BANCI | Interviu

Seful grupului Piraeus Bank afirma angajamentul bancii de a ramane pe termen lung si a se extinde in Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-09-01 13:27

Iannis Kyriakopoulous (foto), seful grupului Piraeus Bank, a doua banca dupa marime din Grecia, spune ca subsidiara din Romania este o poveste de succes, fiind o banca profitabila, motiv pentru care va ramane in Romania pe termen lung, continuand planurile de extindere, ca parte a strategiei de restructurare a grupului grecesc aprobat de Comisia Europeana.

Piraeus Bank este prezenta pe piata din Romania de 14 ani, timp in care compania a cunoscut o dezvoltare continua si a devenit una dintre cele mai mari si mai importante operatiuni externe pentru banca mama. Evolutia Piraeus Bank Romania este o reusita care confirma decizia noastra de a ramane in Romania pe termen lung si care sa ne face sa ne dorim extinderea pe piata locala de banking", spune Iannis Kyriakopoulous, General Manager Piraeus Bank Group, citat intr-un comunicat al bancii.

"Rezultatele financiare bune pe care banca le-a raportat in special in primele 6 luni ale acestui an sunt in linie cu asteptarile Grupului si estimam ca Piraeus Bank Romania va ramane profitabila in urmatorii ani, in conformitate cu planurile Grupului”, a adaugat el.

La randul sau, Catalin Parvu, presedintele Piraeus Bank Romania, afirma ca planul de restructurare a grupului Piraeus aprobat de Comisia Europeana prevede cresteri ale activitatii bancii din Romania, care este un punct forte si un centru de profit pentru grupul grecesc.

Piraeus Bank Romania si-a continuat evolutia pozitiva care a caracterizat inceputul anului 2014, astfel ca profitul bancii a avansat de la 4,6 milioane de euro, in primul trimestru din 2014, la peste 6,4 milioane euro in primul semestru al acestui an. Aceasta traiectorie ascendenta este in linie cu strategia bancii mama, precum si cu planul de restructurare al Grupului Piraeus pana in 2018, aprobat de Comisia Europeana, plan care prevede cresteri ale activitatii Piraeus Bank in Romania", spune Catalin Parvu, CEO Piraeus Bank Romania, citat in comunicatul bancii.

Catalin Parvu, CEO Piraeus Bank Romania
Catalin Parvu, CEO Piraeus Bank Romania

"Rezultatul a fost sustinut de scaderea portofoliului de credite neperformante si reducerea costurilor de provizionare, de evolutiile pozitive inregistrate pe zona creditarii corporate si SME, precum si de avansul realizat in activitatea de atragere de surse.

Banca a continuat procesul de redimensionare a retelei sale de unitati si a derulat o serie de proiecte de eficientizare a proceselor interne pentru a-si consolida prezenta pe piata din Romania.

Piraeus Bank Romania isi va continua cresterea pe piata bancara romaneasca, operatiunile de aici reprezentand un punct forte si un centru de profit pentru Grupul mama“, a mai spus Parvu.

Piraeus Bank Romania a avut un profit de 6,4 milioane euro in primul semestru din 2014

Piraeus Bank Romania a realizat un profit brut de peste 6,4 milioane euro in primul semestru al lui 2014, inregistrand astfel o evolutie pozitiva fata de rezultatul obtinut in perioada similara a anului trecut, de 4,6 milioane euro, precizeaza banca.

La 30 iunie 2014, activele companiei se situau la aproximativ 2,05 miliarde euro, un avans de 15% fata de 30 iunie 2013. Volumul creditelor acordate in primul semestru al lui 2014 a crescut cu 11% fata de rezultatul obtinut in S1 2013 si a ajuns la aproximativ 1,5 miliarde euro, in timp ce costurile de provizionare au scazut cu 2% in acelasi interval.

Valoarea depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania la 30 iunie 2014 depasea 1,1 miliarde de euro, cu 17% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut.

La sfarsitul lunii decembrie 2013, Piraeus Bank Romania deservea aproape 300.000 de clienti si detinea o retea formata din 135 de sucursale, cu 5 mai putine decat in martie 2014.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: InterviuIn ce data intra pensiile pe carduri, in fiecare luna: precizari de la banci si Ministerul Muncii

Mai multi cititori Bancherul.ro s-au plans ca in aceasta luna le-au intrat mai tarziu pensiile pe carduri, motiv pentru care am intrebat Ministerul Muncii si bancile daca au existat intarzieri privind virarea pensiilor si in ce data se alimeneaza cardurile, in fiecare luna. Ministerul detalii

BRD despre colaborarea cu CSALB: ne ajuta sa demonstram clientilor ca banca este oricand deschisa comunicarii directe si transparente

Datorita colaborarii cu CSALB (Centrul de Solutionare a Litigiilor din domeniul Bancar), BRD a reusit sa solutioneze extrajudiciar si dosare unde banca era deja chemata in instanta, consumatorii renuntand la procedura judiciara in favoarea unei solutii ce stinge litigiul intr-un timp exponential detalii

Cum gestioneaza Garanti BBVA reclamatiile clientilor si rezolvarea amiabila a acestora, prin CSALB

Garanti Bank a primit putine cereri de la clienti privind rezolvarea amiabila a litigiilor prin intermediul CSALB, dat fiind ca banca isi doreste solutionarea si gasirea unei solutii satisfacatoare pentru clienti inca din momentul in care acestia se adreseaza initial bancii, detalii

CEC Bank acorda o deosebita importanta solutionarii amiabile a litigiilor cu clientii prin intermediul CSALB

CEC Bank acorda o deosebita importanta solicitarilor de solutionare amiabila a litigiilor cu clientii venite prin intermediul CSALB, intrucat reprezinta o procedura alternativa cu multe avantaje pentru ambele parti, spune Mirela Iovu – Director – Vicepresedinte al Comitetului de detalii

Ultimele Comentarii

 • Ifn

  Bună seara. Vreau sa știu dacă dintr un salariu de 3600 cu rata la Raiffeisen de 1900 dar cu ... detalii

 • Poprire

  Buna ziua.Mama mea are o datorie de 24000 lei la BCR.As vrea sa stiu daca banca poate sa scoata ... detalii

 • Acces la articol

  Bună ziua, am dori să acccesăm conținutul articolului "Consiliul Concurentei face precizari ... detalii

 • curs valutar

  Va rog sa ne spuneti care date sunt eronate, pentru a corecta ... detalii

 • Date eronate

  Cine a facut articolul nu stie ca bancile au diferite cursuri in timpul programului si altele dupa ... detalii