BANCI | Stirea Zilei

Leul, singura valuta din regiune care se depreciaza, din cauza scaderii ratingului Romaniei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-28 15:02

Moneda naţională este ţn continuare singura valută din regiune care se depreciază, ţn urma diminuării ratingului acordat RomÔniei de Standard&Poor's, iar rata de referinţă publicată marţi de Banca Naţională a RomÔniei (BNR) a crescut cu 5,01 bani, la 3,7370 lei/euro.

"Leul este sigura valută din regiune care ţnregistrează pierderi, pe fondul diminuării ratingului acordat RomÔniei de Standard&Poor's, ţn timp ce valutele ţărilor vecine consemnează aprecieri importante", a afirmat un dealer.

Agenţia de evaluare financiară Standard&Poor's a redus, luni, ratingul RomÔniei pentru ţmprumuturi ţn monedă străină pe termen lung la "BB+", de la "BBB-", şi calificativul pentru creditele pe termen scurt la "B", de la "A-", ambele cu perspectivă "Negativă".

Primele transferuri de marţi s-au realizat la 3,74 - 3,7450 lei/euro, ţn creştere faţă de nivelul ţnregistrat luni ţn jurul orei 16:30, de 3,7 lei/euro.

După deschidere, cotaţiile au atins un maxim de 3,7550 - 3,76 lei/euro, ţn urma unor ordine de cumpărare de euro, iar apoi s-au diminuat pÔnă la un minim de 3,7150 - 3,72 lei/euro, sub influenţa sentimentului pozitiv din regiune.

La ora 10:18, euro era cotat la 3,7330 - 3,7380 lei/euro, iar la 12:24 paritatea se menţinea ţn apropierea acestui nivel, transferurile fiind realizate la 3,73 - 3,7330 lei/euro.

╬n jurul orei 13:00, euro era cotat la 3,73 - 3,7350 lei/euro.

Cursul de referinţă afişat luni de BNR de 3,6869 lei/euro, indica o apreciere nesemnificativă ţn raport cu cel publicat vineri, de 3,6875 lei/euro.

Pe piaţa monetară dobÔnzile pentru depozitele pe termen foarte scurt se situează la 30-40%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii