BANCI | Educatie financiara

In cat timp se face un transfer interbancar, intre conturile a doua banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-04-11 09:02

Atunci cand facem o plata sau un transfer de bani din contul unei banci intr-un cont al  unei banci diferite din Romania (transfer interbancar), trebuie sa stim ca existe ore limita de procesare a acestor operatiuni. Cu alte cuvinte, timpul necesar pentru intrarea banilor in contul celeilalte banci difera de momentul in care se efectueaza plata.

Asta pentru ca orice plata trebuie sa treaca printr-un sistem de procesare, in vederea decontarii sumelor din conturile bancilor, sistem operat de Transfond. Acesta deruleaza doar 3 sedinte zilnice de procesare (compensare) a platilor primite de la banci: la 10,30, 13,30 si 16,30.

In aceste conditii, termenul de procesare a unei plati interbancare nu este cunoscut cu precizie. Cu alte cuvinte, daca astazi, la ora 9, faci o plata interbancara, nu vei avea certitudinea ca banii vor intra, tot astazi, pana la finalul zilei, in contul destinatarului de la alta banca.

O singura certitudine exista, si anume termenul maxim pentru astfel de operatiuni, care este de doua zile, in jargonul bancar T+1, unde T este ziua efectuarii platii, adica astazi, iar 1 este urmatoarea zi, in care cu siguranta se va realiza respectiva plata.

Nu este exlus insa ca, in functie de programul procesatorului Transfond, dar si de cel al bancii, o plata interbancara sa se efectueze si in aceeasi zi.

Plata in regim de urgenta

Daca doriti ca plata sa se faca in regim de urgenta, exista aceasta posibilitate, in schimbul unui comision de urgenta, care de exemplu la Banca Transilvania este de 18 lei. Asta inseamna ca plata se va face in maxim 2 ore, in aceeasi zi. Cu o conditie, insa: sa fie initiata cel tarziu la ora 15, conform regulilor Bancii Transilvania, astfel incat sa poata intra in ultima sedinta de procesare a Transfond, de la 16,30.

Banca Transilvania a luat comisionul, dar nu a procesat transferul

Un client al bancii nu a stiut acest amanunt, astfel ca a initiat, dupa ora 15, o plata in regim de urgenta. Banca a acceptat operatiunea, cu toate ca stia ca nu o poate procesa decat a doua zi.

Fireste ca in aceste conditii clientul s-a revoltat, intrucat i-a fost luat degeaba respectivul comision pentru platile urgente.

Vezi aici detalii

Probleme cu banca? Scrie-ne la Reclamatiibanci.ro

Comentarii

mirela
cat dureaza
daca a depus joi bani in contul bancii raifeisen ajung sambata

Laura
Plata in regim de urgenta
E mai mult o intrebare: daca platesc taxa de 25 euro la BT, ptr un virament in cont din Canada, ma pot astepta ca banii sa intre mai repede de 3-5 zile? Sa zicem initiez viramentul vineri la ora 13, ar ajunge marti? Dar daca il fac luni? Sau regula de T+1 se aplica pentru viramente pe teritoriul Romaniei? Multumesc

George Mihai
Corect
da asa este cu regimul de urgenta... este precum am patit eu in Spania! Exact, intocmai la fel! Eram odata prin 2008 in Portugalia cu mai multi amici. Acolo ne distram destul de bine, pe langa volleyball pe plaja insorita, ne imbaiam linistiti in apa calda a marii apropiate. Uneori vedeam vapoare la distanta, dar in fine sa va zic de Banca.... si uite asa dupa ce pescuiam uneori frigeam pestii direct la fata locului si i mancam cu mujdei de usturoi proaspat eh alte vremuri ce sa va mai povestesc despre astea. Si desi vara incepea sa treaca, noi tot ne zbenguiam p-afara nici prin gand sa ne fulgere macar sau guite sau ceva vreo boaba macar de idee de cele ce se vor intampla la banca. Comisionul era mic dar in acelasi timp era tarziu si am optat sa asteptam pentru a doua zi pentru ca acel comision sa revina la normal, sa fie mai mare, intelegeti, cracanati micuti?

Alter ego
@George
Bai Georgele, scrii destul de corect pentru un cocalar ocupat cu imaginea personala peste masura. Spre deosebire de tine, oamenii mai fac si treaba prin Portugalia, nu freaca menta non-stop, cu pauza pentru furat portofele. Ai uitat sa ne povestesti despre minunata ta masina, chit ca e cu volan pe dreapta si a costat doar vreo mie de parai. Dar e de marca, ce dreaq... Cat despre comision, sunt convins ca la fel faci si cu femeile, le lasi pe a doua zi, ca **** sa fie mai mare... Intelegi, cracanat micut?

sorin lupascu
data limita transfer bani
eu am fost cel mai norocos: mi-a trimis nevasta din ing bank suma de un miliard ron marti 02.11.2016 si au ajuns in contul meu de la alpha bank in data de luni 01.11.2016. asa da rapiditate!

Cucu
bani free
Salut, daca va preocupa asa mult cat dureaza un transfer, pot sa va dau contul meu si cand ajung banii va spun eu in cate zile au intrat!

Florin
Perioada in care ajung bani din UK in cont
Daca azi la ora 13 au fost trimiși bani din UK prin transfer bancar este posibil să-i am mâine în cont ?

Vasile Coman
transfer din UK
Florin, daca transferul este tip SEPA (zona unica de plati in euro), atunci regula e ca banii sa ajunga a doua zi. Daca e vorba de un transfer obisnuit, in lire sterline (GBP) sau alta valuta, atunci s-ar putea sa dureze mai mult, chiar si trei zile, in functie de banca.

Multescu Marius
Mar
Daca banii mi-au fost transferati miercuri din Norvegia cand ar trebui sa intre in contul meu?

Vasile Coman
transfer de bani din Norvegia
Daca ar fi fost un trasfer tip SEPA (zona unica de plati in euro), ar fi trebuit sa ajunga a doua zi, adica joi. Dar daca nu au ajuns nici pana vineri, atunci se pare ca a fost vorba de un transfer international obisnuit, care poate dura si 4 zile, deci pe luni-marti ar trebui sa ajunga banii cel mai tarziu. Reveniti la mine daca aveti probleme: vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Rudeanu
Transfer
Buna am card la BCR acum 2 zile sotul mia pus bani de la jysk bank am verificat contul si nimic in cat timp ajung bani cine stie?

florin
transfer bani Bcr Bt
Cine sttie daca am primit de pe BCR pe BT bani in xont la 10 ziua in cat timp ajunge .Multumesc frumos ,o zi buna

Luminita
Dacă îmi sa pus salariu pe card din franța miercuri la ora 4 cind intra în cont în România la bancă iag


Madalin
Transfer bani de pe card BCR pe card BT
Am transfert o suma mica de bani de pe un card BCR pe un card BT de aproximativ 40 de minute si nu mi-au intrat banii.Cat timp dureaza?

Vasile Coman
durata transfer interbancar
Daca ati facut transferul la ghiseul BCR, pana in ora 11, banii ajung astazi, pana la finalul zilei de lucru, adica pana in ora 17 sau 18, in functie de programul bancii. BCR, ca de altfel toate bancile, nu au stabilite durata in ore a unui transfer, ci doar in zile lucratoare. Daca ati facut transferul la ghiseu dupa ora 11, banii vor ajunge la BT abia maine, fiind vorba de un transfer interbancar, adica intre conturile a doua banci. Daca ati facut transferul prin internet/mobile banking, pana in ora 14,30, banii ajung astazi, iar daca operatiunea a avut loc mai tarziu, banii vor ajunge abia maine.

