BANCI | Ultima Ora

FGDB: 13,6 milioane de romani au in banci depozite garantate in valoare de 122 miliarde lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-10-21 09:59

Depozitele garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) la 30 septembrie 2014 însumau 159,4 miliarde lei, cu 1% peste nivelul de la sfârșitul trimestrului II 2014, conform unui comunicat al FGDB.

Depozitele garantate la băncile participante la FGDB reprezintă 58,1% din valoarea totală a depozitelor la aceste bănci. În cea mai mare parte, depozitele garantate la băncile participante la FGDB aparțin persoanelor fizice, întreprinderilor mici și mijlocii și altor categorii asimilate acestora din urmă.

În trimestrul al III-lea 2014 a crescut valoarea totală a depozitelor garantate ale persoanelor fizice (variație trimestrială de +0,5%), cât și a persoanelor juridice (variație trimestrială de +2,7%).

La finele T3 2014, existau 13.626.728 de deponenți garantați persoane fizice cu depozite în valoare totală de 122,8 miliarde lei, în creștere cu 2,7% față de nivelul de la 30 septembrie 2013. Depozitele în lei, în sumă de 73,1 miliarde lei la 30 septembrie 2014, reprezintă 59,5% din valoarea totală a depozitelor garantate ale persoanelor fizice.

Pe segmentul persoanelor juridice, la 30 septembrie 2014 se înregistrau 898.708 deponenți garantați ale căror depozite totalizau 36,6 miliarde lei (+3,9% față de nivelul de la 30 septembrie 2013). Suma depozitelor în moneda națională, respectiv 25,2 miliarde lei, deține cea mai mare pondere în valoarea totală a depozitelor garantate ale persoanelor juridice : 68,8%.

A crescut valoarea depozitelor în lei și în valută garantate, atât la persoanele fizice, cât și la persoanele juridice.

Pe ansamblul băncilor participante la FGDB, depozitele în valută garantate au avansat mai rapid decât depozitele în lei (variație trimestrială de +2,2% pentru depozitele în valută garantate față de +0,2% pentru depozitele în lei garantate).

La 30 septembrie 2014, depozitele în lei garantate însumau 98,3 miliarde lei, iar cele în valută 61,1 echivalent miliarde lei.
În continuare, majoritatea covârșitoare a deponenților garantați dețin depozite cu o valoare mai mică decât plafonul de garantare - 99,8% dintre persoanele fizice garantate și 98,5% dintre persoanele juridice garantate.

Pe parcursul trimestrului III 2014, 31 de bănci persoane juridice române au participat în continuare la FGDB. Pe lângă acestea, își mai desfășurau activitatea pe teritoriul României 9 sucursale ale unor instituții de credit din alte state membre ale Uniunii Europene, depozitele la acestea fiind garantate de schemele din țările de origine.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraRaiffeisen Bank inchide toate ghiseele, din 1 februarie 2022: persoanele fizice vor putea face operatiuni doar cu cardul sau online

Raiffeisen Bank va elimina, din 1 februarie 2022, operatiunile cu numerar la ghisee pentru persoane fizice, care-si vor putea utiliza conturile bancare pentru retrageri/depuneri de numerar sau plati doar prin intermediul cardurilor. "Orice operațiune de detalii

CEC Bank obtine un imprumut subordonat de la Ministerul Finantelor si pregateste emiterea de obligatiuni, pentru consolidarea capitalului

- Împrumutul este necesar pentru a asigura conformarea la cerințele europene privind capitalizarea băncilor (MREL) și a fost inclus în Planul de Afaceri aprobat de Comisia Europeană în 2019, plan care a stat la baza majorării capitalului social al băncii și detalii

Profit record al sistemului bancar in primele noua luni din 2021

Sistemul bancar romanesc, format din 34 de institutii de credit, dintre care o cooperativa de credit (Creditcoop) si doua banci pentru locuinte, a obtinut in primele trei trimestre din 2021 un profit reecord de aproximativ 6,6 miliarde lei, conform indicatorilor agregati publicati de Banca detalii

BRD isi avertizeaza clientii despre cresterea tentativelor de fraude online

BRD isi avertizeaza clientii despre cresterea tentativelor de fraude online, prin intermediul unor mesaje prin e-mail, SMS sau retelele sociale care aparent vin din partea bancii, dar care in realitate sunt ale hackerilor care incearca sa fure datele personale si parolele cardurilor si detalii

  

Ultimele Comentarii