BANCI | Ultima Ora

BRD si-a bugetat pentru 2014 o crestere modesta a creditarii, de doar 4%, si revenirea pe profit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-04-17 09:07

BRD supune astazi aprobarii actionarilor, in cadrul AGA, bugetul pentru anul 2014 si programul de activitate, care prevede o crestere modesta a creditarii, de doar 4%, ceea ce reprezinta in cifre absolute un volum de credite nete de 29 miliarde lei. Imprumuturile pentru persoane fizice urmeaza sa fie mai mic cu 1,5% decat anul trecut, respectiv 16 miliarde de lei, in timp ce finantarile pentru companii vor crestere mult mai mult, cu 11,8%, adica aproape 13 miliarde lei.

Este vorba, totusi, de o schimbare radicala in privinta apetitului de risc al BRD, avand in vedere ca in 2013 banca si-a redus substantial volumul de credite, cu 11,8%, la 27,8 miliarde lei, in special pe seama diminuarii finantarilor pentru firme, in scadere cu 24%, creditele pentru persoanele fizice fiind in stagnare.

Pe de alta parte, BRD intentioneaza sa-si reduca cu 3,6% volumul de depozite atrase de la clienti, la 34,8 miliarde lei, fata de 36,1 miliarde lei in urma cu un an, cand a inregistrat o crestere substantiala, de 13,5%. Banca vrea sa-si  majoreze ponderea depozitelor atrase de la persoane fizice, pe care vrea sa le sporeasca cu 7,5%, la 18,1 miliarde lei, reducand substantial, pe de alta parte, cu 13,3%, volumul de depozite ale firmelor, la 16,8 miliarde lei.

In acest fel, BRD isi va majora u 6,1 puncte procentuale raportul credite/depozite, de la 77% in 2013 la 83% in acest an. Anul trecut, BRD si-a redus abrupt acest raport, cu 22,1 puncte, de la 99% in 2012 la 77%.

In privinta rezultatelor financiare, BRD si-a propus sa revina pe profit in acest an, dupa pierderi de 385 milioane lei in 2013 si 331 milioane lei in 2012, datorita „ameliorarii semnificative a costului net al riscului, care a crescut anul trecut cu 7,5%, la 2 miliarde lei.

BRD se asteapta ca venitul net bancar sa scada si in acest an, din cauza reducerii veniturilor nete din dobanzi, dupa o reducere de 6,9% si in 2013, la 2,7 miliarde lei.

In ceea ce priveste numarul de clienti, BRD vrea sa-l mentina constant in 2014, la 2,333 milioane, cu doar 54 de clienti mai mult decat in anul precedent.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraING Bank va emite carduri din plastic reciclat

Începând cu luna septembrie a acestui an, ING Bank va începe tranziția portofoliului de carduri către o alternativă sustenabilă și prietenoasă cu mediul, din plastic reciclat. Astfel, banca va reduce amprenta de carbon a cardurilor nou-emise cu 75%, dar și energia detalii

Aplicatiile Raiffeisen nu functioneaza (actualizat)

Nu functioneaza aplicatiile de mobile banking si internet banking Raiffeisen Smart Mobile pentru clienți persoane fizice, Raiffeisen Online pentru clienți persoane fizice și Raiffeisen Smart Business, a anuntat Raiffeisen Bank, in jurul orei 18,20, pe detalii

ROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor. L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani detalii

First Bank si-a sporit semnificativ profitul

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față detalii

  

Ultimele Comentarii