Stefania
Transfer bancar
Poate dura un transfer international mai mult de 2 săptămâni (situația în care țara nu e din UE)? Mi-a transferat cineva prin ordin de plata la BT o sumă de bani, iar după mai mult de săptămâni banii nu au ajuns in cont. Cum se poate proceda in aceasta situație?

Vladuta Catalin
banca BT
daca de exemplu mie mi-a virat o persoana de la o firma care lucreaza cu banca i.n.g bani pe cardul meu de la BT in cat timp pot ajunge banii la mine in cont?

lupu catalina
transfer
Buna ziua! Sambata s au depus de la o banca in contul meu ing 2000 euro , in cat timp intra bani in contul meu?

Radu
Pentru plati imediate folositi aplicatia Revault
Pentru a evita toata birocratia si corporatistica va recomand aplicatia Revault sincer o folosesc de ceva vreme si sunt super fericit. Cardurile sunt gratis ...chiar va scapa de cosmarul bancar cu transferuri dupa ...bla bla corporatistica pe care nu o intelege nimeni. Cititi pe net

Izabella
Buna ziua
Daca am transferat azi banii de pe contul paxum pe contul meu de la BCR in cate zile voi avea banii pe card ..multumesc

Vasile Coman - Bancherul.ro
transfer paxum
Fiind vorba de un cont si transfer tip SEPA, durata trebuie sa fie de maxim doua zile. Concret, daca ati transferat banii astazi, maine ar trebui sa-i aveti in contul BCR.

Sfeclis Andrei Iulian
Transfer international
Daca mi s-au pus baniipe data de 22 de la o banca din Germania in cat timp se face transferul?

Moisă Lucian
Transfer bani interbancar BCR -ING
Buna seara ! Am cont la BCR si vreau sa trimit in contul nepotului meu deschis la ING o suma in lei ! Ce trebuie sa fac banii respectivi nefiind in contul meu depusi ?

Moisă Lucian
Transfer bani interbancar BCR -ING
Buna seara ! Am cont la BCR si vreau sa trimit in contul nepotului meu deschis la ING o suma in lei ! Ce trebuie sa fac banii respectivi nefiind in contul meu depusi ?

Moisă Lucian
Transfer bani interbancar BCR -ING
Buna seara ! Am cont la BCR si vreau sa trimit in contul nepotului meu deschis la ING o suma in lei ! Ce trebuie sa fac banii respectivi nefiind in contul meu depusi ?

Albus Galbenus
Comision angry
Angry!!! I don’T like comision. I Want buy papamobil

Andreea
.
Buna , dacă mi s-a depus in cont o suma de bani vineri 02.08 aproximativ ora 21 de la o alta banca , de pe aplicația mobile Banking Unicredit in cât timp ajung bani la mine in cont ?

Timy
.
Bună, cineva mi a trimis o suma de bani, duminică seara din străinătate pe cardul de BRD, Astăzi e a 4a zi, și nimic, pe net scria ca în 3-4 zile lucrătoare transferul este efectuat, oare sa intre mai spre seara?

Vasile Coman - Bancherul.ro
durata transfer
Timy, duminica nu se pune, pentru ca e zi nelucratoare, deci au trecut 3 zile, 4 cu cea de azi. Daca nu intra nici azi banii pe card, luati legatura cu cel care v-a trimis banii pentru a intreba la banca lui daca e vreo problema. Reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor.

adi
transfer in euro
Buna ziua. Care este durata de transfer din cont in euro ing in cont euro brd? Plata facuta la ora 11, banii nu se vad in cont a doua zi la ora 11. multumesc

Vasile Coman - Bancherul.ro
transfer in euro
adi, durata transferului este de maxim o zi, conform normelor europene SEPA, pe care bancile romanesti, inclusiv ING si BRD, trebuie sa le respecte, ceea ce inseamna ca banii transferati trebuie sa ajunga a doua zi in cont. Daca nu au ajuns, sfatul meu e sa faceti o reclamatie la ING. Reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor. Vasile Coman tel 0723292899

Razvan mihai
Transfer de bani
Me-a trimis cineva din romania bani de la banca transilvania pe um cont ING olanda ...cat timp dureaza?

