BANCI | Interviu

Seful Raiffeisen Bank, Sevelda: Vrem sa crestem mai mult in Romania, este o tara cu perspective excelente

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-03-31 17:00

Karl Sevelda (foto), presedintele Raiffeisen Bank International, a declarat ca banca intentioneaza sa se dezvolte si mai mult in Romania, dupa ce anul trecut a achizitionat portofoliul de retail al Citibank Romania ce a constat in 100.000 de clienti persoane fizice, cu active de peste 90 de milioane de euro si depozite de 175 milioane euro. “Cu siguranta am vrea sa crestem mai mult in Romania, intrucat credem ca este o piata buna, cu perspective excelente”, a spus Sevelda, in cadrul unui conferinte cu analistii sustinuta la Londra, ocazionata de prezentarea rezultatelor financiare.

Intrebat daca Raiffeisen vrea sa-si sporeasca cota de piata in tari din Estul Europei pe care se concentreaza, printre care si Romania, Sevelda a spus: “In primul rand trebuie sa atingem ratele de capital necesare, de aceea posibilele achizitii nu trebuie sa duca la deterioarea capitalizarii (in conditiile in care in prezent se deruleaza o evaluare a activelor bancilor de catre BCE n.r.).

Dar fireste ca tot timpul ne uitam la piete, in special la cele pe care ne concentram activitatea, pentru a vedea daca exista oportunitati. Am cumparat portofolii, precum achizitia portofoliului de retail in Romania (de la Citibank), precum si in Rusia, tot de retail. Ne uitam de asemenea la banci.

“Pana acum ne-am concentrat pe cresterea capitalului, pe rambursarea capitalului participativ, dar daca situatia se imbunatateste, ne vom uita iar la posibile tinte de achizitie.

Nu exclud, de asemenea, sa plecam din unele tari, astfel ca respectivul capital il vom reinvesti in alte tari. Schimburile intre banci (swaps) ar putea fi, de asemenea, o oportunitate. Bancile sunt acum destul de active in a analiza posibilitatea de a schimba intre ele participatiile din unele tari, din motive de economie de scara.

O banca nu se poate opri niciodata in a cauta oportunitati, si avem un management bun al resurselor, inclusiv in tarile in care suntem prezenti, credem ca acesta este un punct forte al nostru.

De exemplu, cu siguranta am vrea sa crestem mai mult in Romania, care credem ca este o piata buna, cu perspective excelente. Vom analiza de asemenea, evolutia lucrurilor din Polonia, unde suntem, dupa fuziune, a 9-a sau a 8-a banca, petnru ca si piata poloneza este foarte promitatoare si nu exclud o crestere si acolo.

Deci cred ca pe termen mediu si lung ne vom conentra pe pietele principale dar vom continua tot timpul sa ne uitam la oportunitati”.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creștem prețurile sau marjele clienților existenți. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii