BANCI | Interviu

Volksbank va majora capitalul subsidiarei din Romania cu 60 milioane euro pentru extinderea bancii, care a avut profit de 4,2 mil euro la S1

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-08-29 17:23

Banca austriaca Volksbank AG (VBAG) va majora capitalul social al subsidiarei din Romania, la care detine 51% din actiuni, cu 60 de milioane de euro, in a doua parte a acestui an. Voksbank Romania a reusit sa redevina profitabila in acest an, astfel ca la jumatatea lui 2013 a inregistrat un castig net de 4,2 milioane de euro.

In aceste conditii, majorarea de capital este necesara mai ales pentru finantarea investitiilor bancii in vederea extinderii in Romania, a precizat, pentru Bancherul.ro, purtatorul de cuvant al Volksbank Romania, Alexandra Frunza.

Principalele investitii se vor realiza in sistemul informatic al bancii (20 milioane euro), in retea (10 milioane), marketing si resurse umane (5 milioane).

Actionarii doresc intarirea pozitiei Volksbank in Romania

"Actionarii doresc sa intareasca pozitia Volksbank Romania pe piata locala si sa sprijine continuarea programului de restructurare, relansare si investitii. Din planul de investitii fac parte modernizarea retelei de sucursale - investițiile fiind estimate la circa 10 milioane de Euro; sisteme si infrastructura IT – circa 20 milioane Euro si Marketing si resurse umane. In acest sens, principalul actionar Volksbank AG a anuntat ca va contribui cu 60 milioane Euro la majorarea capitalurilor bancii.

Mentionam deasemenea ca rezultatele Volksbank România s-au imbunatatit semnificativ in ultimul an. Banca a inregistrat un profit net de 4.2 milioane Euro in primul semestru, fata de o pierdere de 12,1 milioane Euro in aceeasi perioada a anului trecut.

La sfarsitul primului semestru al acestui an, capacitatea bancii de a atrage depozite este de 3,6 ori mai mare fata de perioada similara a anului trecut.

Raportul credite nete /depozite a continuat sa se imbunatateasca, nivelul consemnat la sfarsitul primului semestru fiind de 320%, fata de 545% la 30 iunie 2012.

Costul net al riscului pentru prima jumatate a anului 2013 a cunoscut o evolutie pozitiva fata de 30 iunie 2012, cu o scadere de 45%, in timp ce volumul creditelor neperformante a ramas stabil.

In perioada urmatoare, Volksbank Romania se va concentra pe atragerea de noi depozite, cresterea bazei de clienti si a veniturilor din operatiunile cu clientela", precizeaza banca.

Grupul Volksbank AG a avut pierderi de 87 mil euro

Grupul austriac Volksbank AG, controlat de stat din luna aprilie a anului trecut, a raportat pierderi nete de 87 de milioane de euro in prima jumatate a acestui an.

Veniturile din dobanzi au scazut cu 42 de milioane de euro, la un total de 73 de milioane de euro, se arata in comunicatul bancii.

Banca austriaca mentioneaza ca aceasta scadere este cauzata de reevaluarea capitalului bancii, ca efect al unei masuri de majorare de capital la Volksbank Romania.

Este vorba de o majorare de capital in valoare totala de 120 de milioane de euro, iar cota austriecilor, care detin 51% din actiunile Volksbank Romania, fiind de 60 de milioane de euro, suma deja provizionata in bilantul pe primele 6 luni.

Ceilalti actionari importanti ai bancii romanesti sunt francezii de la Banque Populaire Caisse d’Epargne (BPCE), cu 24,5% din actiuni, al caror reprezentant, Benoit Catel, conduce in prezent Volksbank Romania, precum si doua banci germane: DZ Bank, cu 16% din actiuni si WGZ Bank, cu 8% din capital.

Volksbank Romania este administrata prin intermediul unui vehicul special creat, VBI Beteiligungs GmbH, separat, asadar, de bilantul grupului Volksbank.

Volksbank România a înregistrat un mic profit în primul trimestru din 2013, datorita unei scaderi  a costurilor cu riscul, însă banca se aşteaptă ca pe ansamblul anului să rămână pe pierdere ca urmare a deteriorării preţurilor pe piaţa imobiliară românească, a anuntat grupul austriac cu ocazia prezentarii rezultatelor.

Benoit Catel, reprezentantul francezilor de la BPCE care a preluat anul trecut conducerea Volksbank Romania, a declarat, intr-un interviu acordat Bancherul.ro, ca banca este in plan cu obiectivul de a reveni pe profit intr-un termen de 1-2 ani.

Vezi mai multe detalii aici

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: InterviuIn ce data intra pensiile pe carduri, in fiecare luna: precizari de la banci si Ministerul Muncii

Mai multi cititori Bancherul.ro s-au plans ca in aceasta luna le-au intrat mai tarziu pensiile pe carduri, motiv pentru care am intrebat Ministerul Muncii si bancile daca au existat intarzieri privind virarea pensiilor si in ce data se alimeneaza cardurile, in fiecare luna. Ministerul detalii

BRD despre colaborarea cu CSALB: ne ajuta sa demonstram clientilor ca banca este oricand deschisa comunicarii directe si transparente

Datorita colaborarii cu CSALB (Centrul de Solutionare a Litigiilor din domeniul Bancar), BRD a reusit sa solutioneze extrajudiciar si dosare unde banca era deja chemata in instanta, consumatorii renuntand la procedura judiciara in favoarea unei solutii ce stinge litigiul intr-un timp exponential detalii

Cum gestioneaza Garanti BBVA reclamatiile clientilor si rezolvarea amiabila a acestora, prin CSALB

Garanti Bank a primit putine cereri de la clienti privind rezolvarea amiabila a litigiilor prin intermediul CSALB, dat fiind ca banca isi doreste solutionarea si gasirea unei solutii satisfacatoare pentru clienti inca din momentul in care acestia se adreseaza initial bancii, detalii

CEC Bank acorda o deosebita importanta solutionarii amiabile a litigiilor cu clientii prin intermediul CSALB

CEC Bank acorda o deosebita importanta solicitarilor de solutionare amiabila a litigiilor cu clientii venite prin intermediul CSALB, intrucat reprezinta o procedura alternativa cu multe avantaje pentru ambele parti, spune Mirela Iovu – Director – Vicepresedinte al Comitetului de detalii

Ultimele Comentarii

 • Ifn

  Bună seara. Vreau sa știu dacă dintr un salariu de 3600 cu rata la Raiffeisen de 1900 dar cu ... detalii

 • Poprire

  Buna ziua.Mama mea are o datorie de 24000 lei la BCR.As vrea sa stiu daca banca poate sa scoata ... detalii

 • Acces la articol

  Bună ziua, am dori să acccesăm conținutul articolului "Consiliul Concurentei face precizari ... detalii

 • curs valutar

  Va rog sa ne spuneti care date sunt eronate, pentru a corecta ... detalii

 • Date eronate

  Cine a facut articolul nu stie ca bancile au diferite cursuri in timpul programului si altele dupa ... detalii