Roman Marius
Durata unui transfer bancar
Buna ziua am si eu o intrebare va rog. Daca mi sa facut vineri la ora 17 un transfer bancar din strainatate exista posibilitatea sa imi intre banii in weekend sau luni(cont bancar raiffeisen )?? Si inca o intrebare, pe aplicatie de la banca nu ar trebui sa imi arate trazactie in curs?? Mie nu imi rata nimic. Va multumesc

preda alin
in cat timp se face transferu ing bcr
in cat timp se face transferu ing card persoana fizica , bcr card persoana fizica???? daca stie cineva

Baciu Daniel
Transfer de bani ING Banca Transilvania
Dacă la ora 15 30 vineri sa facut un transfer de la ING la Banca transilvania banii ajung sâmbătă in cont ? Sau luni

Vasile Coman - Bancherul.ro
in cat timp se face transferul ING-BCR
Stimate domnule Baciu, din pacate banii ajung abia luni, pentru ca sambata si duminica sunt zile nelucratoare si nu se proceseaza decontarile interbancare. Banii ar fi ajuns instant, daca si ING ar fi adoptat serviciul de plati instant oferit de Transfond, existent la Banca Transilvania, CEC Bank, BCR si Libra. Daca ati fi avut cont la una dintre aceste banci, banii ar fi ajuns in cateva secunde. Sunati-ma la tel. 0723292899 daca aveti alte probleme cu bancile.

Albert
Bună
Miau fost trimiși din UK prin transfer card pe un card în lei unicredit în România mia spus ca se face schimbul singur, în cit timp ajung bănuții? Mulțumesc

Dan
Transfer
Buna ziua..... Nu am gasit pe internet o informatie folositoare si suntem in 2021.... Daca se efectueaza transfer interbancar in euro cat draq dureaza... Intre BT si Raiffeisen... Scrie ti draq informatii folositoare

AndreiSks
Transfer revolut pe un card unicredit cont junior
Am trimis aseara Vineri (21:49 ora Olandei)o suma de bani din olanda de pe un cont revolut pe un cont unicredit junior stiti in cate zile o sa i primeasca?Multumesc.

Cristian cojocaru
Banii
Buna ziua am trimis banii de pe aplicatia mobile banking UniCredit spre cardul revolut...problema Este ca nu au intrat banii..CE SE intampla?Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraMai pot schimba lirele vechi din hartie?

"As mai putea schimba bancnotele de 50 de lire de hîrtie in Anglia? Fiindcă în țară mi le refuza...mulțumesc mult", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro. Raspuns ReclamatiiBanci.ro Stimate domn, Puteti schimba oricand detalii

Sfaturi pentru cumpărături online în siguranță de la Alpha Bank România

Alpha Bank România a demarat o campanie de conștientizare și combatere a tentativelor de fraudă cibernetică, pentru a veni în sprijinul consumatorilor, în sezonul de cumpărături, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: În perioadele cu oferte și detalii

You BRD nu merge, spune ca a expirat tokenul. Ce pot sa fac?

"You Brd e cea mai prosta aplicatie. am sters-o si am reinstalat-o de nu stiu cate ori . daca intri de mai multe ori pe zi zice ca a expirat tokenul si trebuie reinstalata. e de rahat.
am sunat si la ei si spun acelasi lucru: sa stergi si sa reinstalezi. am si alta detalii

E bine sa schimb ROBOR-ul la creditul Prima Casa cu o dobanda fixa? Calcul estimativ al ratelor in urmatorii 5 ani

Primul lucru la care trebuie sa va ganditi daca primiti o oferta de schimbare a dobanzii variabile indexata cu ROBOR la creditul Prima Casa cu o dobanda fixa in primii ani este cealalta dobada fixa, adica marja fixa care intra in calculul dobanzii variabile dupa perioada cu dobanda detalii

  

Ultimele Comentarii