BANCI | Stirea Zilei

S&P a redus ratingul BCR de la "BBB -" la "BB+", cu perspectiva negativa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-29 16:06

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) a redus ratingul pe termen lung al Băncii Comerciale Române (BCR) de la "BBB -" la "BB +", perspectiva continuând să fie negativă, ca urmare a scăderii calificativelor acordate României, din cauza riscurilor pentru economia reală.

"Perspectiva BCR o reflectă pe cea a statului, precum şi majorarea temerilor legate de impactul mediul operaţional dificil din România, care ar putea exercita noi presiuni în sensul scăderii asupra ratingurilor băncii", a afirmat analistul S&P Magar Kouyoumdjian, citat într-un comunicat al agenţiei de rating.

Fiind cea mai mare bancă din România, performanţa şi indicatorii fundamentali ai BCR sunt foarte corelaţi cu ratingul de ţară prin rolul instituţiei de finanţator important pentru economia locală şi titlurile guvernamentale deţinute, consideră Kouyoumdjian.

Ratingurile BCR reflectă importanţa strategică a băncii pentru banca-mamă, Erste Group Bank, şi deci angajamentul grupului austriac, precum şi poziţia dominantă ocupată pe piaţa financiară românească, lichiditatea bună şi îmbunătăţirea profitabilităţii de bază, menţionează agenţia internaţională.

Calificativele băncii rămân constrânse de nivelul relativ ridicat al creditelor îndoielnice, de intensificarea concurenţei, în special din partea grupului străine, de presiunile asupra marjelor, precum şi de riscurile economice şi industriale ridicate din sectorul bancar românesc, se mai spune în comunicatul S&P.

Capacitatea Erste Bank de a oferi sprijin puternic în viitor ar putea fi afectată de creşterea stresului macroeconomic cu care se confruntă Europa Centrală şi de Est, iar S&P ar putea ţine cont de acest lucru în viitor.

"Dimpotrivă, dacă mediul operaţional din România se va îmbunătăţi, am putea lua în considerare o acţiune pozitivă asupra ratingului", potrivit comunicatului citat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii