informam ca exista o problema generala legata de utilizarea cardurilor Mastercard la nivelul detalii

Probleme de functionare la aplicatia George a BCR (actualizat)

BCR anunta ca aplicatia de internet/mobile banking are probleme de functionare: "În acest moment, George funcționează cu o serie de intermitențe. Lucrăm intens pentru remedierea situației. Pentru orice întrebări, ne puteți suna la *2227, unde suntem disponibili detalii

Banca Transilvania ofera un credit verde cu cea mai mica dobanda din piata

Banca Transilvania (BT) a lansat un credit de nevoi personale verde, destinat achiziţionării de electrocasnice verzi (green), cu consum redus de energie, biciclete, trotinete si alte echipamente sau materiale prietenoase cu mediul. Imprumutul poate fi folosit si ca avans la credite detalii

  

Ultimele Comentarii