TEHNOLOGII BANCARE | Stirea Zilei

Un roman, Antonio Eram, se lanseaza, tocmai in Mexic, intr-o afacere cu credite rapide acordate exclusiv printr-o aplicatie pe smartphones

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-06-08 15:57

Antonio Eram, fondatorul Netopia - mobilpay, un procesator de plati online si cu telefoanele mobile tip smartphones prin intermediul cardurilor bancare, a devenit de scurt timp co-fondator al unei companii non-bancare cu sediul in Sillicon Valley, care acorda tocmai in Mexic credite rapide, cu valori mici si pe termen scurt, exclusiv printr-o aplicatie pe telefoanele mobile.

Netopia, infiintata de Eram in 2005, are inca din 2008 o sucursala in Silicon Vallay, California, acolo unde s-au nascut si unde se concep si acum cele mai importante noi tehnologii care adoptate in toata lumea. In acelasi timp, este locatia ideala pentru infiintarea de start-upuri in domeniul tehnologic, precum cel de fata, intrucat si investitorii sunt aici mult mai usor de gasit decat in alte parti.

Aplicatia lansata de Antonio Eram se numeste Mobilender (mobilender.mx) si poate fi descarcata atat din Apple Store cat si din Play Store. Este vorba de o aplicatie exclusiv pentru telefoanele mobile tip smartphone, a carui avantaj principal, se subliniaza, este functionarea pe baza unui algoritm bazat pe retelele sociale.

De luna trecuta, cand a fost lansata aplicatia, pana in prezent, au fost acordate peste 50 de credite, a anuntat compania in urma cu trei zile. Prezentarea Mobilender, primul serviciu de acordare de credite de valori mici, exclusiv prin telefonul mobil in Mexic, a avut loc in 29 mai.

In aceasta se subliniaza ca este vorba de credite rapide, care se acorda in mai putin de 30 de minute, direct pe telefonul mobil, prin intermediul unei aplicatii disponibile non-stop, 24/7, fara vreo documentatie scrisa, fara garantii si fara verificarea istoricului de creditare a clientului. Acordarea creditului pe telefonul mobil se face in 5 pasi.

Sumele ce se pot imprumuta variaza intre 50 si 500 de dolari, pe perioade intre 5 si 30 de zile, dobanda fiind de 1% pe zi.

Avantaje competitive ale aplicatiei sunt urmatoarele, conform prezentarii companiei:

- solutie de creditare exclusiv pe telefoanele mobile
- conceputa specific plentru piata mexicana si tarile latino-americane
- integrare puternica in retelele sociale - algoritm basat pe retele sociale
- proces rapid de acordare a creditului, in 5 pasi
- intelegere extinsa a specificului pietei locale

De ce o afacere in Mexic?

Piata mexicana este printre cele mai mari din lume, iar penetrarea internetului este ridicata:
- In Mexic sunt 45,1 milioane utilizatori de internet
dintre care 40% sunt intre 18 si 34 de ani,
- care isi petrec in medie 5 ore pe zi pe internet,
- iar 9 din 10 utilizatori de internet mexicani sunt intr-o retea sociala

Alte companii care acorda credite rapide, pe termen scurt:

- Wonga, cu o experienta de 6 ani in domeniu, prezenta in UK, Polonia, Spania, Canada, Africa de Sud: cifra de afaceri de 1,2 miliarde, profit de 85 milioane dolari in 2013

- Paydayuk: activa de 5 ani in UK, US, Cehia, Spania, Finlanda, Suedia, Canada, cifra de afaceri de 1 miliard de dolari, profit de 60 de milioane dolari in 2013.

- Mr. Lender, activa de 3 ani in UK, cifra de afaceri de 300 milioane dolari si profit de 10 milioane de dolari in 2013.

In Mexic, Mobilender are 3 concurenti:

- Kredito24, lansata in octombrie 2013 in Mexic, dar si in Polonia, Spania, Cehia, Rusia si Australia;

- Kueski, lansata in 2011 doar in Mexic si Lenddo, din septembrie 2013 in Mexic, Columbia si Filipine.

La avantaje competitive este mentionat si faptul ca afacerea este sustinuta de o echipa internationala formata din 3 dezvoltatori: Antonio Eram, fondatorul Mobilpay si web2sms in Romania, doi mexicani - Rodrigo Cobos, Miguel Mencia - precum si patru angels&investors: Saeed Amidi, de la Amidi Group si PlugandPlay, Rigoberto Cobos, Joaquin Delgado, de la Lending Club si Farzad Abolfathi, de la Countrywide.

Telefonul mobil, viitorul card de credit

Intr-o prezentare intitulata “telefonul mobil, viitorul card de credit”, Antonio Eram spune ca in lume sunt peste 1 miliard de carduri in circulatie, dar in acelasi timp exista 5,3 miliarde de utilizatori de telefonie mobila.

El crede ca atat bancile cat si firmele de telefonie mobila au o serie de dezavantaje in fata noilor start-up-uri care se bazeza pe flexibilitate si rapiditate si utilizeaza aplicatii bazate pe noile tehnologii si retelele sociale.

"Viitoul apartine unei solutii globale usor de implementat si utilizat pentru servicii non-bancare (in sens traditional) hyper flexibile si personalizate", crede Antonio Eram. El spune ca noile solutii au si avantajul mobilitatii, prin renuntarea la “balastul” istoric, si se bazeaza pe penetrarea telefoanelor moble tip smartphones si o colaborare intre toti jucatorii.

Telefonul mobil este cel mai interconectat echipament tehnologic personal in acest moment, precizeaza el, iar comportamentul cumparatorilor sufera modificari cu o rata incredibila, imposibila pana acum cativa ani. Jucatorii noi pot produce schimbari rapide, adauga Eram.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiDobanda creditelor de nevoi personale, in scadere la 12,23%

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) la creditele de nevoi personale a scazut in luna aprilie la 12,23%, de la 12,49% cat era in luna martie, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul 23 de astfel de imprumuturi din oferta unui numar de 13 banci. Clasamentul include doar detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit emise de CEC Bank, Libra Bank si Idea Bank au cele mai mici dobanzi dintre ofertele celor 14 banci luate in calcul in clasamentul realizat de Bancherul.ro. Dobanzile practicate de cele trei banci se incadreaza intre 13% la CEC Bank, 14% la Libra Bank si 19% la Idea detalii

Dobanzile pentru un descoperit de card (overdraft) variaza intre 10% si 17%

Dobanzile pentru un credit tip descoperit de card/cont (overdraft) practicate de un numar de 10 dintre cele mai importante banci variaza intre 10% si aproape 17% pe an, conform topului realizat de Bancherul.ro, pe baza informatiilor publicate de banci. Cea mai mica dobanda pentru un detalii

La Raiffeisen Bank nu se mai pot face depozite in lei la ghisee

Dupa ce in 2019 a eliminat din oferta depozitele in euro, Raiffeisen Bank devine acum prima banca din Romania care nu accepta depozite in lei la ghisee si nici pe termene mai scurte de un an. La Raiffeisen Bank se poate face acum un depozit in lei doar din aplicatia de mobile/internet detalii

  

Ultimele Comentarii