BANCI | Ultima Ora

Fondul de Garantare a creditelor spune ca exista suficiente fonduri pentru Programul Prima Casa in 2014: 710 milioane lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-09-25 14:28

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), care in ultimii ani s-a transformat mai degraba in fond de garantare a creditelor ipotecare pentru populatie, in loc sa sustina micile afaceri, anunta ca exista suficiente fonduri in acest an pentru garantiile acordate in cadrul Programului Prima Casa, respectiv o suma de 710 milioane lei, dupa o noua realocare de la programul ANL.

FNGCIMM precizeaza urmatoarele intr-un comunicat: Guvernul României a aprobat, în data de 22 septembrie 2014, Hotărârea pentru completarea art.3 din anexa nr.1 a HG 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casă".

Imediat după publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, sumele neutilizate din plafonul total de 500.000.000 lei destinat inițial achiziționării locuințelor construite de ANL vor putea fi utilizate ca plafon general de garantare pentru achiziționarea tuturor tipurilor de locuințe.

Analizele făcute pe baza actualului nivel al cererii și estimările partenerilor noștri bancari, ne indică faptul că bugetul total neutilizat de circa 710 milioane lei, buget ce include și plafonul realocat va fi suficient pentru aprobarea tuturor solicitărilor până la sfârșitul anului 2014.

„În perioada imediat următoare, numărul de solicitări depuse de beneficiarii programului Prima Casă va atinge un vârf, generat de realocarea sumelor destinate inițial pentru locuințele ANL.
În acest sens, au fost luate toate măsurile organizatorice pentru mobilizarea structurilor operaționale implicate în aprobarea garanțiilor. Îi asigurăm pe clienții noștri că nu vor fi probleme în procesarea solicitărilor pe care le vom primi în această perioadă pentru a ne încadra în continuare în termenul de maxim patru zile lucrătoare de acordare a garanțiilor, de la data depunerii dosarelor complete și corect întocmite.”, a declarat doamna Silvia Ciornei, președinte-director general FNGCIMM.

În anul 2014, FNGCIMM a acordat în cadrul programului Prima Casă circa 17.400 de garanții pentru finanțări accesate de circa 2,8 miliarde lei, valoarea finanțării medii în anul 2014 fiind de 160.000 lei.

„Suntem, totodată, bucuroși să anunțăm că, prin consolidarea din ultima vreme, petrecută în instituția noastră, pregătim o serie de produse noi, sperăm atractive, pentru principalii noștri clienți, IMM-urile.”, a mai spus doamna Silvia Ciornei.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBCR trimite in SUA opt firme din InnovX-BCR in cautare de investitii

8 businessuri de tehnologie din cadrul InnovX-BCR vor participa în perioada 26-29 iunie la cel mai important eveniment dedicat investițiilor străine directe din Statele Unite: SelectUSA Investment Summit. Cele opt companii fac parte din toate grupele acceleratorului InnovX-BCR detalii

BNR nu-l lasa pe inventatorul creditului doar cu buletinul sa-si faca banca

Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu este de acord ca inventatorul creditului doar cu buletinul din urma cu 15 ani, Dan Ostahie, proprietarul magazinelor Altex, sa-si faca banca, prin preluarea Porsche Bank. Motivul este lipsa de experienta a lui Ostahie in domeniul bancar, conform detalii

Dobanda de 8% la depozitele online pe 2 ani la Patria Bank

Patria Bank continuă să încurajeze economisirea și anunță dobânzi de top la depozitele în lei. În plus, 4 din 5 clienți noi de depozite accesează produsul 100% online, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Patria Bank a detalii

Preluarea Porsche Bank de Dan Ostahie a fost aprobata de Consiliul Concurentei

Dan Ostahie controlează Grupul Altex, care este organizat pe mai multe linii de activitate, respectiv: retail, servicii IT, import, producție și distribuție produse electro-IT&C, service, servicii financiare nebancare, transport, automotive, imobiliare, conform unui comunicat al detalii

  

Ultimele Comentarii