BANCI | Ultima Ora

FGDB: 13,6 milioane de romani au in banci depozite garantate in valoare de 122 miliarde lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-10-21 09:59

Depozitele garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) la 30 septembrie 2014 însumau 159,4 miliarde lei, cu 1% peste nivelul de la sfârșitul trimestrului II 2014, conform unui comunicat al FGDB.

Depozitele garantate la băncile participante la FGDB reprezintă 58,1% din valoarea totală a depozitelor la aceste bănci. În cea mai mare parte, depozitele garantate la băncile participante la FGDB aparțin persoanelor fizice, întreprinderilor mici și mijlocii și altor categorii asimilate acestora din urmă.

În trimestrul al III-lea 2014 a crescut valoarea totală a depozitelor garantate ale persoanelor fizice (variație trimestrială de +0,5%), cât și a persoanelor juridice (variație trimestrială de +2,7%).

La finele T3 2014, existau 13.626.728 de deponenți garantați persoane fizice cu depozite în valoare totală de 122,8 miliarde lei, în creștere cu 2,7% față de nivelul de la 30 septembrie 2013. Depozitele în lei, în sumă de 73,1 miliarde lei la 30 septembrie 2014, reprezintă 59,5% din valoarea totală a depozitelor garantate ale persoanelor fizice.

Pe segmentul persoanelor juridice, la 30 septembrie 2014 se înregistrau 898.708 deponenți garantați ale căror depozite totalizau 36,6 miliarde lei (+3,9% față de nivelul de la 30 septembrie 2013). Suma depozitelor în moneda națională, respectiv 25,2 miliarde lei, deține cea mai mare pondere în valoarea totală a depozitelor garantate ale persoanelor juridice : 68,8%.

A crescut valoarea depozitelor în lei și în valută garantate, atât la persoanele fizice, cât și la persoanele juridice.

Pe ansamblul băncilor participante la FGDB, depozitele în valută garantate au avansat mai rapid decât depozitele în lei (variație trimestrială de +2,2% pentru depozitele în valută garantate față de +0,2% pentru depozitele în lei garantate).

La 30 septembrie 2014, depozitele în lei garantate însumau 98,3 miliarde lei, iar cele în valută 61,1 echivalent miliarde lei.
În continuare, majoritatea covârșitoare a deponenților garantați dețin depozite cu o valoare mai mică decât plafonul de garantare - 99,8% dintre persoanele fizice garantate și 98,5% dintre persoanele juridice garantate.

Pe parcursul trimestrului III 2014, 31 de bănci persoane juridice române au participat în continuare la FGDB. Pe lângă acestea, își mai desfășurau activitatea pe teritoriul României 9 sucursale ale unor instituții de credit din alte state membre ale Uniunii Europene, depozitele la acestea fiind garantate de schemele din țările de origine.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBCR si CEC Bank au semnat un credit sindicalizat pentru Grupul Carmistin

Grupul Carmistin, unul dintre principalii jucători de pe piața agribusiness și procesare de carne din România, a semnat o facilitate de credit sindicalizată în valoare de 427 milioane de lei, aranjată de un sindicat de bănci format din: Banca Comercială Română SA detalii

BCR va face plati prin programul de microgranturi Masura 1 pentru 2.000 de firme si PFA

Firmele micro și PFA-urile ce sunt eligibile pentru ajutorul de stat din programul de microgranturi – Măsura 1 au la dispoziție 5 zile lucrătoare pentru a semna contractele cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), anunta BCR intr-un comunicat, in care detalii

Probleme cu functionarea cardurilor Raiffeisen la POS-urile magazinelor: clientilor li s-au luat banii din conturi de doua ori (actualizat)

Clientii Raiffeisen se plang ca astazi au avut probleme in utilizarea cardurilor de debit la POS-urile magazinelor. "Azi dimineata nu mergea tranzactionarea cu cardul de debit Raiffeisen la POS alte banci", s-a plans un client al bancii, pe Facebook. "S-au facut detalii

Noi comisioane pentru clientii ING Bank

ING Bank a anuntat ca introduce noi comisioane pentru serviciile furnizate clientilor bancii. Astfel, din 1 martie 2021, ING isi va taxa clientii cu cate 18 lei pentru fiecare card livrat la domiciliul acestora. Un comision de 20 de lei va trebui achitat, tot din 1 martie 2021, detalii

Ultimele Comentarii

 • amanare rate BRD

  Pentru amanarea ratelor la BRD, sunati la telefonul bancii (*22622) sau trimiteti un email pe ... detalii

 • As dori amânarea ratelor

  AS VREA SA IMI AMANATI SI MIE RATELE CA NU MAI AM LOC DE MINCA SI SUNTEM 6 MEMBRI IN ... detalii

 • plata microgranturi BCR

  Ar trebui sa primiti in urmatoarea perioada banii din microgranturi, dupa cum a anuntat BCR. Daca ... detalii

 • Minciuni

  A trecut aproape o luna de la aprobare MICROGRANTURI 2000 EURO si nu am bani in cont ... detalii

 • calcul DAE

  Puteti explica prin ce artificiu matematic, DAE la BT (5.39%) este mai mic decat DAE la urmatoarele ... detalii