BURSA | Stirea Zilei

Wall Street a crescut cu 10%, al doilea mare avans din istorie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-29 13:15

Wall Street a crescut marţi cu circa 10%, al doilea mare avans din istorie, ţntrucÔt investitorii, convinşi că băncile centrale din ţntreaga lume vor reduce dobÔnzile cheie, au cumpărat acţiunile care se află acum la minimul ultimilor cinci ani.

Investitorii anticipează că Rezerva Federală americană (Fed) va reduce, miercuri, dobÔnda de politică monetară cu cel puţin 0,5 puncte procentuale, de la nivelul prezent de 1,5%, pentru a opri criza din sectorul de creditare, care ar putea conduce la intrarea economiei SUA ţntr-o recesiune gravă şi prelungită.

Fed a redus dobÔnda cheie de la 5,25% la 1,5% prin opt decizii adoptate ţn ultimele 13 luni, pentru a contrabalansa efectele crizei creditelor, care a ţnceput cu prăbuşirea pieţei ţmprumuturilor ipotecare din SUA şi s-a răspÔndit la nivel mondial.

Unii analiştii din piaţă consideră că banca centrală a SUA ar putea să ducă dobÔnda de politică monetară la 0%, aşa cum a făcut şi Japonia pentru a contrabalansa deflaţia din anii '90.

Indicele Dow Jones a urcat cu 10,88%, la 9.065,12 puncte. Standard & Poor's 500 a avansat cu 10,79%, la 940,51 puncte, ţn timp ce indicele Nasdaq a crescut cu 9,53%, la 1.649,47 puncte.

Acesta a fost al doilea mare avans din istoria indicilor Dow Jones şi S&P 500, depăşit doar de cÔştigurile ţnregistrate la data de 13 octombrie 2008.

De asemenea, dolarul a ţnregistrat, marţi, cel mai mare avans faţă de yen din 1974, potrivit datelor Reuters.

Acţiunile companiilor cu necesităţi ridicate de capital, precum cele din sectorul de telecomunicaţii, au ţnregistrat cele mai mari cÔştiguri. Titlurile Verizon Communications şi AT&T s-au scumpit cu 14%, respectiv cu 13%.

Creşterea bursei a avut loc ţn pofida faptului că situaţia economică a continuat să fie nefavorabilă, după publicarea unor date care au arătat că ţncrederea investitorilor americani a ajuns la un minim istoric ţn luna octombrie, ţn contextul ţn care criza financiară a determinat populaţia să se teamă pentru locurile de muncă şi să fie pesimişti ţn privinţa viitorului.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii