BANCI | Stirea Zilei

Jérôme Kerviel nu vrea sa fie tapul ispasitor al Societe Generale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-02-05 21:53

Jérôme Kerviel, traderul Societe Generale pe care banca franceza l-a acuzat ca a fraudat-o cu aproape cinci miliarde de euro, nu vrea sa fie facut tap ispasitor pentru problemele celui de-al doilea grup financiar din Franta, reprezentat in Romania prin BRD.

In prima sa declaratie publica dupa izbucnirea scandalului, Kerviel a declarat pentru agentia France Presse ca isi recunoaste parte de vina, insa nu vrea sa fie facut responsabil pentru toate problemele.

N-am avut un interes personal, obiectivul era sa castig bani pentru banca

“Societe Generale m-a indicat pe mine ca fiind singurul responsabil. Accept partea mea de vina, insa nu vreau sa devin un tap ispasitor pentru Societe Generale”, a declarat fostul trader de 31 de ani al bancii franceze.

El a precizat ca nu a avut niciodata un interes personal in aceasta afacere. “Obiectivul meu a fost acela de a castiga bani pentru banca”, a adaugat Kerviel.

Nu m-am gandit niciodata sa fug

”Nu sunt sinucigas nici depresiv”, a spus Kerviel, dorind sa dea replica celor care l-au prezentat ca fiind instabil, precizand ca ”nu m-am gandit niciodata sa fug”.

In privinta efectelor pagubelor pe care le-a provocat si a relatarilor din presa, Kerviel a precizat: ”Ar fi multe de spus. Sunt multe exagerari in presa”, a spus el, fara a da exemple, motivand ca are inca de dat declaratii judecatorilor.

A actionat singur, cu autorizarea tacita a superiorilor

Jerome Kerviel, traderul care a produs bancii Societe Generale o pierdere de 4,9 miliarde euro, a confirmat ieri, in fata judecatorilor insarcinati cu ancheta ca a actionat singur, informeaza LePoint.fr.

Totusi, acesta a afirmat ca avea autorizarea tacita a superiorilor, ca de altfel si ceilalti traderi, acestia inchizand ochii cand Kerviel sau alti traderi riscau mai mult decat ar fi fost permis.

Kerviel a fost audiat cu o zi inainte de doi judecatori, dupa ce luna trecuta a fost acuzat oficial de achetatori pentru fals si uz de fals al unor documente, de evitarea controalelor si a codurilor de acces IT precum si pentru abuz de incredere in timpul cand a lucrat ca trader la departamentul de equity derivatives al Societe Generale din Paris.

Banca a declarat ca a suferit pierderi de 4,9 miliarde de euro in urma expunerilor de contracte futures neasigurate in valoare de 50 de miliarde de euro realizate de fostul broker.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiDobanda creditelor de nevoi personale, in scadere la 12,23%

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) la creditele de nevoi personale a scazut in luna aprilie la 12,23%, de la 12,49% cat era in luna martie, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul 23 de astfel de imprumuturi din oferta unui numar de 13 banci. Clasamentul include doar detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit emise de CEC Bank, Libra Bank si Idea Bank au cele mai mici dobanzi dintre ofertele celor 14 banci luate in calcul in clasamentul realizat de Bancherul.ro. Dobanzile practicate de cele trei banci se incadreaza intre 13% la CEC Bank, 14% la Libra Bank si 19% la Idea detalii

Dobanzile pentru un descoperit de card (overdraft) variaza intre 10% si 17%

Dobanzile pentru un credit tip descoperit de card/cont (overdraft) practicate de un numar de 10 dintre cele mai importante banci variaza intre 10% si aproape 17% pe an, conform topului realizat de Bancherul.ro, pe baza informatiilor publicate de banci. Cea mai mica dobanda pentru un detalii

La Raiffeisen Bank nu se mai pot face depozite in lei la ghisee

Dupa ce in 2019 a eliminat din oferta depozitele in euro, Raiffeisen Bank devine acum prima banca din Romania care nu accepta depozite in lei la ghisee si nici pe termene mai scurte de un an. La Raiffeisen Bank se poate face acum un depozit in lei doar din aplicatia de mobile/internet detalii

  

Ultimele Comentarii