Fondurile de investitii devin mai transparente si mai usor de comparat
Autor: Bancherul.ro
2013-03-22 09:25
Fondurile de investitii din Romania incep sa aplice standarde europene in privinta transparentei si a clasificarii mai exacte, conform tipurilor de instrumente financiare in care investesc, astfel incat clientii sa aiba mai multa incredere in ele, si sa le poata compara mai usor pentru a alege cea mai buna oferta si cea mai potrivita varianta de a-si plasa banii.
Astfel, fondurile de investitii vor prezenta potentialilor clienti o fisa de 2 pagini cu date esentiale despre prospectul fondului in care urmeaza sa investeasca si costurile aferente. "Presiunea pe reducerea de comisioane devine astfel foarte mare, pentru ca in 2 pagini trebuie sa apara costurile totale pe care un client trebuie sa le suporte, alaturi de alte date esentiale despre fond. Clientii vor fi astfel mai bine informati, inainte de a lua decizia de investitie, vor sti cat trebuie sa plateasca si in acelasi timp vor cunoaste mai bine tipul fondului in care investeste banii”, a spus Dragos Neacsu (foto), presedintele Erste Asset Management, in cadrul unei intalniri cu ziaristii.
Transparenta asumata de Erste AM, conform normelor profesionale europene adoptate de asociatia europeana de profil (EFAMA) vor, ajuta, in acelasi timp, clientii fondurilor, sa compare mai bine doua sau mai multe oferte.
“Ideea e de a face un fond comparabil cu alte fonduri cu aceeasi strategie, precum unul de actiuni sau altul de obligatiuni, in functie de zona geografica, de moneda predominanta si termenul de investitie. Informatiile prezentate trebuie sa-i dea certitudine celui care compara, astfel incat acesta sa stie la ce sa se astepte, sa-i dea din start foarte multe elemente, informatii foarte condensate, pentru a nu fi nevoit sa citeasca tot prospectul, de zeci de pagini, sa-si dea seama repede ce tip de risc si ce strategie de investitii are un fond, si astfel sa le poata compara”, explica Neacsu.
El a precizat ca Erste AM este primul fond romanesc care se adapteaza noilor norme europene, care presupun inclusiv schimbarea denumirii fondurilor, toate urmand a incepe cu numele administratorului (Erste) si nu al distribuitorului (BCR). Erste AM administreaza in prezent 5 fonduri, cu urmatoarele denumiri: Erste Monetar, BCR Obligatiuni, BCR Dinamic, BCR Expert si BCR EuropaAvansat.
Ce se va schimba
Denumirea fondurilor trebuie sa fie consonanta cu categoria din care face parte, intrucat unel fonduri s-au declarat monetare si de fapt erau de obligatiuni, situatie ceea ce nu va putea continua, a mentionat Neacsu.
“Suntem lider de piata si ne asumam tot ce tine de responsabilitea unui lider, deci e normal sa facem primii pasi in adoptarea standardelor europene. Este o premiera atat in Romania cat si in cadrul grupului”, a precizat Neacsu. El a amintit ca la inceputul lui 2010, la asociatia fondurilor de investitii din Romania, a anuntat introducerea voluntara, din decembrie 2009, a primului standard EFAMA de clasificare a fondurilor, in urma analizei crizei din 2008, standard emis in vara acelui an.
“Incercam sa aducem mai multa rigoare in calitatea informatiei si comparabilitatea referitor la portofoliile SAI-urilor in diversele categorii de fonduri, pentru ca investitorul sa poata face comparatii. Noi, Erste AM, in 2010, am vrut sa introducem acea categorie, dar nu toti competitorii si-au asumat responsabilitea respectarii rigorilor de limitare de investitie si diferentierea intre categorii”, a precizat Neacsu.
Al doilea pas este facut acum, prin editia revizuita a acelui standard, emisa in primavara lui 2012 de EFAMA, denumita EFC Categories 2012. O pondere de 70% din activele fondurilor EFAMA se incadreaza in parametrii acestei clasificari, dar sunt putine asociatii nationale care au adoptat voluntar acest standard.
“Noi am facut in continuare acest demers in noiembrie 2012, intr-o adunare a administratorilor membri ai asociatiei, si toti cei 19 membri din 20 de SAI-uri am adopat si acest update al standardului EFAMA in cadrul asociatiei”, a spus Neacsu.
“Noi suntem primul SAI care face primul pas concret in relatia cu CNVM si urmarim ca pana la finele lui aprilie, cand va aparea ASF-ul, sa ni se autorizeze fondurile cu modificarile conform noilor standarde. In mai, aprilie, dupa aprobare, vom putea discuta amanunte.”
“Am ales anumite categorii in 2009 si ne-am pastrat orientarea, chiar daca nu am beneficiat de acelasi tratament din partea tuturor competitorilor si s-au comparat mere cu pere. Sper ca acum sa fie mai clara comparatia si sper ca si ei sa ne urmeze: e o provocare pentru competitori sa faca si ei acest pas”, a adaugat seful Erste AM.
Incadrarea trebuie sa fie si mai stricta, in functie de alte categorii, de durata (medie, scurta sau lunga), de orizontul de investire (termen scurt, de pana la 1 an), mediu (1-3 ani) sau lung (3-5 ani).
“Cred ca majoritatea fondurilor la categoria “alte fonduri” vor migra fie spre alte standarde europene, al nostru fiind singur deocamdata, fie la fonduri de obligatiuni cu durata medie ponderata scurta, de pana la 3 ani, intrucat vedem ca ponderile instrumentelor cu venit fix sunt in aceasta zona”, considera Neacsu.
El apreciaza ca cea mai populara categorie va fi a fondurilor de obligatiuni de durata scurta, o pondere de 70% din activele asociatiei fondurilor urmand a se incadra ca fondri de obligatiuni de durata scurta.
Erste AM devine cel mai mare fond de investitii din Europa de Est, cu active de 1 miliard de euro
Erste AM este cel mai mare fond de investitii din Romania si al doilea din Europa de Est, administrand active de 4 miliarde de lei detinute de peste 100.000 de clienti. Piata fondurilor de investitii va creste cu 20-30% in 2013, apreciaza Neacsu.
Erste AM are ca obiectiv ca la mijlocul acestui an sa ajunga cel mai mare fond de investitii din Europa de Est, mai mare chiar decat cele din Austria, cu un nivel de 1 miliard de euro active administrate. “Pentru asta mai avem nevoie sa atragem 50-60 de milioane de euro, dar ritmul de acum ne da incredere ca iunie vom atinge obiectivul.
"Am avut cel mai bun inceput de an in ianuarie si februarie iar in martie continua ritmul: vom avea vanzari nete de 100 milioane lei in martie, am avut 95 mil lei in febraruie si 114 mil. in ianuarie. Este pentru prima data cand in primul trimestru, care nu e cel mai bun ca investitii, realizam o astfel de performanta, de a avea in primul trimestru aproape jumatate cat am relizat in tot anul trecut, 670 milioane lei. Reducerea dobanzilor la depozite ne-a ajutat sa crestem portofoliul de active in fonduri".
“In noiembrie 2007 am inceput cu 7 milioane lei, capitalul BCR, la 5 ani avem deja 1 miliard de dolari, o alta tinta depasita este 100.000 de clienti unici, in 13 martie 2013 am atins 4 miliarde lei. Ne propunem ca pana la finele trimestrului 2 sa atingem un alt obieciv: primul miliard de euro in active si primul fond din Romania distribuit pe mai multe piete cat de curand. Acum avem cel mai mare fond din Europa de Est, dupa cel austriac al Sparkasse, dar la un nivel apropiat, dar pe ne dorim sa-l depasim pana in aceasta vara. Ceea ce este meritoriu pentru un fond de doar 5 ani, dar si pentru perceptia pietei romanesti in context european.
Intra in CLUBUL BANCHERILOR pentru a vedea si alte declaratii ale lui Dragos Neacsu depre piata fondurilor de investitii:
- Interesul clientilor din strainatate, ce ar putea creste pe fondul crizei din Cipru
- Doar 1% din activele fondurilor de pensii sunt in fondurile de investitii
- Nu avem dimensiunea critica si predictibilitatea care sa depaseasca ciclurile electrorale
- Avem de 10 ori mai putini bani in fonduri decat ungurii
- Vor fi fuziuni intre fonduri
- Cine sunt investitorii la Erste AM
- Tot mai multi clienti de private banking in portofoliul Erste AM
Comentarii
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Interviu
Criza COVID-19 a avantajat producatorii romani de legume, datorita reducerii importurilor
Restrictiile de circulatie impuse de criza coronavirusului Sars-cov 2, care a diminuat volumul de importuri, a avantajat producatorii romani de legume, care si-au gasit astfel o mai mare piata de desfacere, astfel ca au avut nevoie de mai multe finantari pentru extinderea productiei. In detalii
CEC Bank va vira pensiile pe carduri cu doua zile mai devreme, in data de 12 a fiecarei luni
Incepand cu luna ianuarie 2021, CEC Bank va efectua plata pensiilor pe carduri cu doua zile mai devreme, in data de 12 a fiecarei luni, fata de ziua de 14 a lunii cum se facea in anii trecuti, in baza noii conventii de plata a pensiilor. Banca a facut aceasta precizare la solicitarea detalii
ING Bank nu este pregatita pentru noile cerinte de autentificare stricta la platile online cu cardul
ING Bank va continua sa utilizeze, in cazul clientilor care nu folosesc aplicatia Home Bank, vechea metoda simpla de autorizare pentru platile online cu cardul, doar printr-un cod prin SMS, si dupa 1 ianuarie 2021, cand intra in vigoare noile cerinte europene PSD 2 de autentificare stricta a detalii
Cum acorda Provident imprumuturi in perioada epidemiei coronavirusului si cum administreaza reclamatiile clientilor
Cum acorda Provident imprumuturi la domiciliu in perioada crizei COVID-19, cand sunt necesare masuri de siguranta pentru protectia angajatilor si clientilor? Cate amanari la plata ratelor au fost aprobate pentru cei afectati de coronavirus si cum sunt administrate reclamatiile, inclusiv prin detalii
- Eximbank a majorat creditarea firmelor cu 24%, in timpul pandemiei COVID-19
- Conciliatorul CSALB, Valentin Cocean: mai multe banci isi ajuta clientii in situatii sociale sau medicale grave, dar altele, din pacate, nu sunt dispuse la concesii
- BNR pregateste noi forme de comunicare, dupa intreruperea conferintelor de presa din cauza coronavirusului
- BRD nu crede ca se va agrava criza coronavirusului, dar se va prelungi, iar revenirea economiei va fi in forma de U, nu in V
- Mihaela Budișteanu, avocat și conciliator CSALB: Dacă aș lua un credit, nu aș alege cea mai ieftină ofertă, ci aș merge la banca în care am încredere că mă va ajuta la nevoie
- Avocatul Mihai Tanasescu: Trebuie sa scapam de ideea fixa ca cel mai bine e sa dam banca in judecata
- Cat costa o mamografie in spitalele private din Bucuresti
- CNA interzice o reclama Provident la credite; ce spune IFN-ul
- ING Bank explica de ce-i intreaba pe clienti cum justifica platile cu sume mari de bani si in ce conditii blocheaza conturile
- In ce data intra pensiile pe carduri, in fiecare luna: precizari de la banci si Ministerul Muncii
Topuri Banci
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
- Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la contul curent cu card si online banking
Criza COVID-19
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
- Cum se face amanarea ratelor la creditele Unicredit Bank, conform OUG 227/2020
- Cum se amana ratele la Credit Europe Bank
- Banca Romaneasca anunta cum vor fi amanate ratele la credite
- Raiffeisen Bank isi repara sistemul informatic si de carduri tot week-end-ul, dupa caderea din aceasta saptamana
ROBOR
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
- ROBOR 3 luni (date statistice pe perioada 1995-2019, conform BNR)
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Cei care-si amana ratele la credite trebuie sa se asigure ca le vor putea plati ulterior, avertizeaza bancile
- Doar 14% dintre romani prefera sa-si faca un depozit online, fara sa mearga la banca
- Noi reguli privind platile online cu cardul valabile din 2021, anunta ARB
- Comunitatea bancara anunta ca va participa in continuare la procesul de relansare a economiei
- Comunitatea bancara considera ca educatia financiara trebuie sa devina o prioritate
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul de cont curent, redus semnificativ in ianuarie 2021. Investitiile straine, la doar 30% fata de anul trecut
- Deficitul de cont curent a crescut in 2020 la 11 miliarde euro. Datoria pe termen mediu si lung, majorata cu 17 miliarde euro
- Care este numarul cardurilor cobranded din totalul cardurilor active
- Creditarea a ramas la niveluri ridicate si in luna octombrie
- Imprumuturile pentru consum si-au redus la jumatate ritmul de crestere, pe cand creditele imobiliare sunt neafectate de criza
Legislatie
- Executarile silite ale firmelor ar putea fi suspendate, in cadrul concordatului preventiv
- Asociația Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar - Bancar si-a lansat noul site
- Legea nr. 52/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite
- OUG nr. 29/2020 privind masurile Guvernului de sustinere a firmelor afectate de criza coronavirusului COVID-19
- Decizia Curtii Constitutionale nr.731 din 6 noiembrie 2019 referitoare la Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite
Analize economice
- Scumpirea carburantilor a mentinut inflatia anuala peste pragul de 3% in martie 2021
- Productia de cereale din 2020, in scadere cu 38%
- Romania a inceput anul 2021 cu cel mai mare deficit comercial la nivel regional
- Pensia medie pentru limita de varsta a ajuns la 1.829 lei in T4 2020
- Dobanda pe termen lung pentru Romania - in scadere la 2,65%, contrar trendului european
Anunturi banci
- Inregistrare online in platforma de tranzactionare valutara Schimb Valutar Online a Telekom Banking
- ING Bank a intermediat o emisiune de tip plasament privat pentru Banca Internationala de Investitii
- Garanti BBVA Romania ofera angajatilor asigurari de sanatate
- Clientii Raiffeisen se plang ca nu functioneaza aplicatia Smart Mobile
- OTPdirekt Internet Banking si Smart Bank nu vor functiona timp de doua zile
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Ministerul Finantelor
- Programul "Noua casa" va avea garantii de 1,5 miliarde lei in anul 2021
- Cat sunt alocatiile pentru copii din 1 ianuarie 2021
- Aplicatia pentru completarea Formularului 094 in format electronic va fi disponibila pe www.anaf.ro, incepand cu data de 20 ianuarie
- Suspendarea ratelor la credite se poate face pe maxim 9 luni, anunta Ministerul Finantelor
- Normele de aplicare ale OUG 227/2020 privind amanarea ratelor la credite, publicate de Ministerul Finantelor
Biroul de Credit
- Legalitatea prelucrarii datelor personale de catre Biroul de Credit
- Care sunt bancile si IFN-urile care-si raporteaza clientii la Biroul de Credit?
- Site-ul Birouldecredit.ro are probleme de functionare
- Intrebari frecvente despre Biroul de Credit
- Lista bancilor si IFN-urilor care-si raporteaza clientii la Biroul de Credit
Procese
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
- Taxa de reziliere a abonamentului Vodafone inainte de termen este ilegala (decizia definitiva a judecatorilor)
- ANAF trebuie sa plateasca BCR Leasing dobanzi fiscale de 6,7 milioane lei, pentru obligatii suplimentare de plata a TVA anulate de justitie
- Clauzele abuzive din contractele de credit nu au termen de prescriptie, deci pot fi constatate oricand, chiar si dupa plata creditelor, a decis CJUE
Stiri economice
- Soldul bugetar la doua luni a ajuns deja la -1,14% din PIB. Avansul cheltuielilor, mult peste al veniturilor
- Salariul mediu a coborat inapoi sub 3.400 lei, in ianuarie 2021
- Inflatia anuala a crescut la 3,16% in luna februarie 2020
- Comertul, la prima scadere din ultimele opt luni in ianuarie 2021
- Romania, la 2% inflatie anuala, conform Eurostat
Statistici
- Preturile din Romania sunt la nivelul de 55,2% din media UE
- Romania - cea mai mare ieftinire in termeni reali a caselor dintre statele UE, pe 2019
- Marjele de dobanda practicate de banci sunt in scadere (analiza a Bancii Transilvania)
- Cat este salariul minim pe economie in 2020: 1346 lei net si 2.230 lei brut
- Incluziunea financiara a Romaniei, cea mai mica din Europa, scade, in loc sa creasca
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Noutati BCE
- BCE recomanda bancilor sa nu plateasca dividende
- Modul de functionare a relaxarii cantitative (quantitative easing – QE)
- Dobanda la euro nu va creste pana in iunie 2020
- BCE trebuie sa fie consultata inainte de adoptarea de legi care afecteaza bancile nationale
- BCE a publicat avizul privind taxa bancara
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
- FGDB explica modul de aplicare a procedurii de recapitalizare interna a unei banci cu depozitele negarantate ale clientilor (bail-in)
CSALB
- Cei care nu-si pot plati ratele amanate la credite pot apela la CSALB
- Negocierea in cadrul CSALB ar putea fi obligatorie inaintea proceselor dintre banci si clienti
- CSALB a reusit sa rezolve 433 de litigii dintre banci si clienti, insa in 51 de cazuri negocierile au esuat: exemple si recomandari
- Centrul unde romanii negociaza cu bancile și IFN-urile implinește 5 ani de la infiintare
- Cate reclamatii primeste Provident de la clienti si cum se solutioneaza
First Bank
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
- Cetatenii americani din Romania pot incasa cecurile de asistenta financiara pentru COVID-19 doar la First Bank
- First Bank finalizeaza achizitia Bank Leumi Romania
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
- Banca Transilvania and EBRD become majority shareholders of Victoriabank in Moldova
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
- Atacuri phishing impotriva clientilor a trei banci, depistate de CERT-RO
- Alpha Bank: precizari despre tentativele de real-time phishing
Noutati Comisia Europeana
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
- Council of the European Union statement on Bulgaria path towards ERM II participation
- Romania, pe ultimul loc in Europa la digitalizare
Noutati BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
- BVB avertizeaza doua firme ca nu si-au respectat obligatiile de raportare
- Raiffeisen Centrobank (RCB) a lansat produse de investitii tip warrant la BVB
Institutul National de Statistica
- Deficitul comercial a depasit deja 3 miliarde de euro in februarie 2021
- PIB 2020, recalculat cu 1,7 miliarde lei in plus. Scaderea economiei in termeni reali, pastrată la 3,9%
- Comertul cu amanuntul, pe minus in termeni ajustati sezonier in februarie 2021
- Preturile produselor industriale, majorate brusc in februarie 2021
- Costul cu forta de munca, majorat in pandemie cu 8,69%
Informatii utile asigurari
- Regulile privind incheierea asigurarii auto RCA online
- Ce este o polita de asigurare auto obligatorie RCA
- Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal Pint.ro Broker de Asigurare SRL
ING Bank
- Cererile pentru credite Noua Casa la ING Bank s-au dublat
- Probleme la platile online cu cardurile ING (actualizat)
- Cum se amana ratele la creditele ING, conform OUG 227/2020
- ING a blocat alocatia copilului. Ce trebuie sa fac?
- ING Bank are noi reguli pentru limitele de depunere si retragere numerar cu cardul de la ATM-uri
Ultimele Comentarii
-
Rusinica BRD
Aceeasi problema am aceeasi adresa doar ca locuiesc in strainatate mi sa blocat contul acum am ... detalii
-
nu recomand, birocratie mai mare ca la ANAF
PS. suntem in curs de lichidare a acestor bani de la ING, deja am transferat catre alte banci ... detalii
-
conturi blocate ING, desi le-am actualizat de multe ori
conturi blocate la ING, desi le-am actualizat de multe ori din dec 2020 - aprilie 2021; am fost in ... detalii
-
Date Personale??
"Bai Savin" ...la ce agentie lucrezi... Daca am nevoie ai contactez eu ....de ce sa ma contacteze ... detalii
-
Rugăminte deblocare cont
Nu știu de ce sa blocat contul, va rog sa-l ... detalii