BANCI | Ultima Ora

FGDB: 13,6 milioane de romani au in banci depozite garantate in valoare de 122 miliarde lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-10-21 09:59

Depozitele garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) la 30 septembrie 2014 însumau 159,4 miliarde lei, cu 1% peste nivelul de la sfârșitul trimestrului II 2014, conform unui comunicat al FGDB.

Depozitele garantate la băncile participante la FGDB reprezintă 58,1% din valoarea totală a depozitelor la aceste bănci. În cea mai mare parte, depozitele garantate la băncile participante la FGDB aparțin persoanelor fizice, întreprinderilor mici și mijlocii și altor categorii asimilate acestora din urmă.

În trimestrul al III-lea 2014 a crescut valoarea totală a depozitelor garantate ale persoanelor fizice (variație trimestrială de +0,5%), cât și a persoanelor juridice (variație trimestrială de +2,7%).

La finele T3 2014, existau 13.626.728 de deponenți garantați persoane fizice cu depozite în valoare totală de 122,8 miliarde lei, în creștere cu 2,7% față de nivelul de la 30 septembrie 2013. Depozitele în lei, în sumă de 73,1 miliarde lei la 30 septembrie 2014, reprezintă 59,5% din valoarea totală a depozitelor garantate ale persoanelor fizice.

Pe segmentul persoanelor juridice, la 30 septembrie 2014 se înregistrau 898.708 deponenți garantați ale căror depozite totalizau 36,6 miliarde lei (+3,9% față de nivelul de la 30 septembrie 2013). Suma depozitelor în moneda națională, respectiv 25,2 miliarde lei, deține cea mai mare pondere în valoarea totală a depozitelor garantate ale persoanelor juridice : 68,8%.

A crescut valoarea depozitelor în lei și în valută garantate, atât la persoanele fizice, cât și la persoanele juridice.

Pe ansamblul băncilor participante la FGDB, depozitele în valută garantate au avansat mai rapid decât depozitele în lei (variație trimestrială de +2,2% pentru depozitele în valută garantate față de +0,2% pentru depozitele în lei garantate).

La 30 septembrie 2014, depozitele în lei garantate însumau 98,3 miliarde lei, iar cele în valută 61,1 echivalent miliarde lei.
În continuare, majoritatea covârșitoare a deponenților garantați dețin depozite cu o valoare mai mică decât plafonul de garantare - 99,8% dintre persoanele fizice garantate și 98,5% dintre persoanele juridice garantate.

Pe parcursul trimestrului III 2014, 31 de bănci persoane juridice române au participat în continuare la FGDB. Pe lângă acestea, își mai desfășurau activitatea pe teritoriul României 9 sucursale ale unor instituții de credit din alte state membre ale Uniunii Europene, depozitele la acestea fiind garantate de schemele din țările de origine.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBancile trebuie sa ofere nevazatorilor contracte in limbaj Braille

O banca a fost amendata de Consiliul National pentru Combaterea discriminarii pentru ca a refuzat sa-i deschida un cont unui nevazator. "S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 3.000 lei băncii reclamate, pentru refuzul unei bănci de a deschide un cont detalii

CEC Bank a lansat o aplicatie pentru platile cu telefoanele mobile

CEC Bank devine a opta banca din Romania care lanseaza o aplicatie pentru platile cu telefonul mobil, dupa Banca Transilvania (BT), ING Bank, Unicredit, Raiffeisen, BCR, OTP Bank si Credit Europe Bank. Aplicatia CEC Bank se numeste CEC Pay, se poate descarca din Google Play, detalii

Bancile sunt obligate sa vireze pensiile pe carduri cu o zi mai devreme decat pana acum

Bancile sunt obligate sa vireze pensiile pe carduri in termen de o zi din momentul in care au primit banii de la Trezoreria statului, fata de doua zile, cum se intampla pana acum, a anuntat noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru (foto, langa premierul Ludovic Orban). Astfel, detalii

Doua banci reiau negocierile pentru scaderea ratelor celor care mai au credite in franci elvetieni (CHF)

O asociatie care reprezinta persoanele cu credite in franci elvetieni (CHF), denumita Credere, a anuntat ca a trimis la banci invitatii de renegociere a pretului creditelor in franci elvetieni (CHF), a caror valoare s-a dublat fata de leu si implicit ratele la imprumuturi au crescut de doua ori detalii

Ultimele Comentarii

 • banca de 2 lei

  BRD a fost, ramane si probabil va continua sa fie o banca proasta pentru retail. O structura ... detalii

 • Proprire

  Bună ziua am o pensie pe caz de boală de 704 si am proprie pe card este ... detalii

 • Reziliat contract Vodafone

  In 2016 am reziliat contractul Vodafone ca urmare a scăderii contractului, achitând toate ... detalii

 • Clienti CHF

  Asteptam de urgență o oferta de conversie a creditelor in CHF - a fost singura banca din sistem ... detalii

 • risc valutar

  Cine va pus sa luati credite in CHF??? Si pe mine au incercat sa ma abureasca cu CHF dar nu am ... detalii