BANCI | Stirea Zilei

Curs valutar: Leul se apreciaza in continuare, datorita dobanzilor mari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-21 14:37

Moneda naţională a cāştigat marţi aproape 5 bani (1,32%) pānă la 3,6207 lei/euro, potrivit cursului de referinţă afişat de Banca Naţională a Romāniei (BNR), īntr-o evoluţie īn contrast cu regiunea, pe fondul dobānzilor īn continuare ridicate pe piaţa interbancară.

Luni, BNR afişase un curs de referinţă de 3,6691 lei/euro. Un nivel atāt de scăzut pentru euro nu a mai fost atins din 12 septembrie, cānd BNR a afişat un curs de referinţă de 3,6031 lei/euro.

"Leul se menţine pe un trend de apreciere şi pare să se īndrepte spre 3,60 lei/euro, atāt timp cāt dobānzile din piaţa monetară rămān mari", a declarat dealerul şef al Băncii Transilvania, Ioan Bīrle, pentru NewsIn.

La ora 13:50, leul era cotat cu 3,6201-3,6271 lei/euro, revenind pe o tendinţă de īntărire după o uşoară depreciere de dimineaţă.

Īn regiune, forintul se menţine pe o tendinţă de depreciere, pierzānd teren de la 270,5 la 272,7 unităţi/euro, īn timp ce zlotul se apropie de paritate cu leul, fiind cotat cu 3,598 unităţi/euro la 13:50, după o depreciere de dimineaţă.

"Pe forint, piaţa mai oferă posibilităţi de cāştig. Moneda ungară rămāne cea mai volatilă din regiune", a menţionat Bīrle.

Faţă de dolarul american, cursul de referinţă publicat marţi de BNR arată, īn schimb, o depreciere a leului cu un ban (0,42%), pānă la 2,7326 lei/dolar, de la 2,7213 lei/dolar, cāt era luni.

Pe pieţele internaţionale, moneda americană a continuat să se aprecieze īn faţa euro, de la 1,332 la 1,322 dolari/euro. La 13:50, ora Romāniei, euro era cotat cu 1,3222 dolari.

Banca Naţională a Romāniei a afişat, īn prima parte a zilei de marţi, un nivel mediu al dobānzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 15,21% pe an, sub cel de 15,99% pe an din şedinţa anterioară, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobānda a coborāt la 53,28% pe an, de la 56,05% pe an, cāt era luni.

Dobānzile la depozitele pentru o zi de tip overnight se menţin foarte ridicate. "Bid-ul (dobānzile oferite n.r.) este undeva pe la 15%, iar ask-ul (dobānzile cerute) - nimeni nu ştie", a comentat Bīrle.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiDana Dima, BCR: Nu trebuie sa va fie frica sau rusine cand aveti probleme cu banii, ci sa mergeti la banca sa cereti ajutorul (video)

Dana Dima - vicepreședinte BCR, în dialog cu Valentin Cocean - conciliator CSALB și avocat, și Irina Chițu – analist financiar. (vezi video la finalul articolului) - „70% din portofoliul BCR de credite imobiliare are dobânzi fixe. detalii

Bancile transmit un mesaj consumatorilor, prin intermediul CSALB: va puteti baza pe noi, in aceasta perioada de scumpiri si cresteri de dobanzi

Sistemul bancar propune mai multe soluții de rezolvare a dificultăților financiare cu care se confrunta consumatorii. (vezi video la finalul articolului)  Una dintre soluțiile pe care o propun băncile consumatorilor este detalii

Schimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

  

Ultimele Comentarii