BANCI | Stirea Zilei

FMI dezminte ca s-ar afla in negocieri cu Romania pentru un eventual sprjin financiar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-28 12:50

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a precizat, marţi, că nu se află ţn discuţii legate de un eventual sprijin financiar acordat RomÔniei, ca reacţie la relatările din presa internaţională, care includeau RomÔnia ţntr-un grup de ţări care ar putea primi ajutor de la instituţie.

"Am luat cunoştinţă de referirea din The Economist de săptămÔna trecută la anumite ţări, inclusiv RomÔnia, care ar fi ţn discuţii cu FMI despre un sprijin financiar. Nu avem discuţii despre vreun astfel de sprijin ţn acest moment cu RomÔnia, dar menţinem o politică de dialog permanent cu autorităţile romÔne", se arată ţn comunicatul FMI, semnat de reprezentantul instituţiei penntru RomÔnia şi Bulgaria, Juan Fernandez-Ansola.

Economistul pentru pieţe emergente al Capital Economics, Neil Shearing, a declarat pentru International Herald Tribune că RomÔnia, Estonia, Letonia şi Bulgaria ar putea cere ajutorul FMI, dacă vor continua să folosească rezervele valutare pentru plata importurilor, susţinerea cursului valutar şi acoperirea datoriilor.

De asemenea, un articol publicat de Times Online arată că RomÔnia, Bulgaria şi statele baltice ar putea recurge la ţmprumuturi din partea Fondului Monetar Internaţional (FMI), pentru a-şi acoperi dezechilibrele bugetare.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) scrie ţn ediţia online că "RomÔnia, Lituania, Serbia şi Bulgaria s-ar afla ţn discuţii cu FMI pentru un ţmprumut", dar nu citează surse.

Speculaţiile FAZ se bazează pe faptul că ţn actuala situaţie fragilă, vecini ai RomÔniei - precum Ungaria şi Ucraina - au făcut deja acest pas.

O serie de alte publicaţii de limbă germană - Financial Times Deutschland, Die Presse, Welt Online - relatează la rÔndul lor că RomÔnia ar fi următoarea ţară din UE afectată de turbulenţele financiare.

FMI a acordat pÔnă ţn prezent ajutoare financiare Ucrainei, Ungariei, Georgiei şi Islandei.

Relatările vin ţn contextul ţn care agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a coborÔt, luni, cu o treaptă ratingurile RomÔniei pentru ţmprumuturile ţn valută, de la 'BBB-/A-3' la 'BB+/B' - nivel care este ţn afara categoriei de "investment grade" -, motivÔnd că riscurilor legate de finanţarea ţării au crescut.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii