BANCI | Stirea Zilei

Denigrarea bancilor ar putea fi sanctionata penal

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-17 08:58

Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea, a declarat, joi, că a vorbit cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, despre posibilitatea introducerii în Codul Penal a unei prevederi care să sancţioneze denigrarea unei bănci.

Gheţea a precizat că şi procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, a avut o atitudine pozitivă faţă de propunerea de introducere a noilor măsuri în Codul Penal şi că va contacta Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, urmând să se întâlnească cu reprezentanţii acestei instituţii săptămâna viitoare.

O serie de zvonuri au fost lansate săptămâna trecută privind problemele cu care s-ar confrunta mai multe bănci.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, luni, că banca centrală ar putea adopta măsuri drastice, care vor merge până la retragerea autorizaţiei de funcţionare, dacă se dovedeşte că au existat bancheri care au răspândit zvonuri privind situaţiile altor instituţii de credit.

El a dat exemplul zvonurilor legate de Banca Transilvania, unde "atacul informatic seamănă ca două picături de apă" cu zvonurile apărute în anul 2000 despre Banca Comercială Română.

Asociaţia Română a Băncilor a anunţat, luni, că va căuta soluţii de protecţie a sistemului bancar faţă de actele de defăimare şi denigrare a instituţiilor de credit, încercând să prevină astfel neîncrederea în bănci, pentru care se va consulta cu BNR şi ministerele de Justiţie şi Interne.

"Am discutat cu BNR posibilitatea ca în anumite momente de turbulenţe pe pieţe să găsim un sistem de fluidizare a pieţelor interne, respectiv a celor monetare şi valutare", a mai spus Gheţea.

De asemenea, el a precizat că la nivel tehnic vor exista anumite întâlniri cu reprezentanţii băncii centrale, pe această temă, săptămâna viitoare.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii